Bilişim Grubu, çalışma gruplarını oluşturdu
Aralık ayında kuruluş çalışmalarını tamamlayan Bilişim Grubu, çalışma gruplarını oluşturmak üzere 10 Ocak’ta biraraya geldi. New World ve Pargesoft firmalarının destekleri ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Bilişim Grubu Kurucularından Şenol Vatansever, “21 şehirde 219 üyeye ulaşmış durumdayız. Ayrıca iki ülkeden de üyelerimiz bulunuyor. Kendi süreçlerimizi oturttuktan sonra Nisan ayındaki büyük etkinliğimize kadar 500’ün üzerinde üyeye ulaşmış olacağız. Türkiye’nin 2023 vizyonunu yakalamasının tek yolu yüksek teknoloji üretmekten geçiyor. Teknoloji geliştirme konusunda gerideyiz ama treni daha kaçırmış değiliz. Her alanda üretimin ve üreticilerin desteklenmesi gerekiyor. Bizim alanımız da teknoloji olduğu için bizlerin bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Oluşturacağımız raporlarla yöneticileri yönlendirmemiz gerekiyor” dedi.
New World Genel Müdürü Aytaç Sualp de yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Bilişim Grubu’nun vizyonu ile bizim vizyonumuz tamamen örtüşüyor. New World olarak 3G kuralını benimsemiş durumdayız. Güvenilir, güncel ve girişimci olmak gibi üç tane temel kuralımız var. Müşterilerimiz ile teknoloji arasında bir köprü olarak kendimizi konumlandırıyoruz. Teknoloji, varılacak olan bir hedef değil. Şirket ve kurumların hedeflerine ulaşmada önemli bir araç. Teknoloji sürekli olarak gelişim gösterdiği için biz bunu bir yolculuk olarak algılıyoruz ve bu uzun soluklu yolculukta müşterilerimizin güvenilir iş ortağı olmayı istiyoruz. Tüm organizasyonumuzu da bu doğrultuda oluşturduk. Son dönemlerde sistem entegratörlük alanında şirket sayısında ciddi bir daralma yaşanmıştı. Biz de bu boşluğu doldurmak istiyoruz.”
Daha sonra söz alan Pargesoft Genel Müdürü Kaan Altunterim de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’nin Bilişim Grubu gibi sivil inisiyatiflere ihtiyacı var. Artık firmalar, süreçlerine müşterilerini daha fazla dahil etmek zorundalar. Çalışanlarını teknolojik araçlarla daha fazla güçlendirmeliler. İş süreçleri daha fazla teknoloji ile entegre olmalı. Ürünlerini teknoloji ile dönüştürmeliler. Dolayısıyla dijital dönüşüm süreci birarada çalışan akıllı sistemlerle gerçekleşebilir. Bu akıllı sistemler içinde Microsoft iş ortağı olarak sunduğumuz değer; birtakım kapalı sistemleri artık modern ve modüler iş uygulamalarına dönüştürmek, ayrı veri silolarını birbirleriyle konuşabilen, analiz edilebilen, ölçeklenebilir yapılara dönüştürmek. Bu yapının merkezinde ise Microsoft Dynamics yer alıyor.”
Farlı alanlarda faaliyet gösteren farklı firmaların teknoloji liderlerinin oluşturduğu Bilişim Grubu’nun çalışma grupları ise şöyle belirlendi.
Alanlar bazında çalışma grupları: Nesnelerin interneti, yapay zeka, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, siber güvenlik, Blockchain, Endüstri 4.0, bulut bilişim, Toplum 5.0, insansı robotlar, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik.
Sektör bazında çalışma grupları: Enerji, finans, gıda/içecek, holding, lojiktik/taşıma/ulaşım, tekstil/giyim, turizm.