- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası

2015 yılında 7 bin 355 patent aldı

BThaber Tarafından 15 Ocak 2016
0
907 Görüntülemeler




2015 yılında 7 bin 355 patent aldı

IBM, 2015 yılında 7 bin 355 adet patent alarak ABD’de yıllık en çok patent alanlar listesinde bir kez daha birinci oldu. 23 yıldır bu listenin ilk sırasında yer alan IBM’in 2015 yılı patent sonuçları, şirketin çok çeşitli alanlardaki inovasyonları, bilişsel çözümleri ve bulut platformuna yaptığı yatırımların bir göstergesi oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan IBM Başkanı ve CEO'su Ginni Rometty, “IBM’in bu süre içinde ABD’de aldığı patent sayısı 88 bini aştı” dedi.

2015 ABD patent alanlar* listesindeki ilk 10 şirket şöyle sıralanıyor:
1 IBM 7.355
2 Samsung 5.072
3 Canon 4.134
4 Qualcomm 2.900
5 Google 2.835
6 Toshiba 2.627
7 Sony 2.455
8 LG Electronics 2.242
9 Intel 2.048
10 Microsoft 1.956
*Veriler IFI CLAIMS Patent Services tarafından sağlanmıştır.

Bilişsel bilişim ve şirketin bulut platformu ile ilgili alanlarda 2 binden fazla patent alan IBM mühendisleri bilişsel bilişim ve yapay zeka alanlarında makinelerin, insanlarla doğal ve alışılmış yollarla etkileşim kurarken farklı veri türlerini öğrenmelerine, muhakeme etmelerine ve verimli bir şekilde işlemelerine yardımcı olabilecek yeni teknolojiler geliştirdiler.

Makinelerin duyguları anlamasına yardımcı olma: Bilişim geçmişinin çoğunda, insanların, makinelerin kurallarıyla hareket etmesi  gerekiyordu, genellikle kendimizi anlaşılır kılmak için tuşlarla yazıyor veya düğmelere basıyorduk. Bilişsel çağda ise makineler bizi dinliyor ve bizimle konuşuyorlar. IBM Araştırma Birimi'nin Çin laboratuvarında çalışan bir grup bilim insanı, makinelerin, duygu yüklü sözcükleri yorumlamasına ve böylece bizimle daha doğal yollarla sohbet etmesine yardımcı olan bir sistemin patentini aldı. (Patent US9117446) 

Bilgisayarların insanlardan öğrenmesine yardımcı olma: Geleneksel bilgisayarların aksine, bilişsel sistemler, deneyimlerden öğrenebiliyorlar. Bir ekip, bilgisayarların, insanlarla etkileşim kurarak dili anlamalarına yardımcı olan bir teknoloji üretti. Buradaki amaç, bilgisayarların, bir insanla mı, yoksa bir makineyle mi etkileşim kurmakta olduğunu anlamasına yardımcı olmaktı. (Patent US9146917) 
 
Bulutun daha hızlı ve daha verimli çalışmasına yardımcı olma: Bulut bilişimin bir avantajı, kaynakların dünyanın her tarafından sağlanabilmesidir. Her yerdeki kaynakları kullanabilmenize rağmen, bir bulut, kaynaklar arasındaki ve son kullanıcılar ile kaynaklar arasındaki ağ gecikmesi süresinin en aza indirilebildiği durumlarda daha verimli olarak çalışır. Bilgisayar konusunda çalışan IBM bilim insanları, kullanılabilir kaynakların bir topolojisini çıkarmak ve bunlar arasındaki ve bunlar ile son kullanıcılar arasındaki en kısa ağ rotalarını belirlemek için bir yol geliştirdiler ve bunun patentini aldılar. Kaynakların en verimli konfigürasyonu daha sonra kaynakların sağlanması sırasında kullanılabiliyor. (Patent US8972986) 

İşin yapılması için dünyanın her yerinden kaynak sağlama: IBM mühendisleri, bulutun, yoğun iş yükleri için, paylaşacak ekstra kapasitesi olan diğer bulutlardan ekstra bilişim kaynağı istemeleri için bir yol geliştirdiler. Aynı zamanda, yeterli kullanılabilir kaynağa sahip olan bulutlar, yüksek profilli etkinlikler yaklaştıkça diğer bulutlara uyarı verebiliyor. Bu da süreçlerin daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. (Patent US9009722)

Uluslararası seyahat noktalarında etkili iletişim: Uluslararası havalimanları gibi seyahat merkezleri, farklı dilleri mümkün olduğunca hızlı ve etkili konuşan yolculara bilgi verme gereksinimi duyar. IBM mühendisleri, seyahat eden bir grup insan arasında en sık hangi dillerin konuşulduğunu algılamak için bir yol keşfettiler. Bu keşif sayesinde duyurular bu dillere çevirilebiliyor ve bu işlem en sık konuşulan dillerin sırasına göre yapılabiliyor. (Patent US9015032) 

Bilgisayar ile öğrenme aracılığıyla hasta bakımını geliştirme: Bilişsel sistemler, büyük hacimli ve farklı veri kaynaklarını analiz ederken karar vermek için kullanılan akıllı öngörülerin oluşturulmasına yardımcı olacak çeşitli algoritmalar kullanıyor. Bu bilişsel sistemler, tıp profesyonellerinin, hastaları için kanıta dayalı tedavi seçeneklerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla kullanılabiliyor. IBM mühendisleri; doktorların, kişiye özel tedavi seçeneklerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla belirli tıbbi kategorilere dayalı olan algoritmaları belirleyen bir buluş için patent aldılar. (Patent US9171478) 
 

BThaber





Yazar

BThaber


Sonraki Habere Geç

Autodesk kullandığın kadar öde modeline geçiyor

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Eser Esen, Siaflex’te yeni görevinde...
    • 2
      Rekor İşlem Hacimleri ile Güçlenen Liderlik
    • 3
      Allianz Türkiye, Allianz Grubu’na “Çeviklik” kazandırıyor!
    • 4
      Redington ve Trend Micro iş birliği Azerbaycan’da yerini aldı

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • DorukNet, ICANN Akreditasyonu ile Güvenli ve Yetkin Altyapısını Güçlendiriyor
    • Vodafone Business, Red Konsol’u devreye aldı
    • Ses analizinde yapay zeka etkili oluyor
    • Taraftarlar, Maps’de 3D gösterilecek ilk stadyumu seçecek
    • Yapay zeka fabrikası çözümleri, inovasyonu hızlandırıyor

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler