- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası Yazılım

Yazılım sektöründe Türkiye öne çıkıyor

Handan Aybars Tarafından 18 Eylül 2023
0
1.5K Görüntülemeler



Türkiye, yazılım sektöründe hem yerel hem uluslararası pazarda büyüyen bir iş potansiyeline sahip. Son dönemde teknoloji alanında Türkiye’nin global oyuncularla rekabet ettiğine sıklıkla tanık oluyoruz. Özellikle Türkiye’deki nitelikli insan kaynağının yurtdışında ilgi görmesi ve global şirketlerin yazılım alanında Türkiye’yi tercih etmesi, ülkemizin bu alandaki konumunu daha da güçlendiriyor. Innovance’in kurucu ortağı ve CEO’su Yusuf Ürey, global pazarda, yerli yazılım firmalarının rekabetçiliği artırmak için Ar-Ge yatırımlarına odaklandığını belirtti. Özellikle belli alanlarda, Türkiye’nin global oyunculara göre daha fazla öne çıktığına dikkat çeken Yusuf Ürey, “Türkiye teknoloji, nitelikli insan kaynağı ve yazılım alanında kendini kanıtlamış bir ülke konumunda yer alıyor. Büyük teknoloji şirketleri artık yazılım desteğini Hindistan ya da Çin’den değil Türkiye’den almayı tercih ediyor” dedi. Türkiye’de yazılım alanında en büyük payı finans, telekomünikasyon, sağlık, e-ticaret ve eğitim sektörlerinin aldığını belirten Yusuf Ürey, “Özellikle finansal teknoloji (fintek) alanındaki inovasyonlar ve dijital dönüşüm projeleri, yazılım sektörünün büyümesine önemli katkıda bulunuyor. Yazılım, global trendlere paralel olarak dijitalleşme, yapay zekâ, blockchain, büyük veri, bulut bilişim ve nesnelerin interneti gibi teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte geleceğin en parlak mesleklerinden biri haline gelmiş durumda” dedi.

Türkiye’deki yazılım sektörünün gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yusuf Ürey, “Yazılım sektörü, Türkiye’de son yıllarda önemli bir ivme kazanmış durumda. Bu ivmenin birkaç temel sebebi bulunuyor. Türkiye’nin genç nüfusu, teknolojiye olan yatkınlığı ve yüksek öğrenimde bilgisayar mühendisliği ve ilgili bölümlerin tercih edilmesi, sektör için önemli bir insan kaynağı potansiyeli oluşturuyor. Bunun yanı sıra hem kamu sektörü hem de özel sektörde dijital dönüşüm projelerine yapılan yatırımlar, yazılım sektörünün büyümesine katkıda bulunuyor. Yine son yıllarda, yerli teknolojilere ve yazılımlara olan ilgi arttı. Kamu ve özel sektör, yerli yazılım çözümlerini tercih etmeye başladı. Girişim ekosistemi de bu ivmeyi artıran faktörlerden biri. Türkiye’de teknoloji tabanlı girişimlerin ve startup’ların sayısı artıyor. Bu girişimler, özellikle fintech, e-ticaret, sağlık teknolojileri ve eğitim teknolojileri gibi sektörlerde önemli çözümler sunuyor. Son olarak da Türkiye’nin coğrafi konumu, hem Batı hem de Doğu pazarlarına erişimde stratejik bir avantaj sağlıyor. Bu, yazılım şirketlerinin uluslararası projelere ve iş birliklerine kolayca entegre olmalarını teşvik ediyor” şeklinde konuştu.

Sektörün potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için yetenekli yazılım mühendislerinin yurt dışına göçünün azalması ve Ar-Ge yatırımlarının artması gibi konuların önem taşıdığına dikkat çeken Yusuf Ürey, “Türkiye yazılım sektörü, global trendlere ayak uydurmanın yanı sıra kendi özgün değerleri ve potansiyeliyle büyüme yönünde önemli adımlar atıyor. Türkiye’nin uygun maliyetler, girişimci ruh, hızlı değişen teknolojilere hızla uyum sağlayabilen yapısıyla da öne çıktığını ifade eden Yusuf Ürey, “10 yıl sonrasında, belki de şu anda adını bile bilmediğimiz yeni teknolojiler ve trendlerle karşılaşacağız. Ancak şu kesin ki, yazılım sektörü, teknolojik ilerlemenin ve inovasyonun merkezinde olmaya devam edecek. Şu an bile çok fazla proje var ve bu sebeple çok fazla yazılımcıya ihtiyaç duyuluyor. Nitelikli insan kaynağı sayısı yetersiz kalıyor. Bu denge oturana kadar yazılım sektörü büyümeye ve yazılımcılara olan talep artmaya devam edecektir” dedi.

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Exporgin Dijital Teknolojiler'e E-İhracat Konsorsiyumu Statüsü verildi
Sonraki Habere Geç

Exporgin Dijital Teknolojiler'e E-İhracat Konsorsiyumu Statüsü verildi

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      2025 İlk Çeyrek Sürdürülebilirlik Raporu yayında!
    • 2
      Global fonların Türkiye'ye yönelik ilgisi artacak
    • 3
      8.İstanbul KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi, dijital gündeme odaklanacak
    • 4
      TechFinTech için geri sayım başladı

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Vodafone Türkiye ve Yandex Türkiye'den stratejik iş birliği
    • Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli
    • DE-CIX İstanbul lokasyonunda internet veri trafiği büyüyor
    • Türkiye, yapay zeka yatırımlarında bölgesel merkez olabilir
    • Redington, Azerbaycan Ofisi ile coğrafi gücünü pekiştiriyor

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler