- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası İnsan Kaynakları Kariyer

Kurumsal kağıt süreçleri dijitalleşiyor

Handan Aybars Tarafından 21 Eylül 2023
0
13.8K Görüntülemeler



İnsan kaynakları platformu Kolay İK, hizmet verdiği 1.800 şirketteki 150 bini aşkın çalışan ve 4 binden fazla İK yöneticisinin kağıda dayalı iş süreçlerini hızlandırmak için dijital doküman ve dijital biyometrik imza platformu Inspakt ile iş birliği yaptı. Buna göre Kolay İK kullanıcıları; sözleşme, izin, form, rapor gibi basılı belge üzerinden ilerleyen tüm süreçlerini dijitale taşıyabilecek. Şirketlere göre özelleştirilebilen belgeler, dijital biyometrik imza ile uzaktan ve kolaylıkla imzalanabilecek.

İş ilanı ve yetenek havuzu oluşturmaktan performans yönetimine kadar tüm İK süreçlerinde şirketlerin dijital çözüm ortağı olduklarını söyleyen Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda sunduğumuz hizmetleri çeşitlendirerek kullanıcılarımız için daha fazla değer yaratmak adına alanında başarılı uygulamaları Kolay İK içerisine entegre ediyoruz. Inspakt iş birliğimiz de bu çerçevede gelişti. İzin, harcama, fazla mesai ve diğer pek çok süreç ağırlıklı olarak geleneksel yöntemlerle yani kağıt belge üzerinden ilerliyor. Bazen bir belgeyi imzalatmak saatler, hatta ilgili kişinin yoğun veya izinde olması gibi durumlarda günler alabiliyor. Inspakt iş birliğimiz ile birlikte kullanıcılarımız bu süreçleri dijital ortamda yürüterek dakikalara indirgeyebilecek. Geçmiş dosyalara da dijital ortamdan kolaylıkla ulaşılabileceğinden hem zamandan tasarruf edilecek hem de belgeler güvende olacak. Ayrıca şirketler kağıt ve kargo maliyetlerini düşürecek, ağaçların kesilmesini önleyecek ve karbon ayak izlerini azaltacaklar. Üstelik tüm bunları Inspakt’ın Kolay İK kullanıcılarına özel fiyat avantajı ile sunuyoruz.”

Inspakt’ın 2020 yılında kağıtla yürütülen her türlü güven sürecini dijitalleştirme amacıyla kurulduğunu belirten Inspakt Kurucu Ortağı Anıl Topal ise “Yoğun belge yönetimi ve imza işlemleri nedeniyle sıklıkla zaman ve verimlilik kaybı yaşanan İK departmanları da kurulduğumuz ilk andan beri odağımızdaydı. Kolay İK ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde bu sektörde çok daha fazla firmaya, çok daha hızlı çözüm sağlayabileceğiz. İK profesyonelleri artık konu imza işlemlerine geldiğinde kağıda dönmek zorunda kalmayacak. Dijital biyometrik imza entegrasyonumuz ile çok kısa sürede tamamlanabilecek olan bu süreçler kullanıcılara zaman tasarrufu sağlayarak stratejik çalışmalara daha fazla odaklanmalarına imkan tanıyor. Fiziksel belge saklama ve yönetim maliyetlerini de ortadan kaldırırken çevresel açıdan da daha sürdürülebilir bir yaklaşım sunuyoruz” diye konuştu.

Islak imzanın dijital bir alternatifi olan dijital biyometrik imza, gelişmiş seviyede tanımlanan bir elektronik imza türü. İmza atılırken dokunmatik ekranlar aracılığıyla toplanan hız, ivme, basınç, koordinat gibi davranışsal verilerin değiştirilemez ve mahkeme önünde doğrulanabilir olarak dokümana basılmasıyla oluşuyor. Dijital biyometrik imza kullanmak; izin mutabakatı, bordro, harcama, iş sözleşmesi ve benzeri süreçlerin daha hızlı tamamlanmasına katkı sağlıyor. İmzalamanın yapılabilmesi için dokunmatik ekranlı bir cep telefonu veya tablet yeterli oluyor. İmzanın atılmasında kalem yerine parmak veya elektronik bir kalem, kağıt yerine de dokunmatik bir ekran kullanıldığından dolayı Türk Borçlar Kanunu’nda geçen ‘elle atılan imza’ statüsünde değerlendiriliyor ve yasal geçerliliği bulunuyor.

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Şunlar da hoşunuza gidebilir
Kolay İK, yeni iş modeliyle büyüyecek
25 Aralık 2024
Hibrit ya da uzaktan çalışma tercih ediliyor
19 Kasım 2024
Dijitalleşmeyi hedefleyen KOBİ’lere destek
3 Eylül 2024
Veeam siber dayanıklılık için Ortak Kriterler Sertifikası aldı
Sonraki Habere Geç

Veeam siber dayanıklılık için Ortak Kriterler Sertifikası aldı

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler