- Reklam -
Ana Sayfa » Girişimcilik Yapay Zeka

KOBIL, start-up’lara yönelik programını Silikon Vadisi’nde başlattı

Handan Aybars Tarafından 13 Mart 2025
0
1.9K Görüntülemeler



Teknoloji birçok sektöre entegre olmaya devam ederken, yeni gelişmeler ve yapay zeka iş modellerini de dönüştürmeyi sürdürüyor. Teknoloji altyapısı ve kaynağı geliştirmek isteyen birçok start-up iş modellerini hızlandırmakta zorlu süreçler yaşıyor. Almanya merkezli teknoloji sağlayıcı KOBIL, bu ihtiyacı öngörerek start-up’lar için yeni bir programı hayata geçirdi. Start-up’ların teknoloji kalemini geliştirmeyi hedefleyen şirket, KOBIL Ventures programının ilk adımını Silikon Vadisi’nde attı. Türkiye ve Almanya’da da devreye alınması planlanan KOBIL Ventures programı, teknolojik maliyetler, iş geliştirme ve büyüme süreci zorlu olan start-upların çözüm ortağı olmayı amaçlıyor.
KOBIL Ventures programının start-up’lara önemli katkılar sağlayacağını ifade eden KOBIL Kurucu ve CEO’su İsmet Koyun, “İş dünyasına kazandırılması önemli birçok nitelikli girişim, teknoloji ve kaynak geliştirme aşamalarında zorlu ve sancılı süreçlerden geçiyor. KOBIL olarak, teknolojik altyapımızı nitelikli start-up’larla paylaşmaya hazırlandığımız KOBIL Ventures programımızı Silikon Vadisi’nde başlattık. Bu programla KOBIL teknolojisine erişim sağlayan start-up’lar, araştırma ve geliştirme süreçlerini daha az maliyetle ve daha kısa sürelerle tamamlayabiliyor. Start-up’ların başlangıç ve büyüme süreçlerine katkı sağlayarak iş verimliliği de artırıyoruz; bu sayede teknoloji altyapısı geliştirmek yerine ana odaklarında ilerleyebiliyorlar. KOBIL Ventures programımızı yakın zamanda Türkiye ve Almanya’da da devreye alarak faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki start-up’ların teknolojik çözüm ortağı olacağız” dedi.

Girişimlere kendi işlerine odaklanma imkanı sunuluyor
Girişimciler; tarım, fintek, sağlık ve güvenlik gibi birçok farklı sektörde çeşitli çözümlerle kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Yazılım ve Ar-Ge süreçleri oldukça zor ve uzun süreli olan start-up’lar, yüksek maliyetler karşısında da sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Start-up’ların yüzde 95’i piyasaya girişte başarısız olma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Mobil uygulama geliştirmek isteyen çoğu start-up ise teknolojik altyapı ve kaynak eksikliği nedeniyle verimli bir iş modeli üretemiyor.
Teknoloji geliştirmenin start-up’lar için hem maliyetli hem de zor bir süreç olduğuna dikkat çeken İsmet Koyun, “Start-up’lar teknolojik altyapı geliştirmek isterken kendi iş odaklarında ilerleyemiyor. Bu yüzden de hem piyasaya girişte hem de iş geliştirme de sıkıntı yaşıyorlar. KOBIL olarak araştırmalarımıza göre, kendi uygulama çözümlerinin bir start-up’a maliyeti yıllık 700 bin doları aşıyor. Bu doğrultuda KOBIL Ventures programımız, start-up’lara teknoloji sağlayıcısı olarak güvenliğini önceliğimize alarak kendi SuperApp’lerini geliştirme fırsatı sunuyoruz” dedi.

Birçok önemli SuperApp’in KOBIL teknolojisi ile hayata geçtiğini belirten İsmet Koyun, “Gartner tarafından Avrupa’nın SuperApp sağlayıcıları arasında referans gösterilmenin yanı sıra dünyanın ilk şehir SuperApp’i olan İstanbul Senin’e de teknolojik altyapı sağladık. Farklı sektör ve iş alanlarında olan start-up’ları da KOBIL Ventures programımızla, SuperApp dünyamıza kazandırmak istiyoruz. Nitelikli start-up’lar, 100 milyon fazla kullanıcının güvenliğini sağlayan KOBIL altyapısı sayesinde SuperApp çözümleri başta olmak üzere maliyet, hız ve kaynak geliştirme de birçok avantaj elde edebilecek” dedi.

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Şunlar da hoşunuza gidebilir
Güvenlikte yapay zeka merkezli çözümler öne çıkıyor
24 Ocak 2025
Siber saldırıların faturası hız kesmeden artıyor
8 Ocak 2025
Uydu üzerinden mobil iletişim çalışmaları hızlandı
Sonraki Habere Geç

Uydu üzerinden mobil iletişim çalışmaları hızlandı

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler