- Reklam -
Ana Sayfa » Dosya

Çalışma alışkanlıkları mobile kayıyor

Ayhan Sevgi Tarafından 12 Haziran 2016
0
1.0K Görüntülemeler




Çalışma alışkanlıkları mobile kayıyor

Yüksek rekabet koşulları ve hızın hayatımızın önemli bir parçası olduğu günümüzde, mobilite, uzaktan çalışma, sürekli bağlantıda olma ihtiyacı, günümüz kurumlarının ve çalışanlarının kaçınılmaz bir gerçeği oldu. Bu ihtiyaçlara cevap verebilen, mesajlaşma olanağı sunan, kullanıcı durum bilgisinin görülebildiği, tek bir tıkla masa üstü paylaşımın gerçekleşebildiği, anlık, planlı video veya sesli konferans yapılabilen tümleşik iletişim uygulamalarına duyulan gereksinimin de giderek arttığını gözlemliyoruz.
“Tümleşik iletişim çözümleri iş süreçlerinin daha hızlı, esnek ve verimli olmasına katkı sağlayarak kurumları rekabette bir üst seviyeye taşırken, ekipler arası iletişim maliyetlerini, dağınık ekipler arası seyahat masraflarını önemli ölçüde minimize etmeyi sağlıyor” diyen Unify Türkiye Satış Müdürü Müge İncecik, açıklamalarına şöyle devam ediyor:
“Gündelik iş hayatımızdan bir örnekle açıklamak gerekirse; farklı lokasyonlarda birimleri bulunan bir kurumun, farklı ekiplerinin bir araya gelerek alması gereken bir karar olduğunu düşünelim. Tümleşik iletişim çözümleri sayesinde fiziksel olarak bir araya gelmek yerine sesli ve görüntülü konferans yaparak, masaüstü paylaşımı sayesinde aynı dosya üzerinde beraber çalışarak karar alabilirler. Bu sayede elde ettikleri zaman veya seyahat masrafı tasarrufunu ve en önemlisi hızlı kararlar alarak kurum verimliğini nasıl artırdıklarını somut olarak örnekleyebiliriz.
Günümüzde hızlı ve kesintisiz iletişimin sağlanması, sadece firmalar için değil, bireyler için de önemli. Karmaşık ya da çağın gerisinde kalmış iletişim platformları, süreçleri yavaşlatarak iş kaybına yol açabiliyor. Dünyanın en büyük iletişim yazılımları ve servisleri sunan şirketlerinden biri olarak; farklı networkleri, cihazları ve uygulamaları kullanımı kolay tek bir çatı altında birleştirip, iş birimlerinin zengin ve anlamlı bir iletişim deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. Bunun sonucunda kurumların iletişim kurma ve işbirliği süreçlerinde kolektif çabayı artıran, şirkete enerji katan ve iş performansını kolay bir biçimde artıran dönüşümü mümkün kılıyoruz.
Son yıllarda internet erişimine sahip cihaz sayısının artmasıyla birlikte mobilitenin hakim olduğu bir çağa girmiş bulunuyoruz. Günümüzün çalışma koşulları, zaman ve mekândan bağımsız çalışmayı zorunlu kılıyor. Mobil cihazlardaki ve internet erişimindeki hızlı gelişmelerle birlikte masaüstü bilgisayarlardan ulaşılan uygulamalara artık mobil cihazlardan da erişilebiliyor. Bu durum, iş modellerini ve çalışma alışkanlıklarını değiştiriyor ve mobilitenin önemini ortaya çıkarıyor. Her yerden ve her zaman bilgiye ulaşma ihtiyacı mobilite ile desteklenirken, şirketlerin verimliliklerini artırmaları da kesintisiz bir iletişim yolundan geçiyor. Diğer bir gelişmeyse, yapılan son araştırmalara göre, 2021 yılına kadar, nesnelerin interneti bağlantılı cihazların sayısı yıl bazında yüzde 23 büyüyecek. 2021’de toplam 28 milyar cihazın birbirine bağlı olması öngörülüyor.”
Unify tarafından yapılan araştırmaya göre, 2015 itibariyle dünyadaki toplam çalışan sayısının yüzde 37,2’sinin mobil çalışanlardan oluştuğunu kaydeden Müge İncecik, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“2020 yılında ise işgücünün yüzde 50’sinin esnek çalışma sistemine geçeceği öngörülüyor. Araştırmada, beş yıl içerisinde toplantıların yüzde 94’ünün internet ortamında yapılacağı tahmin ediliyor. Bu bilgiler ışığında ekipler arası kesintisiz iletişim hizmetlerinin başta olacağını ve bunun yanı sıra BT ekiplerinin desteklediği güvenlik standartlarına sahip mesajlaşma, sesli görüntülü iletişim çözümlerinin de revaçta olduğunu söyleyebilirim. Bununla beraber değişen çalışma şekli ile evrilen ihtiyaçlar aynı zamanda teknoloji sağlayıcılarının da iş yapış şekillerini değiştiriyor. Ürün odaklı yaklaşımlar yerine kullanıcı ve kurum ihtiyaçlarına odaklanan Unify gibi teknoloji firmaları, sadece büyük kurumların değil, günümüz rekabet şartlarında teknolojinin avantajlarına daha çok ihtiyaç duyan KOBİ’lerin de bu hizmetlere ulaşabilmeleri için bulut mimarisi üzerinden hizmetler sunmaya başladılar. Bu sayede KOBİ’ler rekabetçi ve hızlı aksiyon alabilme yeteneklerini daha da geliştirebilecekleri tümleşik iletişim gibi teknolojilere,  ilk yatırım maliyeti gerektirmeden kullandıkça öde gibi modeller ile sahip olabiliyorlar.”

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Sonraki Habere Geç

Tümleşik iletişim mesafeleri kısaltıyor

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 3
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler