- Reklam -
Ana Sayfa » Gündem

AvivaSA Teknoloji Dönüşümü ve IT Modernizasyon

BThaber Tarafından 10 Şubat 2020
0
1.6K Görüntülemeler



AvivaSA Yazılım Geliştirme ve IT Modernizasyon’dan Sorumlu Grup Müdürü Yaşar Karadeli, AvivaSA’daki teknoloji dönüşümünde operasyonel verimlilik ve maliyet avantajı sağlamak, iş birimlerini etkin kılabilmek için açık kaynaklı teknolojilere yatırım yaptıklarını belirtti.

AvivaSA, 2016 yılında IT altyapısını değiştirme amacıyla ‘IT Modernizasyon’ başlıklı bir program başlattı. Bu programın kapsamında yaklaşık 44 tane proje ele alındı. AvivaSA Yazılım Geliştirmeden Sorumlu Grup Müdürü Yaşar Karadeli, buradaki en büyük hedeflerini şöyle açıklıyor: “Teknoloji sektöründe yazılım geliştirme ve yazılım teknolojilerine baktığınızda, telekom ve bankacılığın daha önde, sigortacılığın biraz daha geri planda olduğunu görürsünüz. AvivaSA’daki teknolojik altyapıyı ele aldığımızda, açık kaynaklı teknolojileri ağırlıklı kullanan yeni bir kurumsal mimari oluşturarak AvivaSA’yı bu sıralamada ön sıraya taşımayı hedefledik. Bu hedefi gerçekleştirmek için oluşturduğumuz kurumsal mimarinin AvivaSA’nın %50 ortağı olan Londra merkezli Aviva ekibinin bütün Avrupa için belirlediği yazılım teknoloji standartları ile de uyumlu olmasına özen gösterdik. Bunu yaparken maliyet avantajı ve operasyonel verimlilik sağlayabilmek için açık kaynaklı yazılım teknolojilerine yöneldik. Çoğunlukla Red Hat ve diğer açık kaynak ürünlerin yanında IBM, Oracle ve Microsoft Enterprise ürünleri de kurumsal mimarimiz içerisinde konumlandırdık.” Karadeli, “Eski teknolojilerin getirmiş olduğu iş birimlerini etkin kılamama ve operasyonel verimlilik yaratamama gibi sorunlarımız vardı” diyor.

Genelde biz iş birimlerinin taleplerinin gerisinde kalıp günü kurtarmaya, ortamı derleyip toparlamaya, anlık problemleri çözmeye ve anlık gelen regülatif değişiklikleri hayata geçirmeye odaklanıyorduk. Son 3 yılda IT içerisinde teknoloji, süreç, çözüm ortağı ve çalışan dönüşümünü hayata geçirerek önümüzde yeni ufukların, fırsatların açılmasına olanak yarattık. Örneğin; AvivaSA’da tablet üzerinden müşterinin yanında satış yaparak süreci tamamlamak ve bunu yaklaşık 10-15 dakika içinde hayata geçirebilmek AvivaSA’nın önemli vizyonlarından biriydi. Bilgi Teknolojiler ve İş Birimlerimizle beraber yürüttüğümüz ‘Sales Mobility Projesi ile biometrik imza desteği ile bu satış sürecini otomotize ederek satışı müşterimizin yanında 10-15 dk. içerisinde tamamlanabilir hale getirdik. AvivaSA’ya en çok gelir ve değer kazandıran ürünü bu satış platformu üzerinde konumlandırdık. Diğer bütün ürünlerimizi de bu platform üzerinde konumlandırmayı hedefliyoruz.”

Teknoloji Dönüşümü İçin Çözüm Ortağı Ekosistemi Yaratmak Gerekir

Karadeli, AvivaSA’nın kurumsal alanda bilgi teknolojileri sağlayıcıları konumunda olan IBM, Oracle ve Microsoft’un yanı sıra 8-10 tane diğer iş ortağıyla birlikte çalışarak ekosistemi beslediklerini söylüyor. AvivaSA Bilgi Teknolojileri olarak her türlü bilgiyi kendi bünyemizde barındırmamız ve her şeyi kendimizin yapması mümkün değil. Diğer taraftan da Bilgi Teknolojileri olarak sistemlerinizde aşırı dışa bağımlılıkta yaratmamanız ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmanız oldukça önemli. Bir çalışan işten ayrıldığında bir iş ortağıyla, iş ortağı ile iş ilişkiniz sonlandığında çalışanla devam edebileceğiniz, çalışan veya çözüm ortağı bağımlılığı yaratmayacak bir yapı oluşturmanız son derece kritik ve önemli.”

Regülasyonlar Hazır Olduğunda Buluta Geçmeye Hazırız

Şu an AvivaSA kurumsal mimarisinde yazılım geliştirme teknolojileri, DevOps ve Test Otomasyonu ürünleri dâhil 35’in üzerinde teknoloji yer alıyor. Karadeli, “Son 3 yıldır bütün uygulamaları bu mimari üzerinde geliştirdik. AvivaSA kurumsal mimarisini ve üzerinde çalışan bütün uygulamaları kendi Data Center’ımızda On-Premise Cloud (Docker, Kubernetes, OpenShift) platformunda çalışabilir hale getirdik. Uzun süren testlerimiz sonrası 2019 Aralık itibarı ile ilk pilot uygulamamızı On-Premise Cloud platformumuzda canlıya alarak hayata geçirdik.” dedi.

“Regülasyonlar uygun olmadığı için şimdilik buluta dair çalışmalarımızı kendi Data Center’ımızda On-Premise olarak konumlandırdık. ” diyor Karadeli. “Biz bu projeyi geleceğe, Bulut Teknolojilerine hazır olmak için yapıyoruz. Türkiye’deki regülasyonun bir gün değişeceğine, büyük bulut ortaklarından birinin Türkiye’de önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz.“

BThaber





Yazar

BThaber


‘Yapay Zekâ ve Büyük Veri Kitap Serisi’ne davet!
Sonraki Habere Geç

‘Yapay Zekâ ve Büyük Veri Kitap Serisi’ne davet!

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Endüstriyel teknolojilerin güvenliği için güçlü işbirliği!
    • 2
      Pazarlama süreçleri yapay zeka ile hızlanıyor
    • 3
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 4
      Yapay zeka için yetkin veri merkezi!

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KOBİ'lerin kalkınmasına “Stratejik İş Ortaklığı Programı” ile destek
    • Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • Online İngilizce'de Güvenilir Bir Seçim: Flalingo
    • SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler