- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası

Güvenlikte ‘uzaktan izleme’ güç kazanıyor

Ayhan Sevgi Tarafından 24 Ocak 2022
0
2.0K Görüntülemeler



Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli: “Her boyuttan işletmenin ihtiyaç duyabileceği onlarca çözümü marka bağımsız şekilde sunabilme yeteneğine sahibiz.”

Pandemi güvenlik algısını, insan sağlığını korumanın en önemli güvenlik önceliği olduğunu fark ettirerek değiştirdi. Tüm iş yerleri, okul, AVM, havalimanı gibi mekanlarda kişilerin güvenli geçişini sağlamak, salgın için tehdit oluşturmayacak yoğunlukta insan hareketini kontrol etmek, hastalık belirtileri taşıyan kişileri ya da önlemlere uymayanları belirlemek çok önemli hale geldi. “Tüm bunları teknolojik çözümlerle yapabilmek ise en önemli şansımız oldu” diyen Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli’nin belirttiği gibi, temassız elektronik güvenlik çözümleri, noktasal ısı tespiti yapan, ateş ölçen, maske kontrolü yapan kameralar ve daha birçok teknoloji yeni normalde güvenliği sağlayan baş aktörler olarak yerini aldı. Pandemi döneminde birçok kişi uzaktan çalışmaya başladığı için boş kalan iş yerlerinde, depolarda güvenlik ihtiyacı da arttı. “Bu alanların güvenliğini sağlayacak güvenlik personeli, uzaktan izleme, alarm geldiği zaman operatörlerin müdahale ettiği güvenlik senaryoları ön plana çıkmaya başladı” diyen İsmail Uzelli’nin belirttiği gibi, bu ‘yeni normalde’ uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri yaygınlaşıyor. Bu nedenle uzaktan izleme de güvenlikte öne çıkmaya devam edecek. Detayları İsmail Uzelli ile konuştuk:

Sizce bu değişim kalıcı olacak mı?

Görünen o ki, bir süre daha yeni yaşam şeklimiz ve edindiğimiz davranışlar bizimle kalacak. Şu anda yaşadığımız evrede bazı sektörler, salgının akut etkilerini atlatmaya başlarken eğlence, fuarcılık ve hava yolu gibi sektörler için kriz devam ediyor. Beklentiler, COVID-19 salgınının kontrol altına alınması halinde tüketimin her sektörde hızla iyileşeceği yönündeydi. Nitekim kısıtlamaların kalkması ve normalleşmeye geçişle bunun doğru olduğunu gördük. Ancak normalleşmeye rağmen pandemi döneminde yükselişe geçen e-ticaret ve eve teslimat gibi sektörler büyümeye devam ediyor. Bu nedenle perakendecilerin bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Tedarik zinciri operasyonlarını ve e-ticaret faaliyetlerini geliştirme ve iyileştirme yönünde yatırımlarını artırmaları önem taşıyor.

Uzaktan verilen hizmetlerde eskiye kıyasla bir artış yaşanıyor. Salgından önce uzaktan verilen hizmetler konusunda verimlilikle alakalı birtakım kaygılar varken, salgında yaşanan zorunlu tecrübe ile çeşitli hizmetlerde bu kaygıların azaldığını ve olumlu tecrübe edinildiğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde de insanlar birçok hizmeti uzaktan alma konusunda daha istekli olacaktır.

Hayatımızda kalıcı olacak bir başka şey de temassız teknolojiler. Özellikle güvenlik teknolojileri alanında yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi teknolojiler daha da yaygınlaşacak. Daha akıllı sistemlerle insan müdahalesini kolaylaştıracak pek çok teknoloji ortaya çıkacak. Örneğin; video analizle fabrikadaki işçinin baret takıp takmadığının kontrolü sağlanacak ya da kişiler arası mesafenin ölçümü gibi daha akıllı video analizler ortaya çıkacak. Bu video analizlerde kamera gördüğü şeyi öğrenerek ona bir anlam verebilir hale gelecek. Bu dönüşümler güvenlik teknolojilerinde güvenliğin ötesinde verimlilik anlamında müşterilerin yapabileceği şeylerin de farklılaşması ve çeşitlenmesini sağlayacak.

Yüz, iris, ses tanıma teknolojilerinin güvenlik teknolojileri sektöründe mutlaka önemli bir yeri olacak. Birçok işlemi uzaktan yaptığımız için güvenilir platformlarda biyometrik teknolojilerin kullanımı artmaya devam edecek. Siber güvenlik de artan siber saldırılar nedeniyle öncelikler arasında yer almaya devam edecek.

Bu güvenlik algısı ve önceliklerinin değişimi paralelinde Sensormatic, ürün ve çözümleri ile nasıl konumlanıyor?

Her boyuttan işletmenin ihtiyaç duyabileceği onlarca çözümü marka bağımsız şekilde sunabilme yeteneğine sahibiz. Securitas gibi büyük bir grubun parçası olarak global bir güce sahibiz ancak önemli olan bu sahip olduklarımızdan çok işimize ve müşterimize bakış açımız. Securitas çatısı altında edindiğimiz 80 yıllık deneyim bize işimize ve dünyaya farklı bakmayı öğretti. Dünya genelinde bugün pandemi, yarın bambaşka bir zorluk içinde bulabiliriz kendimizi. Bu noktada önemli olan yalnızca kötü olanı görmek ve onunla savaşmak değil, içinde bulunduğunuz durumun iyi taraflarını da görebilmek ve uyum sağlamak. Savaş vermek yerine potansiyele odaklanarak zor şartlarda dahi gelişimi sürdürebilmek. Örneğin; pandeminin başında herkes panik ile ne yapacağını düşünürken biz pandemi ile mücadelede nasıl fayda sağlarız diye düşünerek pozitife odaklandık. Bu farklı bakış açısı ile ürün ve çözümlerimizi modifiye ettik. Eskiden yalnızca kayıt alan bir kamerayı da böylece ateş ölçen ve maske kontrol eden bir çözüme dönüştürdük. Mağazalarda kişi sayan sistemimizi yoğunluk ölçen sosyal mesafe düzenlemesine destek olan teknolojilere evirdik. Kısacası; biz değişen şartlardan bağımsız olarak daima gelişime, potansiyele ve pozitife odaklanmayı tercih ederek müşterilerimizin dünyasını herkesin gördüğünden farklı görmeyi başardık. Aynı bakış açısı ile gelişime odaklanmaya devam edeceğiz.

Küresel bir salgınla değişen güvenlik algısında bizi daha neler bekliyor sizce?

Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yeni teknolojileri bulmaya ve bu teknolojileri müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Bulut çözümlerindeki yenilikleri, farklı çözüm ve yaklaşımları inceleyeceğiz. Sadece güvenlik değil, müşterilerimizin verimliliklerini de artıracak çözümlerimizin satış faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki dönemde daha akıllı teknolojilerin olacağı kesin. Evrim de teknolojinin gelişimi doğrultusunda olacak. Örneğin; video kaydı üzerinde belirli anahtar kelimelerle arama yapabileceğimiz teknolojiler kullanacağız; makine öğrenimi sayesinde video analiz yazılımlarına kullanıcı neyi tanımasını istiyor ise onu öğretebilecek. Tüm sistemlerden toplanan veriler ile olası olayları öngörebilir olduğumuz bir geleceğe yaklaşıyoruz.

Securitas merkez, Sensormatic’in çalışmalarını nasıl değerlendiriyor, Türkiye’nin potansiyelini nasıl görüyor?

Securitas akıllı önleyici güvenlik hizmetlerinde dünyanın önde gelen markalarından biri ve bu gücü bugüne kadar uyguladığı stratejisinden alıyor. Grubun bir parçası olarak biz de bu strateji kapsamında insan, bilgi ve teknolojiyi doğru şekilde harmanlayarak hizmet sunuyoruz. Bunu yaparken müşteri merkezli, veri destekli ve insan odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle teknoloji alanındaki liderliğimiz ve daha önemlisi 27 yıllık bilgi birikimimiz ile hem sektör hem de grubumuz için sürekli değer yaratıyoruz. Yakın zamanda Securitas Avrupa Elektronik Güvenlik Başkanı olarak atandım. 24 ülkenin yer aldığı bir pazara elektronik güvenlik konusunda liderlik ediyorum. Diğer yandan, Tepe Güvenlik de Securitas grup şirketleri arasında yerini aldı. 29 yıldır sektöre hizmet veren Tepe Güvenlik, deneyimli kadrosu ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki yaygın hizmet ağı ile öne çıkan değerli bir marka. Tüm bu gelişmeler grubun çalışanlarına, sektöre ve ülkemize olan inancının bir göstergesi.

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Şunlar da hoşunuza gidebilir
Güvenlik için proaktif önlemler şart!
15 Mayıs 2023
CxO YUVARLAK MASA TOPLANTISI: GÜVENLİK ve YAPAY ZEKA
28 Haziran 2022
Tech Data Türkiye, Acronis’in dağıtıcısı oldu
7 Nisan 2022
"Yapay zekâ artık içimizden biri”
Sonraki Habere Geç

"Yapay zekâ artık içimizden biri”

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      8.İstanbul KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi, dijital gündeme odaklanacak
    • 2
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Teknoloji ve finans dünyası TechFinTech Zirvesi'nde bir araya geldi
    • WeNovate, global bir hackathon halini aldı
    • Bir DLP Sisteminin Gerçek Maliyeti Nelerden Oluşur?
    • LikeCard Türkiye pazarında yerini aldı
    • Vodafone Türkiye ve Yandex Türkiye'den stratejik iş birliği

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler