- Reklam -
Ana Sayfa » Eğitim Gençlik İnsan Kaynakları Yapay Zeka Yazılım

‘Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı’ başlatıldı

Sedef Özkan Tarafından 4 Temmuz 2022
0
2.8K Görüntülemeler



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, 16 Haziran tarihindeki Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan ‘Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı’nın açılışında, yazılım politikalarının adeta iktisadi kalkınmanın bir parçası haline geldiğini ifade etti.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Balıkesir Üniversitesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, BTK Akademi Koordinatörlüğü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan TR22 Bölgesinde ‘Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı’ başlatıldı. Programın açılışında konuşan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yazılım politikalarının adeta iktisadi kalkınmanın bir parçası haline geldiğini ifade etti. Bu sebeple teknoloji okur-yazarlığının büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Karagözoğlu, bugün ekonomide gelinen noktaya baktığımızda dünyada en fazla kazanan şirketlerin, bilişim ve yazılım şirketleri olduğuna dikkat çekti.

Yapay zekâ artık bir ana bilim dalına dönüştü

Dijital şirketlerin geleneksel sektörlere meydan okuduğu günümüzde, küresel yükselen gücün yapay zekâ teknolojileri olacağını vurgulayan Karagözoğlu, “Yapay zekânın kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte işlerin yapılış biçiminde önemli ölçüde değişiklikler gerçekleşecek ve insan emeğinin yerini bilgisayarlı otomasyon sistemleri alacak. Bugün hâlihazırda; finans, meteoroloji, savunma sanayi başta olmak üzere askeri hizmetler, sağlık, sigorta şirketleri, bilgisayar oyunları, bankacılık ve müşteri tanıma sistemleri, havacılık, ulaşım gibi daha birçok konuda yapay zekâ çalışmalarından yararlanılıyor. Hatta öyle ki gündelik yaşamımızda bu denli farklı sektörlerde kullanılması, ekonomik düzenin kaygı ve motivasyonlarıyla alandaki çalışmaların hız kazanması sonucu, yapay zekânın artık bir ana bilim dalına dönüştüğünü söyleyebiliriz. Çok yakın bir zamanda ise insan aklının sınırlarını zorlayacak bir şekilde tıptan ulaşıma, çağrı merkezi hizmetlerinden haberleşme teknolojilerine kadar her alanda yapay zekâ teknolojisini kullanacağız” öngörüsünde bulundu.

Teknoloji ve yazılım anlamında gidecek daha çok yolumuz var

Türkiye’nin dönüşümüne katkı sağlamak ve 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yerli yazılıma yaptıkları destekten bahseden Karagözoğlu, “Önümüzdeki yıllarda yapay zekâ küresel pazarında, ülkemizin de yer alması için çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz. Yaklaşık 766 milyon dolarlık yazılım ve bulut pazarı potansiyeline sahip bir ülke olarak büyüyen bir ekonomimiz var ama teknoloji ve yazılım anlamında gidecek daha çok yolumuz var. Ülkemiz açısından oldukça önemli olan verilerimizin güvenliği için kamu kurumları ve sektörün yerli yazılımlar kullanması ve yazılım alanında gençlerimizin ivedilikle yetişmeleri büyük önem arz ediyor” dedi. BTK çatısı altında faaliyet gösteren BTK Akademi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Karagözoğlu, sektörde düzenleyici ve denetleyici kurum olarak edindikleri birikimi; BTK Akademi ile gençlere, iş arayanlara aktarmayı, ulusal ve uluslararası alanda kabul gören sertifikasyon eğitimleriyle sektörün ihtiyaç duyduğu yetkin personelin istihdamına katkıda bulunmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Yazılımla ilgilenen her öğrencimizin programlardan faydalanmalarını bekliyoruz

Karagözoğlu, tüm gençlere “Kodlama ve yazılım sektörümüzün ne istediğini bilen, sağlam neferlere ihtiyacı var” sözleriyle çağrıda bulundu ve şu noktalara dikkat çekti: “Öğrenci, bölge ve insan merkezli olan çalışmaların çok anlamlı ve fırsatlar eşitliği yönünden de iyi bir hamle olduğunu düşünüyorum. Bugün burada başlattığımız çalışmanın amacı, ülkemizin ve bölgemizin gençlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve istihdam edilmelerine katkıda bulunmak. Herhangi bir bölüm kısıtlaması olmadan yazılımla ilgilenen her öğrencimizin bu programlardan maksimum düzeyde faydalanmalarını bekliyoruz.”

 

 

 

 

 

Sedef Özkan





Yazar

Sedef Özkan


İnsanlığın geleceğini bilim aydınlatsın: Kuantum önemli bir fırsat penceresi!
Sonraki Habere Geç

İnsanlığın geleceğini bilim aydınlatsın: Kuantum önemli bir fırsat penceresi!

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Türkiye, yapay zeka yatırımlarında bölgesel merkez olabilir

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler