- Reklam -
Ana Sayfa » 6G Ar-Ge Eğitim Etkinlik New Sektör Etkinlikleri Telekomünikasyon Üniversite

Dijital dünyanın liderleri 6G Konferansı’nda buluştu

Murat Göçe Tarafından 19 Eylül 2022
0
2.8K Görüntülemeler



İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2017 yılından beri organize ettiği 6G Çalıştaylarının devamı niteliğinde ‘6G Konferansı’ düzenledi. Kamu, üniversite ve endüstriden üst düzey katılımcıların yer aldığı konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2027 yılına geldiğimizde mobil abonelerin yarısının 5G teknolojilerini kullanacağını, 2030’lara doğru ise 6G teknolojisinin bilişimde kilit taşı konumuna yükseleceğini söyledi.

 

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 6. nesil kablosuz haberleşme teknolojisi çalışmaları kapsamında 6G Konferansı düzenledi. Konferansta 6. nesil kablosuz haberleşme teknolojisi çalışmaları ve Türkiye’nin bu alandaki vizyonu ele alındı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan konferansın açış konuşmalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakan Yrd. Dr. Ömer Fatih Sayan, Savunma Sanayii Başkan Yrd. Dr. Celal Sami Tüfekçi, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan gerçekleştirdi.

 

PROF. ASLAN: HEDEFİMİZ 6G İÇİN ARAŞTIRMA EKOSİSTEMİ OLUŞTURMAK

Konferansın başkanlığını üstlenen İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, 5G’nin temelinde haberleşmenin yer aldığı bir teknoloji olduğuna işaret etti. Arslan şöyle dedi: “5G bir vizyonla doğdu, 6G de bu vizyonun devamı. Şimdi doğru adımları atıp AR-GE açısından bu teknolojinin üretimine başlarsak ve patentlerini koruma altına alırsak bir sonraki adım, aldığımız patentlerle teknolojiye yön vermek olacak. Teknoloji firmaları ile ekosistem oluşturarak teknolojiyi Türkiye’de geliştirmemiz en büyük hedefimiz. Türkiye eğer 6G’nin hem AR-GE hem de ÜR-GE çalışmalarında bulunursa dünyada önemli bir yer edinebiliriz. Özellikle bu teknolojinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi; güvenlik, gelişmişlik ve rekabet açısından çok önemli.”

BAKAN YRD. SAYAN: EN BÜYÜK SERMAYE PATENTLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise 6G’de fiziki ürünlerin dışında en büyük sermayenin standartlarla ilgili sahip olunan patentler olduğunu söyledi. Sayan, “Bu vizyonla yerlilik, millilik, AR-GE çalışmalarımızda 6G’nin patentlerini şimdiden yapmaya hazır bir grup olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de ULAK Haberleşmeye atıf yaparak, “ULAK firmasını kurmaktaki temel gayemiz, sadece bu teknolojiyi yapabilirliğimizi göstermek değil, milyarlarca doların Türkiye’de kalmasını sağlamak.” dedi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise nesnelerin interneti, bağlılık ve haberleşmenin birçok sektöre yaygınlaşması gibi uygulamaların 6G’de hayata geçeceğini kaydetti.

 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: 2030’LARDA 6G KİLİT KONUMA GELECEK

Açış programının son konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilk olarak 6G alanında öncü çalışmalar yapan İstanbul Medipol Üniversitesini kutladığını ifade etti. 5G çalışmalarının yerli ve milli olması adına faaliyetler yürüttüklerini dile getiren Karaismailoğlu şöyle dedi: “Teknolojik yeniliklerde söz sahibi ülkeler, teknolojilerini kendileri üretebilen ve herkesten önce oyuna girebilenler olacak. Biz bu anlamda teknolojiyi sadece tüketen değil, tasarlayan, geliştiren, üreten, marka oluşturup dünyaya satan konuma gelmek istiyoruz. Özellikle yerli ve milli uydu teknolojilerimizin desteğiyle bilişim ve iletişimde bölgemizde lider, dünyada da önde gelen ülkeler arasında yerimizi alacağız. Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda güçlü ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. 2027 yılına geldiğimizde mobil abonelerin yarısının 5G teknolojilerini kullanacağını öngörüyoruz. 2030’lara doğru 6G teknolojisi bilişimde kamu ve özel sektör için kilit taşı konumuna gelecektir.”

Murat Göçe





Yazar

Murat Göçe


PepsiCo Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatı
Sonraki Habere Geç

PepsiCo Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatı

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 3
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler