- Reklam -
Ana Sayfa » Ankara Etkinlik Güncel Gündem Kamu MetaVerse Sanal Gerçeklik Siber Güvenlik Üniversite

‘Sanal Evrende Siber Güvenlik’ tüm yönleriyle tartışılacak

Sedef Özkan Tarafından 27 Eylül 2022
0
3.2K Görüntülemeler



15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY); ‘Sanal Evrende Siber Güvenlik’ temasıyla 19-20 Ekim tarihinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenecek. Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel, “Bilgi güvenliği ve kriptoloji kavramlarının, toplumun bireyleri tarafından özümsenmesine yardımcı olmak, kurumlar ve sektör arasındaki iş birliğini artırmak bu konferansın temel hedefleri arasında bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı; ülkemizin bilgi güvenliği alanındaki bilimsel ve endüstriyel çalışmalarının paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri iş birliğinin geliştirildiği, toplumun bilgilendirildiği, eğitildiği ayrıca bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişinin sağlandığı en önemli etkinlik olarak kabul görmekte. ISC TURKEY; Bilgi Güvenliği Derneği tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenleniyor. Konferans ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından desteklenmekte.

Bildiriler konferansın daha verimli ve faydalı olmasına katkı sağlayacak

Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın 2007 yılından beri ülkemizdeki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı çok kritik bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel, “Üniversite-kamu-endüstri iş birliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Her ülke için önemli olan bilgi güvenliği ve kriptoloji kavramlarının, toplumun bireyleri tarafından özümsenmesine yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilimsel bilgi birikiminin artırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki iş birliğini artırmak bu konferansın temel hedefleri arasında bulunuyor” açıklamasını yaptı. Yücel, konferansın bu yılki ana temasının ‘Sanal Evrende (Metaverse) Siber Güvenlik’ olarak belirlendiğine dikkat çekerek “Konferans süresince paneller, eğitimler düzenlenecek. Davetli konuşmacıların görüşlerini paylaşmalarının yanı sıra seçkin araştırmacıların sunacağı bildiriler konferansın daha verimli ve faydalı olmasına katkı sağlayacak. Tüm bunların sonucunda özellikle hedeflenen çıktılara ulaşılması beklenmekte” açıklamasını yaptı.

Konferansa katılım ücretsiz, kayıt yaptırılması zorunlu

“Uluslararası nitelikte akademik sözlü ve yazılı bildirilerin toplanacağı; IEEE tarafından tanınan bu konferansın bildiriler kitabında yayımlanması için akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından konferans düzenleme kuruluna iletilecek bildiriler, alanında uzman en az üç hakemin görüşlerine başvurularak değerlendirilecek” bilgisini veren Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hakem raporları dikkate alınarak, uygun bulunan bildiriler sözlü veya poster sunumu için seçilerek bildiriler kitabına basılacak. IEEE standartlarına ve kalitesine uygun olan bildiriler ise seçilerek IEEE Xplore veritabanında yayımlanabilecek. Konferansımız, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da desteklendi ve ‘Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’ etkinliklerinin bir parçası olarak kabul gördü. Bu sene de aynı desteğin alınması yönünde girişimlerde bulunuluyor. Konferansa katılım, konuya ilgi duyan herkese açık ve ücretsiz. Ancak konferansa katılım için kayıt yaptırılması zorunlu. https://iscturkey.org/ adresinden detaylara ulaşılabilir.”

Takılan metaverse gözlüğü aynı zamanda ortamı algılayan bir kamera taşıyor!

Sanal gerçekliğin belli riskleri ve sakıncaları olduğuna dikkat çeken Taha Yücel, “Siber güvenlik açısından da oluşturduğu tehditler ve fırsatlar var. Bunu enine boyuna değerli katılımcılar ve akademisyenlerle tartışalım istiyoruz” ifadesini kullandı. Yücel, şu noktaları vurguladı: “İnternete bağlı her cihaz, aynı zamanda siber güvenlik açısından bir risk taşımakta. Yani bağlantı kurdukça ve bağlantı yaygınlaştıkça ki; 5G ve ötesinde de nesnelerin interneti de aynı kavramdır. Bunlar gelecekte tabii ki büyük avantajlar sağlıyor. Yani 5G ile birlikte artık fabrikalarda pek çok cihaz birbirleriyle haberleşiyor, üretim çok daha verimli hale geliyor, akıllı evler ortaya çıkıyor. Hareketli ortamlarda belki araçlar birbirleriyle haberleşiyor, otonom araçlar devreye giriyor. Bunların hepsi bağlantı sayesinde oluyor. Tabii bu bağlantıların kırıldığını, olumsuz etkilendiğini, ‘hack’lendiğini veya bir şekilde kötü kullanıcılar tarafından ele geçirildiğini düşünürseniz, ciddi bir tehdit de oluşturabilir.” Yücel, aynı şekilde savunma sanayi alanında da siber güvenlik ve metaverse ortamında pek çok uygulamalar bulunduğunu belirterek “Bunların da ciddi bir şekilde korunması gerekiyor. Bizim buralarda ele almamız gereken en önemli konu, güvenlik açıkları nerelerde oluşuyor; öncelikle bunlara bakacağız. Şu an gözlüklü bir sanal gerçeklik ortamındayız. Holografi ve benzeri konumlarda belki ileride daha farklı ortamlar da oluşacak. Aslında o taktığınız metaverse gözlüğü aynı zamanda ortamı algılayan bir kamera taşıyor. İnsanlar daha önce bilgisayarlarının kamerasını kapatarak kullanırlardı. Burada öyle bir lüksünüz yok. Çünkü onu kapattığınız zaman cihaz çalışmıyor. Yani belki de en mahrem ortamınızı gözlemleyebiliyor. Onun için burada prensip şu olmalı; nasıl evinizde yatak odasına tanımadığınız, bilmediğiniz insanları almıyorsanız, bu tür cihazları kullandığınız ortamların da aynı şekilde mahrem ortamların olmamasına dikkat etmeniz gerekir” açıklamasını yaptı.

Sedef Özkan





Yazar

Sedef Özkan


Eğitimcilere dijital yetkinlik alanında HP desteği
Sonraki Habere Geç

Eğitimcilere dijital yetkinlik alanında HP desteği

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      8.İstanbul KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi, dijital gündeme odaklanacak
    • 2
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Bir DLP Sisteminin Gerçek Maliyeti Nelerden Oluşur?
    • Vodafone Türkiye ve Yandex Türkiye'den stratejik iş birliği
    • Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli
    • DE-CIX İstanbul lokasyonunda internet veri trafiği büyüyor
    • Türkiye, yapay zeka yatırımlarında bölgesel merkez olabilir

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler