- Reklam -
Ana Sayfa » Güncel

HiDoctor’dan “Konuşacak Biri Var” projesi ile afetzedelere destek

Handan Aybars Tarafından 24 Şubat 2023
0
2.3K Görüntülemeler



Online psikolojik destek hizmeti sunan HiDoctor Platformu, afetzedeler için geniş kitlelere ulaşacak, sürdürülebilir bir toplumsal psikolojik destek hareketi başlattı. Platform, afetzedelere deprem sonrası psikolojik destek kapsamında uzman kurum ve STK’lar iş birliğinde her ay 500 seans bağış yapmanın yanı sıra, askıda seans, gönüllü psikologların eğitilmesi, toplumsal bilinçlenmeye yönelik seminer ve programları da devreye alarak daha geniş kitlelere ulaşmaya başladı.

Online psikolojik destek hizmeti veren HiDoctor, “Konuşacak Biri Var” adıyla uzun soluklu ve geniş kapsamlı bir psikolojik destek hareketi başlattı. Afetzedelere her ay ücretsiz 500 seans online psikolojik destek bağışlayacak olan HiDoctor, daha fazla ihtiyaç sahibine destek olmak için tüm gönüllüleri “askıda terapi” yöntemiyle projeye katkı sağlama çağrısı da yapıyor. HiDoctor CEO’su Ahmet Bal, “Sahadan aldığımız bilgiler, bölgedeki psikolojik destek ihtiyacının tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu büyüklükte bir ihtiyacı hiçbir kurum ve gönüllü hareketi tek başına karşılayacak durumda değil. Bu nedenle, kurumlar, STK’lar, özel şirketlerin bir araya gelip geniş kapsamlı ve uzun soluklu çalışması lazım. HiDoctor olarak bizler de uzman kurum ve STK’lar aracılığı ile geniş kitlelere ulaşacak, sürdürülebilir bir psikolojik destek hareketi başlatma kararı aldık” dedi. Hareketin sadece seans bağışı ve askıda seansla sınırlı olmadığına işaret eden Bal, “İhtiyaç gerçekten çok büyük. Tüm afetzedelere birebir dokunmak çok büyük zaman alacak. O nedenle birebir seansların yanı sıra, toplumsal bilinci ve farkındalığı artıracak farklı çalışmaları da hızla uygulamaya aldık, almaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Proje minimum 6 ay sürecek
“Konuşacak Biri Var” projesi ile 360 derece düşünülmüş, toplumsal ihtiyacı en geniş şekilde karşılamaya yönelik bir hareket oluşturmaya özen gösterdiklerini belirten Bal, minimum 6 ay sürmesi planlanan projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi:
Deprem sonrası psikolojik destek programı: HiDoctor, uzman kurumlar ve uzmanlarla hazırlanacak sürdürülebilir psikolojik destek programı kapsamında, özellikle depremden etkilenen çocukların rehabilitasyonuna yönelik projelerine odaklanarak online terapi desteği sunmayı amaçlıyoruz. Zira deprem bölgesi nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u yani 18 yaş altı (yaklaşık 4,5 milyon) çocuklardan oluşuyor. Bu program kapsamında amacımız, gönüllü psikologların desteği ile ücretsiz olarak ayda en az 500 seans olacak şekilde 6 ay boyunca psikolojik destek sağlayacağız.
Askıda seans: Ayda 500 seans ücretsiz olarak HiDoctor’dan sağlanacak seanslara ek olarak “askıda seans” ile daha geniş kitlelere sürdürülebilir daha uzun süre psikolojik destek sağlamayı hedefliyoruz.
Kurumlara yönelik farkındalık seminer serisi: B2B çalışmalarımız dahilinde kurumların çalışanlarına yönelik psikolojik destek seminerleri başlattık. İlk etapta 500 kurum ve şirketle görüştük. İlkini bu hafta gerçekleştireceğimiz seminerlerimiz, periyodik aralıklarla devam edecek.
Halka açık canlı yayın seminerleri: Deprem sonrası travma ile baş etme yollarına ilişkin daha geniş kitlelere destek olmak üzere fikir önderleri ve psikologların katıldığı herkese açık ücretsiz canlı yayın seminerleri başlattık. Bu yayınlar hem HiDoctor web sayfasından hem de youtube kanalımızdan takip edilebilecek. Post travma ile ilgili bilgilendirici videolarımızı da yine hem web sayfamız hem de youtube kanalımızdan yayınlıyoruz.
Psikologlarımıza yönelik afet sonrası için özel eğitimler: Süreci en rahat şekilde aşabilmek ve en hızlı şekilde normalleşebilmek için psikolojik destek verecek uzman psikologların da uzmanlıklarını desteklemek gerekiyor. Bu konuda da seminer ve eğitimlerimize başladık, danışmanlık verecek psikologlarımızı sürecin tümü hakkında güncel ve doğru bilgilerle beslemeye devam edeceğiz.
Sosyal medya bilgilendirme içerikleri: Sosyal medya artık hepimizin haber alma kaynağı haline geldi. Bu nedenle, geniş kitlelere ulaşabilecek, ihtiyaç duyulan içerikler ile toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için uzman psikologlarımızla içerikler hazırlıyoruz. Bu içeriklerin yanı sıra, sosyal medyada daha büyük kitlelere ulaşmak ve farkındalık yaratabilmek amaçlı yüksek takipçili sosyal medya hesapları ve sponsorlu reklamlarla içeriklerimizin yayılımını destekliyoruz.
Depremzedeleri misafir edecek ailelere ve kurumlara yönelik iş birlikleri: Afetzedeleri misafir edecek kişi ve kurumların da doğru bilgilendirilmesini önemsiyoruz. Zira kültürümüz gereği iyilik yapmak isterken zaman zaman onları incitecek davranışlarda içinde olabiliyoruz. Bunun önüne geçmek için hem sosyal medya platformlarımızda hem de ev sahiplerinin takip ettiği platformlarda, “afetzedeleri misafir ederken dikkat etmesi gereken noktalar”a yönelik içerikler paylaşıyoruz. Bu hassas dönemi en sağlıklı atlatabilmek için iş birliği yapmak ve elimizi taşın altına koymanın kurumsal vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. İlk etapta misafirol.com gibi bu misafirliklere aracı olacak kurumlarla başladık devamında ise daha büyük kurumlar ile iş birliği içinde olacağız. Bu web sitelerine konusu ile ilişkili, bilgilendirici içerikler hazırlayıp paylaşımlarını sağlayacağız.
Online bilgilendirme videoları: Uzman psikologlarımız ile toplumda merak edilen soruların yanıtlarına ilişkin youtube ve sosyal medya videoları da paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Şunlar da hoşunuza gidebilir
Online psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerinde ödeme kolaylığı
26 Aralık 2023
Çalışan esenliği ve sürdürülebilirliği gözetilmeli
11 Aralık 2023
Depremlerin ardından şikayetler sigorta sektöründe yoğunlaştı
Sonraki Habere Geç

Depremlerin ardından şikayetler sigorta sektöründe yoğunlaştı

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 3
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler