- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası Siber Güvenlik

Hibrit iş hayatı, kapsamlı güvenlik anlayışı demek!

Handan Aybars Tarafından 25 Nisan 2023
0
982 Görüntülemeler



BT liderleri büyük çabalarla WFA (Her Yerden Çalışan) çalışanları için tutarlı destek ve koruma sağlamaya çalışırken, siber suçlular bu zorluklardan, güvenlik açıklarından ve saldırı yüzeyinin genişlemesinden yararlanmak avantajlı bir konuma geçtiler. Siber saldırılardaki artışın kanıtı, Fortinet tarafından bir WFA çalışması için yaptırılan bir küresel ankette ortaya konuluyor. Yeni rapor, katılımcıların yüzde 62’sinin son iki ila üç yıl içinde kurumlarının en azından kısmen uzaktan çalışan bir çalışanla ilişkilendirilebilecek bir güvenlik ihlali yaşadığını belirttiğini ortaya koyuyor.

Birden fazla konumdan çalışan hibrit bir işgücünü desteklemek, ağ ve güvenlik ekiplerine önemli miktarda baskı ve sorumluluk yüklüyor. VPN gibi eski teknolojileri, hem uzaktan çalışmanın siber güvenliğini hem de kullanıcı deneyimini iyileştiren daha gelişmiş çözümlerle yükseltmek güvenlik ekiplerinin sorumluluğunda. CISO’lar, kurumsal sınıf güvenliğe sahip olan ve tutarlı bir kullanıcı deneyiminin yanı sıra kapsamlı yönetim ve raporlama sağlayan bir ağ platformunu içtenlikle takdir edecekler. Kısacası, kuruluşların uç noktaları, ağları ve uygulama erişimini güvence altına almak için geniş, entegre ve otomatik bir çözüm sunan bir siber güvenlik ağ platformuna ihtiyacı var.

Bir kurumu mesh platform yaklaşımı ve yerinde yeni nesil güvenlik duvarı (NGFW) ile güçlendirmenin yanı sıra, aşağıdaki beş gelişmiş teknoloji de çalışanların nerede çalışıyor olurlarsa olsunlar ve ne zaman mesaide olurlarsa olsunlar üretken ve güvende kalmalarına yardımcı olacak.
1. Uç Nokta Koruması: İnsanlar genellikle şirket tarafından verilen dizüstü bilgisayarlarını alıp güvenli olmayan genel erişim noktaları üzerinden kuruluşun ağına bağlandıkları için uç nokta koruması bir gereklilik haline geldi. Sektör, kurumların ağlarına sızılmasına yol açan cihazlara yönelik karmaşık kötü amaçlı yazılım saldırılarında bir artışa tanık oluyor.
CISO’lar ve BT ekipleri, cihazları ve bunlarla ilişkili çalışanları üretken ve güvende tutmak için bulut tabanlı yapay zekayı otomatik oyun kitaplarıyla birleştiren bir uç nokta algılama ve yanıt (EDR) çözümüne ihtiyaç duyuyor. Birinci sınıf bir EDR çözümü, gelişmiş tehditleri gerçek zamanlı olarak tespit edecek ve ihlalleri ve fidye yazılımı saldırılarını durduruyor.

2. Uygulama Erişim Kontrolü: BT siber güvenlik ekipleri, bir erişim politikası motoru görevi gören ve uygulamalara ve daha fazlasına erişimi kontrol eden bir sıfır güven ağ erişimi (ZTNA) çözümüne ihtiyaç duyuyor. Bu teknoloji, güvenli erişim sağlamak için kullanıcı ve cihaz kimliğine, konuma, cihaz türüne ve duruşa dayalı olarak çalışanlar için uygun erişim sağlıyor.

3. Bulut Tabanlı Siber Güvenlik Hizmetleri: Uç noktalarda Güvenli erişim hizmeti (SASE) gibi bulut tabanlı bir siber güvenlik hizmeti ister bir otel odasında, ister bir tren istasyonunda, bir restoranda veya evlerinde çalışıyor olsunlar, WFA personelini korumak için oldukça ideal. EDR ve ZTNA çözümleri uç noktayı güvence altına alabiliyor ve uygulama erişimini kontrol edebiliyor ancak internete erişim, farklı lokasyonlardan güvenli bağlantının, bulut tabanlı bir güvenli web ağ geçidi (SWG) ve Hizmet Olarak Güvenlik Duvarı (FWaaS) hizmetleri ile korunması gerekiyor.

4. Kimlik Doğrulama Araçları: Kimlik ve erişim yönetimi (IAM) araçları da WFA çalışanlarını tesis dışında çalışırken başarılı bir şekilde korumak için oldukça önemli. Bu tür araçlar, kimlik hizmetleriyle birleştirildiğinde çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ile kullanıcıların hızlı ve doğru bir şekilde kimlik doğrulamasını sağlıyor.

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Şunlar da hoşunuza gidebilir
Fortinet, kullanıcıların uygulamalara güvenle bağlanması için Universal SASE hizmetinin kapsamını genişletiyor
7 Aralık 2023
Kimlik avı e-postaları çok fazla inandırıcı!
30 Kasım 2023
Güçlü parolaların ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önemi
16 Kasım 2023
Dijital bankacılık uygulaması ON, Carvak’ın finansal çözüm ortağı oldu
Sonraki Habere Geç

Dijital bankacılık uygulaması ON, Carvak’ın finansal çözüm ortağı oldu

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 3
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler