- Reklam -
Ana Sayfa » Çocuk

Algan’dan anahtar teslim sağımhane

Sedef Özkan Tarafından 7 Nisan 2014
0
979 Görüntülemeler




Algan’dan anahtar teslim sağımhane

Hacettepe Teknokent’te bulunan Algan Yazılım ve Bilişim Genel Müdürü Dr. Fatih Mehmet Güleç, Ar-Ge temelli çalışmalarıyla dünya pazarında yer almaya hazırlandıklarını kaydetti.

Dr. Fatih Mehmet Güleç, Algan Yazılım ve Bilişim’in 2004 yılından bu yana bilişim teknolojilerinde çözüm üretmeye odaklandığını ve ilk günden bugüne aynı heyecan ve çoşkuyla hizmet vermeye devam ettiklerini dile getirdi. Güleç, “Ülkemizde teknoloji üretimine destek olmak, iktisadi kalkınmayı teknolojik kalkınmayla desteklemek, modern teknikleri milletimizin kullanımına sunmak gibi önemli görevlerle çıktığımız yola, bugün gelişmiş ülkelerde de söz sahibi olabilme vizyonuyla ve Ar-Ge temelli çalışmalarımızla devam ediyoruz. Bu yüksek hedeflere ulaşabilmek için, ülkemizin önemli Ar-Ge dinamiklerinden üniversitelerle işbirliği geliştirmek Ar-Ge politikamızın temelini oluşturuyor; buna bağlı olarak şirketimizin yönetim kurulunda akademik ağırlıklı profesyoneller mevcut. Müşteri odaklı yazılım hizmetleri, hayvancılık sektörü, nakliye sektörüne yazılım ve otomasyon sistemleri, eğitim kurumlarına yazılım sistemleri, belge yönetim sistemleri, RFID sistemleri ürünlerimiz arasında. Hacettepe Teknokent’te faaliyetlerimize devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

3,5 milyon avroluk ithalatı engelledik
Algan Yazılım ve Bilişim’in bünyesinde bulunan Algan Tarım’ın ürettiği ‘Gelişmiş Süt Sağım Sistemleri’ ile ithalatı engelleyerek ekonomiye değer kattıklarını vurgulayan Güleç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojik gelişmeler hayvancılık alanında da sınırları zorluyor. Ağabeyim Hakan Güleç ile bu şirketi kurduk. Şu zamana kadar 3,5 milyon avroluk ithalatı engelledik. Yakın zamanda ihracata da başlayarak dünya pazarında yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bu sistemle hayvanların kızgınlık dönemini takip ederek sütteki verimliliği artırıyoruz. 4 yılda 35 sağımhane kurduk. Yabancı rakiplerimize oranla kurulum ve bakım maliyetlerini düşürdük. İş tanımımız; ‘Anahtar teslim sağımhane kurmak’. Süt soğutma tanklarının kurulumu ve hayvan sağlığının takip edilmesi faaliyet alanımıza giriyor. Türkiye’de sağımhane kuran şirketler var ancak bu şirketler inekten sütün makineyle alınarak soğutma tankına iletilme işlemini yapıyor. Buna karşın endüstriyel bir üretim söz konusu değil. Endüstriyel üretimde önemli olan hangi hayvanın ne kadar süt verdiğinin bilinmesi ve sürekli takip edilmesi.”

TÜBİTAK’tan hibe
Güleç, ‘Gelişmiş Süt Sağım Sistemleri’ projesini 2009 yılında başlattıklarını ve TÜBİTAK’tan toplamda 800 bin lira olmak üzere 2 kez hibe desteği aldıklarını belirtti. Dr. Fatih Mehmet Güleç, “Hayvanların süt verebilmeleri için düzenli olarak tohumlanmaları gerekiyor. Geliştirdiğimiz sistem sayesinde özellikle çok fazla sayıda hayvan bulunan tesislerde pedometre denilen yongalar aracılığıyla hayvanların kızgınlık dönemlerindeki hareketleri hakkında tesis yetkililerine bilgi veriliyor. Kızgınlık döneminde hayvanlar tohumlanamadığı zaman süt verimi düşüyor. Sistem, böylesi bir verim düşüşünün önüne geçiyor. Mevcut ithal pedometreler sadece hayvanlar sağımhaneye girerken veri aktarıyor. Geliştirdiğimiz cihaz akıllı bir cihaz. Bir kilometreye kadar veri gönderebiliyor ve cihaz hayvan ahır içerisinde dolaşırken kızgınlık anını düzenli takip ediyor ve anında bilgisayara veri gönderebiliyor. Hayvan sayısının 50 ve daha az olduğu küçük ölçekli sağımhanelerde veri aktarımı kısa mesaj yoluyla yapılıyor. Bu sistemle, ithal ürünlere göre maliyetler kurulum açısından yüzde 20, bakım giderleri açısından da yüzde 50 azalıyor. Öncelikle Bulgaristan pazarına girmek için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika da hedeflerimiz arasında. Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Arnavutluk da süt inekçiliği konusunda kalkınma yönünde adımlar atıyor. İthal ürünlerden gerek maliyet gerekse teknolojik donanım olarak üstün olduğumuza inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Sedef Özkan





Yazar

Sedef Özkan


Sonraki Habere Geç

POS düzenlemesi 2015’e ertelendi

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 2
      Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • 3
      KOBİ'lerin kalkınmasına “Stratejik İş Ortaklığı Programı” ile destek
    • 4
      Online İngilizce'de Güvenilir Bir Seçim: Flalingo

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Ekosisteme BANKO desteği
    • POS cihazı ve sanal POS uygulamalarında değişiklik hazırlığı
    • Yeni sadakat platformu “Vodafone Happy”
    • KOBİ'ler dijitalleşmede geri kalıyor
    • Mobil uydu internet ile her koşulda iletişim

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler