- Reklam -
Ana Sayfa » Çocuk

BT alanında yeni trendler İzmir’de ele alındı

BThaber Tarafından 14 Mayıs 2016
0
943 Görüntülemeler




BT alanında yeni trendler İzmir’de ele alındı

Türkiye’nin her bölgesinde her ölçekte şirketin bilişim farkındalığı geliştirme hedefiyle düzenlenen BTvizyon toplantılarının İzmir buluşması, BT başlığında yeni eğilimlerin tüm taraflarca paylaşılmasını sağladı.
 
4 Mayıs'ta Swissôtel Büyük Efes'te düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun yaptı. “Türkiye’de kurumsal BT yetkinliğini artırmak adına, bunun önemli bir etkinlik zinciri olduğuna inanıyoruz” diyen Aksun’a göre BT sektörü, kurumsal hayat ve kamu arasında güçlü bir köprü oldu, olmaya da devam ediyor. “Kesintisiz gelişimi ile öne çıkan bilişim ve teknolojide, kurumsal yetkinliklerin bir dönemlik değil, her zaman doğru yatırımlarla geliştirilmesinin gerektiği unutulmamalı” hatırlatmasını yapan Aksun’un dikkat çektiği gibi, yatırımlarda ‘tamam bu kadar yeter’ demek gibi bir şansımız artık yok.
Aksun’un ardından sözü, “Günümüzde Verinin Önemi” başlıklı sunumuyla Tesan Veri Depolama Çözümleri Ürün Yöneticisi Sinan Yiğit aldı. Günden güne artan veri ışığında, 'Felaketlere karşı hazırlıklı mısınız?' sorusunu yönelten Sinan Yiğit, güvenilir veri depolama çözümleri hakkında bilgiler paylaştı. “Bilginin yükünü tek başınıza taşımayın” hatırlatmasını yapan Yiğit, bu noktada QNAP çözümlerinin özellikleri ve sunduğu avantajlar hakkında detaylar paylaştı.
 
Artan verimlilik ve kârlılık fırsatı
Netcad Kurumsal Temsilcisi Dr. Emin Bank ise 'Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Önemi' başlıklı konuşmasında artan nüfus, buna karşılık azalan kaynaklar, iklim değişikliği ve çarpık kentleşme gibi küresel sorunlara dikkat çekerek, “Bunların çözümü doğru planlama, etkin ve dinamik izleme, doğru analiz ve karar destek” bilgisini verdi. Dr. Bank, bu noktada coğrafi bilgi sistemlerinin (CBS) kapsamına dair detaylar paylaşırken, çok güçlü bir karar destek aracı olarak tanımladığı CBS ile konum bazlı değişiklikleri zamansal izlemenin mümkün olduğuna değindi. Bank, CBS iş sürecini ise planlama, analiz, tasarım, uygulama ve yönetim olarak sıralayarak, tüm bu süreçler hakkında detaylar paylaştı.
'Mikro Yazılım ile Büyüyenler' başlıklı sunumlarda İzmir'in başarı hikayesi Krea Makina oldu ve Krea Genel Müdürü Tansu Özçelebi, grup şirketleri ve faaliyet alanları hakkında bilgi verirken, Mikro öncesi genel kurumsal yapıyı anlattı. 2010 yılında Mikro ERP ile tanıştıklarını belirten Özçelebi, satış ve pazarlamadan üretime, satın almadan finans ve muhasebeye, iş zekası ve sistem uygulamalarına kadar tüm kurumsal başlıklarda sağladıkları faydayı katılımcılarla paylaştı. Özçelebi, “Mevcut durumda unutulan sipariş kalmadı. Departmanlarda iş düzeni oluşurken, raporlamalarımız daha düzgün ve hızlı, buna karşılık periyodik işlemler daha az sorunlu. Sonuçta verimlilik arttı, kârlılık yükseldi” saptamasını yaptı.
 
Güvenli ve kullanışlı bulut gerçeği
İletişim arasından önceki son sunum olan “Bulutta Ticari Yazılım” başlığında Dia Genel Koordinatörü Süha Onay, şirket hakkında bilgi verirken, klasik yazılımlar ve taşıdıkları riskler, buna karşılık bulut bilişim ve Dia çözümlerinin farkı hakkında detayları paylaştı. Bulut bilişim üzerinde çalışan kurumsal yönetim sistemi DİA'nın güvenlik başlığındaki zengin kapsamı da Süha Onay'ın sunumunda önemli bir başlığı oluşturdu. Daha güvenli, daha düşük maliyetli ve daha kullanışlı olarak tanımladığı bulut bilişimde Dia çözümlerinin önemine dikkat çeken Süha Onay, “2 binden fazla firmada 10 binden fazla kullanıcı 500'den fazla mobil kullanıcı, 50'den fazla e-ticaret sitesi bu yapıyı kullanıyor. 100'ün üstünde yetkili iş ortağı ile 11 yılı aşkın deneyimimizi paylaşıyoruz” dedi.
Kurumsal hayatta süreçler kolaylaşıyor
İletişim arasının ardından sözü, Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Bölge Müdürü Onur Cansu aldı. “Endüstri 4.0 Yolunda Mobil İş Sürekliliği ve Verimliliği” başlıklı sunumunda Cansu, “Endüstri 4.0 ana prensibi makinaların, iş birimlerinin ve sistemlerin birbiri ile bağlantı kurması. Böylece işler, tüm değer zincirinde birbirini bağımsız olarak kontrol edebilen akıllı ağlar kurar” bilgisini verdi. Panasonic Toughbook ve Toughpad'in bireylerin çalışma hayatlarını ve operasyonel verimliliklerini iyileştiren çözümler sunduğuna değinen Cansu, bu başlıkta ürün portföyü hakkında detayları ve küresel başarı hikayelerini de anlattı.
Dell Kurumsal Müşteriler Teknoloji Danışmanı Cihan Özden ise “Geleceğe Hazır Kurumlar ve Teknoloji Çözümleri” başlıklı sunumunda Dell'in sunucudan güvenliğe, konferans odası monitörlerinden ‘hepsi bir arada’ uygulamalara, Dell'in kurumsal hayatta işleyişi kolaylaştıran ürün ve çözümleri hakkında detaylar paylaştı.
 
BT sisteminizi izlemekten vazgeçmeyin
“Üretim ve Lojistikte Yazılım Etkisi” ise Trinoks Yazılım Genel Müdürü Cüneyt Gargin'in sunumunun ana konusu oldu. Üretim süreçleri, depolama, lojistik, depo otomasyonları, RFID çözümleri hakkında detayları ve sağladığı faydaları anlatan Cüneyt Gargin'in ardından sözü, BT danışmanlık şirketi Monitoring.World Kıdemli Danışmanı Mehmet Ali Büyükkarakaş aldı. “IT Altyapılarının İzlenmesi” odaklı sunumuna “Tüm IT sistemleri izlenmelidir” diyerek başlayan Büyükkarakaş, bu sözlerini şöyle detaylandırdı:
“Tüm IT cihazları donanım ve yazılımlardan oluşur. Fiziki, elektriksel, yazılımsal sorunlar her zaman olur. Sorunlar çoğu zaman kendini küçük belirtilerle gösterir. Önemli olansa sorunu olabildiğince erken görmek. Bu yönüyle IT’yi izlemek 'koruyucu hekimlik' diyebiliriz. Ancak unutmamak gerekir ki, insan faktörü olan her kontrolde zafiyet de vardır. IT, artık iş hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve onu izlemiyorsak, muhtemelen yönetemiyoruzdur. Oysa IT sistemlerinizi izlemek firmanızı zaman, para ve itibar kaybından korur. Sonuçta arızalanması işinizi sekteye uğratabilecek her cihaz ya da sistem izlenmeye değerdir. Bu yönüyle ağ ortamına bağlanabilecek her cihazı izleyebiliriz.” Toplantının son konuşmasını ise Canon Eurasia Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Sinan Karabacak yaparak, Canon'un tarayıcı ve yazıcı çözümleri hakkında bilgileri ve yenilikleri anlattı. Teknolojinin çalışma ortamında günümüzde üstlendiği role değinen Karabacak, artan verimlilik ve bilgi yönetimi başlıklarında Canon ürünlerinin sağladığı faydaları ve taşıdığı entegrasyon yetkinliklerini anlattı. Sunumların tamamlanmasının ardından hediye çekilişleri yapıldı.
 

BThaber





Yazar

BThaber


Sonraki Habere Geç

Kurumsallaşma…

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Redington Türkiye & CIS’de yeni görevlendirmeler
    • 2
      Evdeki bağlantı gücü yapay zeka ile pekişiyor
    • 3
      Dijital reklamcılıkta sürdürülebilirlik ve verimlilik...
    • 4
      KidZania İstanbul ve Logo Yazılım’dan Yazılım Geliştirme Merkezi

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Link Bilgisayar, Emniyet Genel Müdürlüğü ihalesini kazandı
    • Premium 360, teknoloji paydaşlarını buluşturdu
    • TeamSec, unicorn adayları arasında yerini aldı
    • e-Fatura’ya geçişte son gün 1 Temmuz 2025
    • Gündem; dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler