- Reklam -
Ana Sayfa » Dijital Dönüşüm Yapay Zeka

Cottonbox, dijital dönüşüm ile geleceğe yatırım yapıyor

Ayhan Sevgi Tarafından 2 Kasım 2023
0
1.3K Görüntülemeler



Yenilikçi marka vizyonuyla ev tekstili sektöründe trendlere yön veren Cottonbox, dijital dönüşüm yolculuğunda adımlarını hızlandırdı. Yapay zeka ile tasarladığı ve 12 farklı desenin yer aldığı “Yapay Zeka” nevresim koleksiyonu özelinde NFT hazırlayan marka, ev tekstili sektöründe bir ilke imza attı. Hazırlanan NFT tasarımları aralık sonu OpenSea üzerinden satışa sunulacak. Tasarım, üretim teknolojileri, pazarlama, e-ticaret ve tüketici eğilimleri gibi birçok alandaki dijitalleşme yatırımlarını marka vizyonunun bir parçası olarak konumlandıran Cottonbox; böylelikle müşteri portföyünü genişletmek, yeni dünyaya entegre olmak ve genç hedef kitle ile bağ kurmayı hedefliyor. Cottonbox dijital dönüşümle verimliliği, rekabet hızını, marka imajı ve görünürlüğünü artırırken; maliyet ve zaman tasarrufu yaratarak sürdürülebilirliğe de katkı sunmayı hedefliyor.

Dijital dönüşüm süreçleriyle birlikte sanal dünyada güçlü bir şekilde yer alarak, gelecekteki dönüşüme hazır olmayı hedeflediklerini belirten Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Ev tekstili sektöründe yenilikler konusunda lider markalardan biri olmak, gelecekteki dönüşüme hazır olmak için dijitalleşmeye yönelik ilk adımlarımızı attık. Kaliteli ve sağlıklı üretim anlayışımızla 40 yılı aşkın süredir hizmet veren bir marka olarak elde ettiğimiz başarıları dijital dünyaya da taşımak için çalışmalarımıza başladık. Yapay zeka ile 12 farklı desenden oluşan bir koleksiyon hazırladık ve bu tasarımlar özelinde de NFT çıkardık. Önümüzdeki süreçlerde yapay zekanın tüketicilere yönelik dijital temas ve deneyim aracına dönüşeceğine inanıyoruz. Ürün tanıtımı, pazarlanma, satış ve veri analizi gibi pek çok iş sürecinde kullanılabilecek bir yapısı var, tabii ki bunu da değerlendireceğiz. Orta vadede müşterilerimizi tüm temas noktalarında heyecanlandıracak, özellikle e-ticaret alışverişlerinde fayda sağlayacak teklifler sunmayı planlıyoruz. Bugünden geleceğe uyum sağlamak, tüketici alışkanlıklarına gelişen teknoloji ile birlikte pozisyon almak adına bu dünyada da varlık göstermek bizim için önemli adım oldu. Mevcut ve gelecekteki müşterilere bir yatırım olarak bir vizyon ortaya koyuyoruz. Amacımız marka kimliğini güçlendiren ve dijital ile fiziksel dünyaları yaklaştıran projelere odaklanmak olacak.” dedi.

Ev tekstili sektöründe bir ilk… Sektörün ilk NFT’si Cottonbox’tan

Yapay zeka ile tasarladığı ve 12 farklı desenin yer aldığı nevresim koleksiyonu özelinde NFT hazırlayan Cottonbox, metamask cüzdanında Cottonbox NFT’si bulunan kişilere birbirinden özel fırsatlar sunacak. Marka, ilk etapta NFT sahiplerine cottonbox.com.tr üzerinden 31 Aralık 2023 tarihine kadar yapılan alışverişlerde %50, bu tarihten sonra ise %15 indirim uygulayacak.

Cottonbox yılı 450 milyon ciro ile kapatacak

Güçlü üretimi ve yıllara dayanan tecrübesiyle ev tekstili sektöründe en büyük 3 markadan biri olan Cottonbox, pamuklu ev tekstili alanında; nevresim takımı, yorgan-yastık grubu, havlu-bornoz grubu, yatak örtüsü ve abiye grubunda yaklaşık 300 çeşit ürünle sektörde güçlü bir konuma sahip. Yıllık 1.000.000 adet ürün satışıyla faaliyet gösteren marka, 2023 yılının ilk yarısında yüzde 40 büyüme elde etti. Yıl sonuna kadar yurt içinde yüzde 35, ihracatta ise yüzde 15 büyümeyi planlayan marka, yılı 450 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. Marka, 2024 yılında ise yüzde 15 reel büyüme ile 650 milyon TL ciroya ulaşma hedefinde…

2024 yılında global marka vizyonumuzu daha da derinleştireceğiz…

Globalleşme hedefi doğrultusunda attığı güçlü adımlarla Orta Doğu, Balkanlar, Orta Asya, Rusya, Kuzey Afrika, Çekya, Almanya, Fransa, Macaristan, Danimarka, Kanada ve Amerika başta olmak üzere toplamda 61 ülkeye ihracat yapan Cottonbox; 2024 yılında Güney Amerika, Batı Afrika ve Batı Avrupa ülkelerine de girmeyi planlıyor. Aynı zamanda globalde mağazalaşma çalışmalarını da yoğunlaştıran marka, 5 yıllık projeksiyonda yurt dışı mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı planlıyor.

Türkiye’nin ev tekstili ihracatında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan ve Cottonbox olarak tüm fırsatları değerlendirdiklerini belirten Nuri Turgut, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yaklaşık 4 milyar dolar ev tekstili ihracatı gerçekleştirildi. Güçlü üretim altyapısı, lojistik avantajları ve hızlı tedarik zinciri sayesinde Türkiye’nin ev tekstili sektöründe büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu biliyoruz. Ancak son yıllarda yaşanılan birtakım gelişmeler, sahip olduğumuz potansiyeli tam olarak kullanmamızı engelledi. Pandemi sürecinde geride kalan Asya ülkeleri 2023 yılında aradaki farkı kapatmak üzere ekstra fiyat uygulamaları ve devlet destekleriyle büyük müşterileri kendilerine çevirdiler. Başta işçilik ve enerji maliyetlerinin artması, dövizin baskılanması ve Avrupa’daki resesyonun devam etmesi nedeniyle bu yıl ev tekstili sektörü sıkıntılı bir süreç geçirdi. Cottonbox olarak markamıza yaptığımız yatırımlardan güç alarak, ülkemizin ev tekstili sektöründe sahip olduğu tüm avantajları sonuna kadar değerlendirerek yılın ilk yarısında yüzde 40 büyüme elde ettik.  Kısa dönem planlarımız arasında yeni pazarlara girerek sektördeki gücümüzü ve global marka vizyonumuzu daha da derinleştirmek yer alıyor. Kısa vadede Güney Amerika, Batı Afrika ve Batı Avrupa ülkelerine de girmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kendi markamızla pazarda yer aldığımız Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde kendi marka tabelamızla bayilerimize perakende satış mağazaları açtırmak istiyoruz.” dedi.

Ev tekstili sektörünün güçlü markası…

“Sürdürülebilir yaşam” inşa etme bilinciyle hazırladığı koleksiyonlarıyla doğa dostu tasarımlara imza atan Cottonbox, ev tekstili sektöründe sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor. Kaliteli üretimi ve yenilikçi tasarımlarıyla fark yaratan marka, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için tasarladığı ürünleriyle ev tekstilinde sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor. Geri dönüştürülmüş pamuk ve pes iplik harmanlanarak üretilen tasarım; kolay kullanım, kolay yıkama ve ütüleme imkanı sunuyor. Geleneksel yöntemlere kıyasla su tasarrufu sağlayan süreçlerden geçerek hazırlanan seri, normal pamuklu kumaşlardan daha yumuşak, nem tutucu ve hava alıcı özellik taşıyor.

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Şunlar da hoşunuza gidebilir
Uzmanlardan 2024’e dair yapay zeka hakkında tahminler
13 Aralık 2023
Her dört yöneticiden üçü yapay zekâyı en etkili yeni teknoloji olarak görüyor
24 Kasım 2023
TRAI Yapay Zeka Zirvesi yapıldı
2 Kasım 2023
Özel Esnek Bulut Çözümleri
Sonraki Habere Geç

Özel Esnek Bulut Çözümleri

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler