- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası Gündem

‘DataFlowX’ ile çok güzel bir ekosistem başarısı elde edildi

BThaber Tarafından 27 Mayıs 2020
0
1.9K Görüntülemeler



BİLGE SGT Genel Müdür Yardımcısı Ertan Erdener, tamamen öz kaynaklarıyla geliştirdikleri, siber güvenlik alanında Türkiye’de bir ilk olan ‘DataFlowX’ veri diyotunun, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tüm güvenlik kurumlarının ve milli kritik altyapılarının ihtiyacını karşılamak amacıyla BİLGE SGT tarafından Ar-Ge’sinin yapıldığını, HAVELSAN iş birliğiyle tüm testleri tamamlanarak mükemmelleştirildiğini ve ürünleşerek ticari kullanıma sunulduğunu vurguladı.

BİLGE SGT’nin kritik teknoloji altyapısına ve hassas verilere sahip kamuya ve finans kurumlarına, teknoloji çözümleri ve siber güvenlik hizmetleri sunduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Ertan Erdener, Ar-Ge ve ürün geliştirme faaliyetlerine odaklandıklarına dikkat çekti. Erdener, “BİLGE SGT, yetişmiş ve tecrübeli kadrosuyla müşterilerine ağ ve iletişim sistemleri, veri merkezi çözümleri, stratejik siber güvenlik danışmanlığı vermekte. Kendimizi; özgün ihtiyaçlara uygun Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirip doğru çözümleri proje olarak sunma kabiliyetine sahip bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. Öncelikle milli fayda sağlayabileceğimiz bilgi teknolojileri ve siber güvenlik çözümleri üzerine çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

‘DataFlowX’ farklı güvenlik seviyesindeki ağlar arasında bilgi transferi yapabiliyor

Tamamen öz kaynaklarıyla geliştirdikleri ‘DataFlowX’ ürünlerinden bahseden Erdener, şu bilgileri paylaştı: “Günümüzün karşı koyulamayan siber tehditleri ve çok yönlü saldırılar sonucunda, kritik bilgilerimizin olduğu bilişim ağlarıyla internete açık olan kurumsal ağları, fiziksel olarak izole etmek zorunluluk haline geldi. Hiçbir güvenlik çözümünün mutlak güvenlik sağlayamaması sebebiyle yüksek güvenlik gerektiren askeri ağlar, emniyet ağları, diplomatik ağlar ve enerji şebekelerinin ağları fiziksel olarak kapalı olacak şekilde tasarlanmakta. Ancak iletişim hızının artması ve veriye anında erişim ihtiyacı sebebiyle, bu kapalı ağların da sürekli olarak internetten veya diğer kurumlardan veri alması gerekiyor. Kapalı ağlar fiziksel olarak izole oldukları için internete çıkamaz ve diğer kurumlardan veri alamaz. ‘DataFlowX’; askeri literatürde ‘Cross Domain Solution’ olarak sınıflandırılan ve farklı güvenlik seviyesindeki ağlar arasında bilgi transferi yapılabilmesi için kullanılan güvenli veri iletim ürünüdür. Kurumlar kapalı ağlarında çalışıyor olsalar dahi harici ağlara bağlanmaları ve veri almaları gerektiğinde ‘DataFlowX’ kurumsal ağları koruyacak anahtar teslimi çözüm sunan yeni nesil veri diyotu olarak karşımıza çıkıyor. Fiber optik iletim altyapısı sayesinde verinin sadece istediğiniz yöne doğru akmasını sağlıyor ve ağlarınızı izole ediyor. Dış bağlantılarınız üzerinden gelebilecek saldırılara karşı verilerinizi korumayı garantiliyor.”

‘DataFlowX’ Türkiye’nin ilk fiber optik iletim tabanlı EAL4+ sertifikalı veri diyotu

“Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi bünyesindeki iş birliklerinin en güzel örneklerinden olan ‘DataFlowX’ veri diyotu ürününün; Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tüm güvenlik kurumlarımızın ve milli kritik altyapılarımızın ihtiyacını karşılamak amacıyla Bilge SGT tarafından Ar-Ge’si yapıldı, HAVELSAN iş birliğiyle tüm testleri tamamlanarak mükemmelleştirildi ve ürünleşerek ticari kullanıma sunuldu” değerlendirmesini yapan Erdener, “‘DataFlowX’ ile çok güzel bir ekosistem başarısı elde ettik” ifadesini kullandı. Erdener, ‘DataFlowX’in temel faydasının fiber optik iletim teknolojisi kullanarak tek yönlü veri iletimi sağlaması olduğunun altını çizerek “Böylelikle asla ters yönde veri iletimine imkân verecek bir fiziksel ortam oluşturmayarak güvenle veri iletimini gerçekleştiriyor. ‘DataFlowX’ yazılımı tamamen Türk mühendisler tarafından modüler yapıda geliştirildi ve PARDUS işletim sistemi üzerinde çalışmakta” şeklinde konuştu. “Ürünün geliştirilmesi aşamasında çeşitli komutanlıklar ve güvenlik kurumlarıyla irtibat halinde olunarak güvenlik kısıtları ve işlevsel gereksinimler belirlendi” bilgisini veren Erdener, ‘DataFlowX’in özellikle ülkemizin güvenlik kurumlarının hassas politikaları göz önünde bulundurularak bu gereksinimleri karşılamak üzere tasarlandığını kaydetti ve şu önemli noktayı vurguladı: “‘DataFlowX’ geçtiğimiz ay itibarıyla yüksek güvenliğini belgelendirdi ve Ortak Kriterler / Common Criteria EAL4+ sertifikasını aldı. Bu sayede Türkiye’nin ilk fiber optik iletim tabanlı EAL4+ sertifikalı veri diyotu oldu.”

 

BThaber





Yazar

BThaber


İletişim altyapılarının gücü sınanıyor!
Sonraki Habere Geç

İletişim altyapılarının gücü sınanıyor!

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler