- Reklam -
Ana Sayfa » BTvizyon

Dr. Özgür Akın, Akınsoft’un Konya’da yürüttüğü robotik teknoloji geliştirmelerinden bahsedecek!

BThaber Tarafından 1 Mart 2018
0
1.5K Görüntülemeler



-Robotik teknolojiler üzerinde geliştirmelere şahit olacağımız ilk merkezinizi Konya’da açtınız? Konya’yı seçmenizdeki sebep nedir?

Seydişehirli biri olarak yazılım firmamız AKINSOFT’un merkezini Konya da oluşturturduk, bunu biliyorsunuz, 1995 yılında firmamızı kurduğumuz an demiştik. “Teknolojinin Merkezi Konya Olacak” ve biz buradan doğup Türkiye’nin  vizyonu olmayı başardık. Robotik uygulamalar ve teknolojilerini üretmek adına Dünya da ilkler arasında adımızı tarihe  yazdırdık. AKINROBOTICS dünyada Seri Üretim  yapan ilk  İnsansı Robot Fabrikası olarak ünvan’ını almıştır.  28 yıllık vizyonlarımızı belirlediğimizde robot yapacağımızı söylediğimizde çoğunun duymadığı bu teknoloji şimdi bu topraklarda AKINSOFT bünyesinde çalışan mühendis arkadaşlarımız ile % yüz yerli olarak fabrikamızda  üretilmekte. Kendi değerlerimize sahip çıkmak vizyon belirlemek ve bu doğrultuda disiplinli çalışmak bizlere hep başarı getirmiştir. Bu yüzden söylediklerimizi yaptık, ülkemiz içinde gerekli varsa feda etmeye hazırız.

-Bilişim alanındaki potansiyeli itibariyle Konya’yı diğer illere kıyasla ayıran şey nedir?

Yukarıda da söylediğim gibi doğup büyüdüğüm Konya’nın  benim için ayrı bir yeri olduğu kadar Türkiye de ön sıralarda sanayisinin yer alması ve bağlantılarımızın temelleri çalışmalarımızda hızlılık kazandırmakta. Diğer bir etkende  ilimizde üniversite yapılanmasında son yıllarda oldukça büyük atılımların yapılması ve bu okullardaki mühendis mezunlarımız ile İnsan Kaynaklarımızın  desteklenmesi  büyük rol oynamakta.  Fabrikamızın farklı illerde ve ülkelerde  Ar-Ge Merkezlerinin oluşumları devam edecek.

 -Akınsoft’un faaliyet gösterdiği ERP, MRP vb. gibi alanların geleceğini nasıl buluyorsunuz?

Günümüz işletmelerinin kıyasıya rekabet yaşadıkları bir pazarda şirketlerin, rekabetten sıyrılıp müşteri memnuniyeti sağlayarak, sadık müşteri portföyü oluşturabilmesi, müşterilerin ortak beklentileri olarak karşımıza çıkan ürünün zamanında teslimi ve tüketicinin ürünü daha düşük fiyata satın alması ile ilgilidir.  Bu anlamda, işletmelerde uygulanması gereken en önemli üç faktör; işçilik, kullanılan malzeme ve makinelerin doğru bir üretim planı ile yapılandırılmasıdır. Bunun sağlanmasındaki en kestirme yol ise işletmelerin bulunduğu sektör ve kendi şirket ölçeğine uygun bir ERP Paketi kullanmalarından geçmektedir.

Bir ERP sistemi, içerisinde birden çok modülü barındırır. Bu modüller; Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP), İmalat Kaynak Planlaması (MRPII), Dağıtım Kaynakları Planlaması (DRP), Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Toplam Kalite Yönetimi (TQM), Tedarik Zincir Yönetimi(SCM), İnsan Kaynakları Yönetimi (HRM),Ön Muhasebe, Genel Muhasebe vb. şeklindedir.

ERP Sistemleri içeriğine, kapsadığı modüllere ve kullanıcı sayılarına göre çok çeşitli maliyet aralıklarında olabilmektedir. Burada en önemli nokta işletmenin ihtiyacının belirlenip, işletme için en uygun sisteme karar kılınmasıdır. Böylece gereksiz modül kullanımdan dolayı ortaya çıkabilecek yüksek maliyetlerin de önüne geçilmiş olacaktır. ERP Sisteminin ilk alış maliyetinin dışında, belli aralıklarla verilecek olan eğitim masrafları, yıllık lisans yenileme ücretleri, sistem bakım gider maliyetleri de olmaktadır.

AKINSOFT Wolvox  ERP ve MRP (Enterprise Resource Planning-Kurumsal Kaynak Planlaması ve  Material Requirements Planning-Malzeme İhtiyaç Planlaması)  seçim kriterlerinin en önemlisi  süratli ve doğru danışman desteğini  alabilmesidir.   ERP entegrasyon sürecini hızlandırmak ve kolaylaştırmak Bu nedenle sistem seçimi yaparken programı yazan ve geliştiren firmanın en iyi desteği ve hizmeti vereceğinden de emin olunmalıdır. Bunun yanında firmanın danışman olarak atayacağı ekibin profesyonel, hizmet ve desteğinin eksiksiz olması gerekmektedir. AKINSOFT’un başarılı ve yerli yazılım olması  tercih nedenleri arasında yer almakta. Türkiye geneli pek çok firmada yazılımlarımız ile karşılaşabilirsiniz. Son yıllarda dijital dönüşüm ile  sistem kullanımı daha da yaygınlaşacaktır.

BThaber





Yazar

BThaber


Sonraki Habere Geç

Türk Ethereum Nexpara, halka arz edildi (Röportaj)

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Kızılay Teknoloji, gönüllülüğü dijitalleştirerek sınırların ötesine taşıyor
    • 2
      Yeni Kripto Varlık Yasası Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıların Kuruluş ve Faaliyet Şartları
    • 3
       Yeni amiral gemisi S919’u tanıtan Reeder Samsun’da her gün 2 bin 500 adet akıllı telefon üretiyor
    • 4
      ICS Datacenter’dan Türkiye’nin Dijital Geleceğine Güçlü Yatırım

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Anker, kulaklık deneyimini yeni serisiyle yeniden tanımlıyor
    • Mali müşavirlik, dijitalleşme ile yenileniyor
    • Kadın girişimciliğinde yeni dönem...
    • META bölgesinde tehdit ortamı güç kazanıyor
    • Yapay zeka, CRM mimarisini geliştiriyor

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler