E-dönüşüm ile çalışanların iş yükü azalıyor


E-dönüşüm çözümleri ilk etapta getirdiği maliyet avantajı ile dikkat çekse de, tüm şirket üzerinde olumlu bir etki yaratıyor. Şirket çalışanları e-Dönüşüm çözümleriyle birlikte çok daha etkin bir performansa sahip olurken, operasyonel süreçlerin kısalmasıyla birlikte çok düşük bir iş yüküyle çalışıyorlar.
E-Dönüşüm çözümleriyle birlikte operasyonel süreçlerin kısalmasının çalışanlar üzerindeki olumlu etkisinden söz eden FIT Solutions CEO’su Koray Gültekin Bahar, şöyle devam ediyor:
“Operayonel süreç çok kısaldığı için çalışanlar üzerindeki iş yükü de azalıyor ve daha önemli işlere odaklanabiliyorlar. Genel olarak tüm şirketin daha etkin çalışması sağlanıyor.
Bunun yanı sıra e-Arşiv uygulaması ile e-Fatura kapsamı dışında kalan tüm firmalara ve nihai tüketicilere de artık elektronik fatura gönderilip, arka tarafta sakladığımız 2. ve 3. fatura nüshalarını dijital olarak arşivlenebiliyor. Bu da özellikle hizmet satan veya çok sayıda fatura kesen firmalar için ciddi bir tasarruf ve operasyonel kolaylık anlamına geliyor. Oluşturulan faturalar arşiv imzası ile dijital olarak imzalandıktan sonra 10 yıl boyunca saklanıyor. Bu yılın başında Elektronik Fatura Kayıt Sistemi kullanan kurumlar için e-Arşiv uygulamasına geçmek zorunlu hale geldi, 1 Ocak 2016 itibariyle de birçok şirketle için zorunlu hale gelecek ancak e-Arşiv uygulamasına sağladığı faydalardan ötürü firmalar gönüllü olarak da geçebilecek.
e-Defter uygulaması defterlerin kağıt halinde basılması ve saklanması gibi zahmetli ve maliyetli işlemleri, elektronik ortamda kolayca ve çok daha düşük maliyetle yapma imkanı sunuyor. Ortalama ayda 10 bin sayfa defter tutan bir firmanın 5 bin lira civarında olan tasdik maliyeti, e-Defter'e geçildiğinde, yaklaşık yüzde 60 oranında düşüyor; kırtasiye masrafı sıfırlanıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, küçük ve orta ölçekli bir firmanın e-Defter kullanmaya başladığında ayda 8 bin lira civarında tasarruf edeceğini öngörüyor.”