- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası

E-ticarette başarıya giden yol

Ayhan Sevgi Tarafından 27 Nisan 2015
0
778 Görüntülemeler




E-ticarette başarıya giden yol

E-ticaret şirketlerine ve bu konuda girişim yapmak isteyenlere yaklaşık 10 senedir destek veren IdeaSoft, son dönemde küresel faaliyetleriyle de gündeme gelmeye başladı.

İnternet sektöründe 2005 senesinden beri var olan IdeaSoft, 5000’den fazla KOBİ’nin e-ticaret alanındaki başarısının ve gücünün arkasında duruyor. IdeaSoft Genel Müdürü Seyhun Özkara ile IdeaSoft’un e-ticaret alanındaki hizmetlerinden ve sektördeki son durumdan söz ettik.

IdeaSoft’un kuruluş  sürecinden  ve e-ticaret ekosistemindeki hizmetlerinden bahsedebilir misiniz?

Bu sene IdeaSoft’un onuncu yılı. Tek uzman olduğumuz, elektronik ticaret yazılımları ve çözümleri alanı üzerinde devam ediyoruz. Daha çok küçük ve orta ölçekli firmalara hizmet veriyoruz. Portföyümüzde büyük ölçekli işletmelerde bulunuyor.  Bu firmaların e-ticaret süreçlerinde bir çözüm ortağı oluyoruz ve bizim yazılımımızla hayatlarını sürdürüyorlar.  Biz yazılım mantalitesi olarak, aynı yazılımı farklı farklı görünümlerde geliştirip müşterilerimizin isteklerine göre de sunabiliyoruz.

IdeaSoft’un yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gebze, Teknopark’ta bir Ar-Ge ofisimiz var. Yaklaşık 25 kişilik ekibimiz orada, 50 kusur kişilik ekibimizde Üsküdar’daki ofisimizde bulunuyor. Ar-Ge ekibimiz, dahil olduğumuz projeler ve Türkiye’ye verdiğimiz hizmet çerçevesinde sürekli yazılım geliştirme süreci içerisindeler. Sonuçta her sene bir yenilik oluyor. Taksit yasası çıkıyor, banka yapıları değişiyor… Bizim yazılımımızı sürdürülebilir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor. Her iki haftada bir sektördeki değişikliklere, yeni özelliklere ve değişen yapılara göre yeni versiyonlar çıkartıyoruz.

Daha önce tanınmış kişiler ile çalışıp, önemli projelerde yer aldığınızı biliyoruz. Bize önemli bir projenizden bahsedebilir misiniz?

Biz Türkiye’de 2 sene önce Google Türkiye, Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo ve IdeaSoft olarak “İşinizi İnternete Taşıyın” diye bir proje yaptık. Bu bizim için büyük bir projeydi. Tek teknik altyapı firması bizdik. 14 il gezdik ve bu illerde insanlara “E-ticaret nasıl yapılır, nasıl başlanır?” anlattık; ücretsiz e-ticaret çözümleri sunduk. Bu proje ile birlikte kendi müşteri kitlemizi yüzde 15-20 civarında büyüttük. Pazarı da yüzde 10 büyütmüş oldu. Çünkü biz pazarın yüzde 50’sine hâkim bir firma olduğumuz için ister istemez büyüdü. Biz Türkiye’de bu işi iyi yapıyoruz ama dünyaya baktığınız zaman biz 5 bin firma ile uğraşırken; onlar 50 bin 100 bin firma ile uğraşıyor. Biz de neyimiz eksik dedik ve 2 buçuk senedir küresel bir proje yapıyoruz.

Küresel pazardaki çalışmalarınızdan söz edebilir misiniz?

İngiltere, Kanada, İngiltere ve Avusturalya’da kullanmaya başlanan markamızın adı “Shopio”. Sadece iç pazara değil, dış pazara da satabilirsek büyük bir yazılım firması olabiliriz. Bu benim en büyük hayallerimden biri.  Shopio.com kullanılmaya başlandı ve güzel gidiyor. Bu projenin ikinci bir ayağı olarak bir projemiz daha var. 1 senedir bu ürünü pazarlamaya çalışıyoruz. Projeyi, Türkiye’ye e-ihracat çözümleri olarak sunacağız. Yurtdışındaki vergi yapısı, kargolama yapısı gibi birçok konu Türkiye’den bağımsız ve farklı. Bizim oradaki tecrübemizi kullanarak; Türkiye’deki işletmelerin sadece iç pazara satmak yerine yapısal olarak dış pazara da satabilecekleri bir sistemi Türkiye’ye vereceğiz.

Kobilere sunduğunuz satış öncesi ve satış sonrasında ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Bize genellikle firmalar e-ticaret yapma fikriyle geliyor. Bizim proje danışmanlarımız ve satış danışmanlarımızla görüşerek; kafasındaki düşünceyi aktararak, eksik noktalarını dolduruyor, işin ödeme ayağını öğreniyor, pazarlama modüllerinin işleyişini öğreniyor. Aynı zamanda sabit tüm yıl boyunca devam eden IdeaSoft akademi diye bir eğitimimiz var. E-ticaret yapmak isteyen, ticaret fikri ile ilgili düşüncesi olan bütün işletmeler bu akademiye katılabiliyor.

E-ticaret sitesi açmak isteyen ve başarılı olmak isteyen girişimcilerin nelere dikkat etmesini önerirsiniz?

Başarılı olmak biraz işletmelerin elinde olan bir şey. En önemlisi, emek ve zaman ayırmaları gerekir. E-ticareti şirketin içerisinde bir süreç olarak dahil etmesi ve bu ürünleri mağazadaki gibi güncel olarak sitesinde sunması gerekir. Bunun dışında reklam ve pazarlama tarafına da bütçe ayırmalı ve düzgün bir e-ticaret altyapısı kullanması gerekir.

 

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Sonraki Habere Geç

Arena ve Huawei’den Kıbrıs çıkartması

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 2
      Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • 3
      KOBİ'lerin kalkınmasına “Stratejik İş Ortaklığı Programı” ile destek
    • 4
      SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Ekosisteme BANKO desteği
    • POS cihazı ve sanal POS uygulamalarında değişiklik hazırlığı
    • Yeni sadakat platformu “Vodafone Happy”
    • KOBİ'ler dijitalleşmede geri kalıyor
    • Mobil uydu internet ile her koşulda iletişim

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler