- Reklam -
Ana Sayfa » Çocuk

FATİH, pilot uygulaması başlıyor

BThaber Tarafından 29 Ocak 2012
2
955 Görüntülemeler




FATİH, pilot uygulaması başlıyor

Şubat ayının ilk haftası 17 ilde 52 okulda pilot uygulaması başlayacak olan FATİH Projesi tanıtımı için bir toplantı yapıldı. Şubat ayının ilk haftası 17 ilde 52 okulda pilot uygulaması başlayacak olan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme (FATİH) Projesi tanıtımı için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla 24 Ocak’ta MEB Başöğretmen Salonu’nda etkinlik düzenlendi.
Etkinliğin açılış konuşmaları bölümünde söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, FATİH Projesi’nin sadece eğitim alanında devrim niteliğinde bir proje olmadığını Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm projesi olduğunu vurguladı.
Proje çok büyük olduğu için topyekün başlatmanın da belirli riskler içerdiğine dikkati çeken Yıldırım, bu nedenle bir deneme faslı yapılmasınını uygun bulunduğunu, ilk kısım tedarikin de buna göre yapıldığını ifade etti.
Bilişim altyapı kalitesi de artacak
Deneme kısmında sistemin kurulup çalıştırılacağını ve her yeni sistemde olduğu gibi eksiklerin tespit edileceğini söyleyen Yıldırım, “Buna göre süreç içerisinde olgunlaştırarak projeyi, en mükemmel hale getireceğiz. Bu proje, hem bilişim altyapımızın kapasitesini artıracak, hem yazılımla ilgili çok ciddi bir sıçrama yapacağız, hem de e-devlet ile ilgili uygulamaları çok hızlı yaygınlaştırmayı bu proje sayesinde başarmış olacağız. Dolayısıyla bu projeyle bir taşla 10 kuş vurma imkanı yakalamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Proje kendini güncelleyen ve yaşayan bir proje olacak
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise açılışta yaptığı konuşmada, amaçlarının Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere sosyo ekonomik durumu ve şartları ne olursa olsun bilişim teknolojilerinden yararlanabilmelerini sağlamak ve fırsat eşitliğini sunmak olduğunu söyledi.
Etkileşimli tahta ve tablet bilgisayarlarla ilgili pilot uygulamalara yönelik altyapıların şu anda büyük oranda tamamlandığını belirten Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK ile bu süreçte yoğun çalışmalar yapıldığı aktardı.
FATİH Projesi’nin pilot uygulamanın sonuçları kadar, dünyadaki değişim ve dönüşümlere paralel olarak sürekli gözden geçirileceğini ve geliştirileceğini belirten Dinçer, “Dolayısıyla yenilik ve değişime sürekli açık olacağız ve bu değişime kendimizi uydurabilecek esnekliği kaybetmeyeceğiz. Proje tüm okullarımızda hayata geçtiğinde her okulda çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamera; her derslikte etkileşimli tahta ve kablolu internet bağlantısı olacak. Her öğretmenin ve öğrencinin de tablet bilgisayarı olacak. Öğrencilerimiz de tablet bilgisayarlarını yine evlerinde de internet hizmeti alacak şekilde kullanabilecekler” dedi.
Okulların tamamına genişbant internetin ulaşmasıyla Türkiye’de elektronik seçim ve sayımın altyapısına da olanak sağlanacağını belirten Dinçer, “Okullara alınacak tüm donanım malzemelerinin Türkiye’de üretim ve montajının yapılması istihdamın yanı sıra bilişim sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak. Elektronik ortamda eğitim içeriklerinin ve üretici şirketlerin bu süreçte e-içerik kalitesi ve miktarında artış yaşanacaktır” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Bilişim sektörü ile bir araya geldiler
Etkinliğin ikinci bölümünde ise; Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın bilişim sektörü adına talebi üzerine aralarında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, MEB Müsteşarı Emin Zararsız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel’in bulunduğu FATİH Projesi Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri bilişim sektörü STK ve temsilcileriyle panelde bir araya gelerek FATİH Projesi’ne ilişkin soruları cevapladı. Panel öncesi bir konuşma yapan Faruk Eczacıbaşı, FATİH Projesi’nin Türkiye’nin geleceğini etkileyecek önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, projenin yürütme ve yönetim safhalarında sektör görüşlerinin alınmasının katılımcılık ve projenin başarısı açısından önemli olacağına vurgu yaptı.

BThaber





Yazar

BThaber


Sonraki Habere Geç

Bilgisayar Mühendisleri Odası kuruluyor

2 Yorumlar

Muvaffak GÖZAYDIN
30 Ocak 2012 at 14:08
Yanıtlamak için oturum açın

Türkiye ve ABD de 40 yıllık elektronik imalat tecrübem var._x000D_
Tableti yerli yapalım diye tutturmayalım._x000D_
Sayın Bakan Nihat ERGUN ve TUBITAK'ın dediği gibi yerli firmalarla bir konsorsiyum kurun, İncelemeyi onlar yapsın. ne kadar yerli yapılır onlar karar versin._x000D_
Bütün tabletler en fazla 2 yerden temin edilmelidir. Çok çeşit zararlıdır. bakım imkansız hale gelir. Sorumlu bulamazsınız ._x000D_
_x000D_
Unutmayın FATIH Projesi dünyanın projesidir. Kimse bunu yapmağa cesaret edemedi. _x000D_
_x000D_
Çok hatalarımız olacak. Fakat şeffaf olursak hatalarımızı zamanında düzeltiriz._x000D_
_x000D_
tek elden MEB http://www.fatih.edu altında daimi olarak bilgi versin._x000D_
Etrafda dünya kadar yanlış haber dolaşmasın.


Tahsin Yılmaz
3 Şubat 2012 at 15:32
Yanıtlamak için oturum açın

Cihazın yapılması için bir bahane olarak okullarımızı ve finansmanı için de MEB bütçesini suistimal etmenin bir alemi var mı? Eğer çeriği itibariyle güdük bir mecra doğurulmasının önüne geçilebilecekse suistimalden bahsedilmeyecektir. Aksi halde bu gündem bir yalandan ibarettir._x000D_
_x000D_
Niye mi? Bakınız… bir tablet yahut panel pc'nin imalini mümkün kılan yüzlerce patent var. Bunların hangisinde bizim bir katkımız olmuş? Hiçbirinde. Kendi patentlerimizi telif ettirecek bir potansiyel (20 milyonluk nakit ve aktif bir pazar) var iken bu pc'ler hem ilk müşterisi olan okullularımıza nimet oldurulmalıdır. Meşakkat değil._x000D_
_x000D_
Ezcümle, bir müşteri var evvela. Bu müşterinin talepnamesi tam teşekkül etmemişken nedir bu yağma hasan böreği misali telaşe?! Lütfen bakınız: http://bilgitoplumu.wordpress.com/egitim-ogretim/turk-milli-egitiminde-fatih-projesi-dolayiminda/_x000D_
_x000D_
Saygılarımla,_x000D_
_x000D_
Tahsin Yılmaz


Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 2
      Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • 3
      Inforte, Proofpoint ile distribütörlük anlaşması imzaladı
    • 4
      Sigorta sektörü, yapay zeka ile yenileniyor

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Kapsamlı faaliyet alanlarının ortak noktası Ar-Ge 
    • Allianz Türkiye, Allianz Grubu’na “Çeviklik” kazandırıyor!
    • Yapay zekaya kurumsal bazda hazır olmak şart!
    • Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi, 2025 Çalıştay Raporu’nu paylaştı
    • Sürdürülebilirlik stratejilerinin temelinde dijital teknolojiler var

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler