- Reklam -
Ana Sayfa » Çocuk

Finansal Raporlar, Pegasus’un Geleceğine Işık Tutuyor

BThaber Tarafından 1 Kasım 2019
0
1.5K Görüntülemeler



Pegasus’un finansal raporlama ve kontrol birimi, şirketin stratejilerinin belirlenmesinde diğer birimlere destek olmak adına önemli bir rol üstleniyor.

Pegasus Hava Yolları, çok sayıda paydaşa sahip halka açık bir şirket. Bu da gerek sivil havacılık, gerek sermaye piyasaları tarafında çok sayıda regülasyona uyumu gündeme getiriyor. Bu aşamada şirketin raporlama fonksiyonuna büyük iş düşüyor. Pegasus Hava Yolları Finansal Raporlama ve Kontrol Direktörü Abdullah Atacan, dahil olduğu birimin önemini ve fonksiyonunu şu sözlerle açıklıyor: “Biz Pegasus’un finansal olarak karar destek süreçlerinde aktif rol alan, diğer departmanları besleyen bir fonksiyona sahibiz.

Pegasus’ta raporlama birimini işin sonuç bölümü olarak görüyoruz. Raporlama biriminin sonucu üretmesi için de bir veri akışı gerekiyor. Bizler çıkardığımız hat ve ürün kârlılıklarını ilgili departmanlara sürekli olarak raporlayıp, hangi hatta ne durumdalar, ne gibi aksiyonlar almaları gerekir gibi konularda geri bildirim sunuyoruz. Bunun yanı sıra her departmana bütçeleriyle alakalı bilgi sunarak onların yılın geri kalanında nasıl hareket etmeleri gerektiğine ışık tutuyoruz. Yönetimin karar almasında, stratejileri belirlemesinde önemli rol oynuyoruz.” Atacan, bu aşamada BT odaklı robotik süreçlerin önemli olduğuna değiniyor. “Otomasyona dayalı süreçler arkadaşlarımızın iş yükünü azaltırken, daha katma değerli alanlara odaklanmalarına yardımcı oluyor” diyor.

Pegasus Çok Hızlı Büyüyen Bir Şirket

Atacan, Pegasus’un çok hızlı büyüyen bir şirket olduğunu söylüyor. “9 yıl önce ben işe başladığımda filomuz 32 uçaktan oluşuyordu. Şu an 82 uçağa çıktık. Uçuş noktamız 100’den fazla. Çok fazla kişiye dokunuyoruz. Geçen yıl yaklaşık 30 milyon misafir taşıdık. Misafirlerimizin aldıkları yan ürünleri de sayarsanız milyonlarca bilet ve belge düzenliyoruz. Farklı kanallardan, farklı ödeme sistemleriyle satış yapıyoruz. Bu nedenle kontroller çok önemli. Sattığınız bilet ve yaptığınız satışlar sonrasında kasanıza giren paranın uyumlu olması lazım. Bizim satış ve tahsilat dediğimiz kısım bile başlı başına bir konu. Çünkü bu iş her zaman parayı alıp bileti vermek kadar basit olmuyor. Bilet alamıyorsunuz ama para çekilmiş oluyor. Sonradan iade/değişiklik olabiliyor. Bileti alıyorsunuz, sonradan üzerine başka bir şey daha alıyorsunuz.

Bir sürü vakalar var.” “Birim şu an tüm bunların entegrasyonu üzerinde çalışıyor. Gelişimin sonu yok” diyor Atacan. “Bu konularda bilgi teknolojileri ekibiyle birlikte çalışıyoruz. Ufak ufak dokunuşlarla her zaman değişiklikler yapıyoruz. Farklı ülkelerde farklı şekilde işleyen ödeme sistemleriyle muhatap oluyorsunuz. Göz önüne almamız gereken şeylerin sayısı çok. Bu gibi konularda gerektiğinde üst yönetim seviyesinden katılımla beyin fırtınaları yapıyoruz. Ödeme sistemiyle alakalı kural sistemi mi değiştirilecek? Ödemeye dokunan farklı bir karar mı alınacak? Bütün bunları bu toplantılarda tartışıyoruz.

Bilgi teknolojileri de bunun bir parçası. Onlar olmadan bu kadar büyük veriyi yönetmek mümkün değil. O anlamda çok iç içeyiz.” Abdullah Atacan, son olarak şunları söylüyor: “Zaman geçtikçe bilgi teknolojileri ekibini daha iyi anlıyor, onların bakış açısına hakim olmaya çalışıyoruz. Biz nasıl ki kârlı hattı çıkarıp ticaret departmanına destek oluyorsak, bilgi teknolojileri ekibi içinde de business partnerlik modeli var. Onlar da yapılanmalarını buna göre yaptılar. Bize özel hizmet veren bir grup var. Bu grup bizim yaptığımız işi öğrenmeye çalışıyor ki, bizim ne istediğimizi algılayıp bunun analizini tamamlayıp, ona göre projenin yapılmasını sağlasın. Bu anlamda kesinlikle neredeyse içimizden bir bölüm gibi oldular. Artık birlikte çalışmamak gibi bir lüksümüz yok.”

BThaber





Yazar

BThaber


Şunlar da hoşunuza gidebilir
‘Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı’ için Geri Sayım Başladı
5 Mayıs 2023
Birikim ve yatırım uygulaması Yancep ikinci yatırımını aldı
2 Mayıs 2023
Retail industry grows with new technologies
5 Haziran 2020
Bilgi Teknolojileri İşe Fayda Sağladığı Noktada Değerli
Sonraki Habere Geç

Bilgi Teknolojileri İşe Fayda Sağladığı Noktada Değerli

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Türkiye’nin verisi, Türkiye’de kalmalı
    • 2
      Eğitimcilere yapay zeka desteği
    • 3
      Yapay zeka kullanımı artmalı
    • 4
      Yapay zekâ tabanlı sohbetlerde reklamlar güç kazanıyor

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Vertiv, Great Lakes Data Racks & Cabinets'i bünyesine katıyor
    • İş dünyası yapay zeka ile dönüşüyor
    • Elektrikli araçlar için batarya yatırımına odaklanılmalı
    • Vodafone, 5G dönüşümünü hızlandırıyor
    • Müşteri deneyimi yönetiminde yapay zekanın etkisi artıyor

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler