- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası

İş zekâsında yeni bir yorum

Ayhan Sevgi Tarafından 13 Haziran 2010
0
618 Görüntülemeler




İş zekâsında yeni bir yorum

Türk imzalı bir iş zekâsı platformu yaratan Worldbi, yeni hedefler peşinde.Küresel ölçekteki az sayıdaki şirketin rol aldığı ve dünyada hızla gelişen iş zekâsı pazarında, İTÜ Arıteknokent’te gelişen bir Türk şirket, oluşturduğu iş zekâsı platformu ile farklı coğrafyalara çözümlerini taşıyor. 13 yıldan beri iş zekâsı konusunda çalışmalarını yürüten ve son dönemde oluşan birikimini bu alandaki tüm çözümlerin toplandığı iş zekâsı platformuna dönüştüren şirket, Afganistan’a bu konuda ihracat yapan ilk Türk şirket olma özelliğini de taşıyor. Dört yıl önce iş zekâsı konusundaki vizyon ve adımları ile TTGV ortaklığı ve Worldbi adıyla yola devam eden ve Tübitak tarafından da desteklenen şirket, önümüzdeki dönemde de uluslararası pazarlara açılım için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Türkiye’de iş zekâsını uluslararası standartlarda üretip yurtdışına ihracat yapabilecek bir şirket olmak isteğiyle yola çıktıklarını belirten Worldbi Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Cem Cengiz Yılmaz, yıllar içinde kazandıkları tecrübeleri aktararak web ortamında görselliği çok daha yüksek istatistiki tahminleme modelleri olan yeni bir yapı geliştirdiklerini belirtti. Çalışmanın Oracle, IBM gibi birçok veritabanına bağlantı sağladığını belirten Yılmaz, “Suxess iş zekâsı platformu ile birlikte artık Worldbi çözümlerinin getirdiği tüm özellikleri bir platformda topladığımız bir ürün yarattık ve bu platformla çözüm sunuyoruz” dedi.

En önemli avantajlar bütünleştirme ve çevrimiçi güncelleme olanağı
Platformun yaratım aşamasında ERP yazılımları ile bütünleşmenin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Yılmaz’a göre iş zekâsı çözümleri açısından da en önemli nokta bütünleştirme süreci. Bunun kullanıcı için ekstra maliyetleri de beraberinde getirebildiğini ifade eden Yılmaz, geliştirdikleri sistemle 4,5 dakikada kurulabilecek bir yapının sözkonusu olduğunu belirterek “Microsoft, Logo, Netsis, Eta gibi şirketlerin ERP’leri ile bütünleştirme sağlanabilmesi avantajının yanı sıra bütünleştirmenin çevrimiçi olarak sürekli güncellenebilmesinin de çok önemli” diye konuştu.

Yurtdışı çalışmaları hızlanıyor
Programlarının farklı dilleri desteklediğini ve İngilizce olarak hazırlandığını belirten Yılmaz, sekiz yıldır yurtdışında proje bazlı çalışmalarının devam ettiğini Suxess iş zekâsı platformu ile de 1,5 yıldır yabancı pazarlarda yer aldıklarını dile getirdi. Almanya’da temsilcileri olduğunu ve alt bayiliklerinin oluştuğunu da belirten Yılmaz, “Almanya’da meyve suyu sektöründen bir şirket, Rusya’da ise ürünümüzü kullanan bir kimya şirketi var. Dubai, İran ve Ortadoğu’da da çalışmalarımız var. Türkiye’de ise en büyük kullanıcılarımızdan biri Türksat” diye konuştu. Gerçekleştirdikleri önemli projelerden birinin de Afgan Petrolleri ile yaptıkları proje olduğunu belirten Yılmaz, küresel pazarda yeni hedeflerinin ise Amerika ve Kanada’da kendi şubelerini açmak olduğunu dile getirdi. İş zekâsının dağınık verilerin toparlanması, analiz edilmesi ve raporlanması işini yaptığını ancak bu noktada veri madenciliğinin de önem kazandığını belirten Yılmaz, dünyanın bu yöne doğru gittiğine de dikkat çekti. Veri madenciliği konusuna önümüzdeki beş yıl içinde çok ciddi ağırlık verileceğini dile getiren Yılmaz, “Bu konuda da uzmanlaşmak istediğimizi TÜBİTAK’a bildirdik ve desteklerini alarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Suxess iş platformu ile veri madenciliğini tam birleştirerek komple bir çözüm geliştirdik. Bu çok önemli bir adım oldu” dedi.

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Sonraki Habere Geç

TÜBİSAD’tan beklenenler-2

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Vodafone Türkiye'den fiber altyapıda yeni hamle
    • 2
      TD SYNNEX, HPE tarafından yılın Küresel Distribütörü seçildi
    • 3
      Kişiye özel reklamlar öne çıkıyor
    • 4
      Türkiye’nin verisi, Türkiye’de kalmalı

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Yapay zeka ile başarı da geldi
    • Kafein Teknoloji ve Amazon Web Services arasında stratejik ortaklık
    • Havacılık ve savunma sanayiinin en yenileri...
    • Adalet Bakanlığı ve Param’dan AdaletKart için 3 yıllık yeni sözleşme
    • Yapay zeka kullanımı artmalı

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler