- Reklam -
Ana Sayfa » Gündem

İstanbul Havalimanı’nın güvenlik altyapısı NetApp’a emanet

BThaber Tarafından 30 Kasım 2020
0
1.5K Görüntülemeler



Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Hava- limanı’nda fiziksel güvenlik için ayrılan 10.500 kameranın veri depolama katmanını NetApp üstlendi. Projenin detaylarından bahseden İGA İstanbul Havalimanı IT Altyapı ve Network Müdürü Burak Çetinkaya ve Zayıf Akım Sistemleri Müdürü Sezen Tezcan, NetApp’ın teknik anlamda böylesine büyük bir projeyi üstlenebileceğine ilk aşamada inandıklarını ve karar verdiklerini söyledi.

4 fazı bittiğinde 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı’nda en önemli konulardan biri kuşkusuz güvenlik. Fiziksel güvenlik kapsa- mında şu an tamamlanan ilk fazda 10.500 güvenlik kamera- sında NetApp altyapısı kullanılıyor. Bu kapsamda bilgi veren Burak Çetinkaya, “Mevzuatın ön gördüğü şekilde 10.500 kamera üzerinde kayıt yapabilen bir uygulama ya da arka tarafındaki  altyapı,  veri  depolama  ve  sunucu  sistemlerini

10.500 kamera ile eşlenmiş bir şekilde kaydeden bir örnek bulamadık. Uygulama ve donanım altyapılarının uyumluluğu test edildi, üretici ve yükleniciler birlikte değerlendirildi. Çalış- ma gruplarının da oluşturulmasının ardından NetApp, tüm bu süreçlerde teknik anlamda en iyi derece alan üretici oldu. Şu anda 10.500 kamera paralel bir şekilde 20 petabayt’lık bir alana yazıyor. Dünya üzerinde bunun bir örneği yok ve bu bizim için gurur verici bir sonuç” dedi.

Projenin, havalimanının ilk fazıyla paralel bir şekilde ilerlediğini ifade eden Burak Çetinkaya, kamera montajları yapıldıktan sonra NetApp envanterlerinin ve cihazlarının sistem odasına yerleştirilmesinin, üretici ve yüklenicinin başarılı çalışmalarıyla çok kısa sürede gerçekleştiğini belirtti. Sezen Tezcan ise 6 ay gibi kısa sürede bütün sistemlerin yedekli veri merkezlerine kurularak çalışmaya başladığını ve bu projede fiziksel güven- lik kayıtlarını NetApp’ın güvencesine bıraktıklarını belirterek “1.4 milyon metrekarelik İstanbul Havalimanı Terminali ve sınır güvenliği, NetApp sistemlerine kaydediliyor” dedi.

10.500 noktanın insan gücüyle kontrol edile- meyeceğine işaret eden Tezcan, “Kamera görüntüleri yedekli kaydediliyor, güvenle saklanıyor ve çoklu kullanıcı grupları tarafın- dan eş zamanlı şekilde izlenebiliyor. NetApp teknolojisine bu anlamda çok güvendik. Kesintisi olmayan bir sistem işliyor burada. Bizce en önemli nokta bu. Böyle bir projeye girilecekse yüklenicinin yetkinliği, üreticinin bu denli büyük bir sistemi kurarken karşılaşa- cağı sorunlarda aksiyon alma yeteneği olduk- ça önemli. Bir teknolojiyi firmanızda konum- landırırken sonrasında aldığınız destek de çok önemli. Biz de NetApp’ın buradaki 7/24 verdiği destekten çok memnunuz. Upgrade çalışmalarıyla bu sistemi kararlı ve güvenilir halde tutuyorlar. Bu NetApp’ı diğerlerinden ayıran noktalardan biri.”

Tech Data NetApp İş Birimi Müdürü Murat Arkalı projeyle ilgili şu sözleri ifade etti:

“IGA projesinde, video ve CCTV verilerinin iş kritik öneme sahip olması ve bu konuda artan veri depolama ihtiyacı nedeni ile NetApp çözümlerini konumlandırdık. Bu proje büyük- lüğü açısından da Dünya çapında referans teşkil eden kapsamlı bir çalışmaydı. NetApp E-Serisi depolama, video varlıkları için ideal bir çözümdür. Altyapılar için SAN, VMS ve analitik teknolojilere doğrudan, yüksek hızlı veri erişimi sağlar. Bu konuda yatırım yapa- cak olan işletmelerin bizler ile iletişime geç- mesinden ve yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.”

BThaber





Yazar

BThaber


Kamuda en yüksek fayda için ‘güvenlik, güvenilirlik ve performans’ şart
Sonraki Habere Geç

Kamuda en yüksek fayda için ‘güvenlik, güvenilirlik ve performans’ şart

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Eser Esen, Siaflex’te yeni görevinde...
    • 2
      Rekor İşlem Hacimleri ile Güçlenen Liderlik
    • 3
      Allianz Türkiye, Allianz Grubu’na “Çeviklik” kazandırıyor!
    • 4
      Redington ve Trend Micro iş birliği Azerbaycan’da yerini aldı

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • DorukNet, ICANN Akreditasyonu ile Güvenli ve Yetkin Altyapısını Güçlendiriyor
    • Vodafone Business, Red Konsol’u devreye aldı
    • Ses analizinde yapay zeka etkili oluyor
    • Taraftarlar, Maps’de 3D gösterilecek ilk stadyumu seçecek
    • Yapay zeka fabrikası çözümleri, inovasyonu hızlandırıyor

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler