- Reklam -
Ana Sayfa » İnsan Kaynakları

İstihdama destek verdiğiniz ölçüde kazanırsınız

BThaber Tarafından 23 Ocak 2018
0
759 Görüntülemeler




İstihdama destek verdiğiniz ölçüde kazanırsınız

PwC’nin 5 ülkede 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Geleceğin İşgücü: 2030 Yılını Şekillendirecek Rakip Güçler’ başlıklı raporu, yeni eğitimler alan ve ek beceriler kazanan çalışanların, teknolojinin iş ve işyerleri üzerindeki olumsuz etkilerinin de üstesinden gelebileceğini gösteriyor. İngiltere, Almanya, Çin, Hindistan ve ABD’de yapılan görüşmelerle hazırlanan rapor; mega trendler, yapay zekâ ve otomasyon gibi güçlerin 2030 yılını nasıl şekillendireceğini inceleyen 4 senaryoyu ortaya koyuyor. Her senaryo, işgücünün mevcut duruma nasıl uyum sağlayacağını ve teknolojinin bu senaryolardaki etkisini belirlemeyi hedefliyor. PwC’nin raporuna göre, çalışanların üçte biri otomasyon sonucunda gelecekte işlerini kaybetmekten endişe ediyor. Bu nedenle, işverenler çalışanları teknoloji tartışmalarına dahil ederek gelecekte işlerini etkileyebilecek teknolojileri anlamalarına katkı sağlayabilir, çalışanlar da teknolojinin getirdiği değişime hazırlıklı olup potansiyel becerilerini artırabilirler. Sonuçları değerlendiren PwC Türkiye İnsan Yönetimi ve Organizasyon Hizmetleri Lideri Bilgütay Yaşar şunları söyledi:

“2030 yılına kadar dünyanın nasıl bir şekil alacağını tam olarak kestirmek mümkün değil ama çalışma hayatına dair farklı senaryoların ortaya çıkacağının farkındayız. İş dünyasının, potansiyel değişime hazırlıklı olması ve planlama yapmaları önemli. Yeni neslin çalışma hayatında daha fazla yer almasıyla, bu senaryoların gerçekleşmeye başladığına şahit oluyoruz.” 

Rapora göre, çalışanların yaklaşık dörtte üçü, işlerini kaybetmemek için yeni beceriler öğrenmeye ve yeni eğitimler almaya hazır. Yeni beceriler elde etmeyi sadece işverenin değil, kendilerinin de sorumluluğu olarak gören çalışanlar; kişisel becerilerin, otomasyona rağmen önemini korumaya devam edeceğini düşünüyorlar. Katılımcıların yüzde 54’ü ise kariyerleri için ihtiyaç duydukları tüm becerilere sahip olduğunu, yüzde 65’i teknolojinin iş fırsatlarını artıracağını düşünüyor. Toplamda, katılımcıların çoğu insan becerilerinin her zaman talep edileceğini, yaklaşık dörtte üçü ise teknolojinin hiçbir zaman insan zihninin yerine geçemeyeceği kanısında.PwC’nin 5 ülkede 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Geleceğin İşgücü: 2030 Yılını Şekillendirecek Rakip Güçler’ başlıklı raporu, yeni eğitimler alan ve ek beceriler kazanan çalışanların, teknolojinin iş ve işyerleri üzerindeki olumsuz etkilerinin de üstesinden gelebileceğini gösteriyor. İngiltere, Almanya, Çin, Hindistan ve ABD’de yapılan görüşmelerle hazırlanan rapor; mega trendler, yapay zekâ ve otomasyon gibi güçlerin 2030 yılını nasıl şekillendireceğini inceleyen 4 senaryoyu ortaya koyuyor. Her senaryo, işgücünün mevcut duruma nasıl uyum sağlayacağını ve teknolojinin bu senaryolardaki etkisini belirlemeyi hedefliyor. PwC’nin raporuna göre, çalışanların üçte biri otomasyon sonucunda gelecekte işlerini kaybetmekten endişe ediyor. Bu nedenle, işverenler çalışanları teknoloji tartışmalarına dahil ederek gelecekte işlerini etkileyebilecek teknolojileri anlamalarına katkı sağlayabilir, çalışanlar da teknolojinin getirdiği değişime hazırlıklı olup potansiyel becerilerini artırabilirler. Sonuçları değerlendiren PwC Türkiye İnsan Yönetimi ve Organizasyon Hizmetleri Lideri Bilgütay Yaşar şunları söyledi:

“2030 yılına kadar dünyanın nasıl bir şekil alacağını tam olarak kestirmek mümkün değil ama çalışma hayatına dair farklı senaryoların ortaya çıkacağının farkındayız. İş dünyasının, potansiyel değişime hazırlıklı olması ve planlama yapmaları önemli. Yeni neslin çalışma hayatında daha fazla yer almasıyla, bu senaryoların gerçekleşmeye başladığına şahit oluyoruz.” 

Rapora göre, çalışanların yaklaşık dörtte üçü, işlerini kaybetmemek için yeni beceriler öğrenmeye ve yeni eğitimler almaya hazır. Yeni beceriler elde etmeyi sadece işverenin değil, kendilerinin de sorumluluğu olarak gören çalışanlar; kişisel becerilerin, otomasyona rağmen önemini korumaya devam edeceğini düşünüyorlar. Katılımcıların yüzde 54’ü ise kariyerleri için ihtiyaç duydukları tüm becerilere sahip olduğunu, yüzde 65’i teknolojinin iş fırsatlarını artıracağını düşünüyor. Toplamda, katılımcıların çoğu insan becerilerinin her zaman talep edileceğini, yaklaşık dörtte üçü ise teknolojinin hiçbir zaman insan zihninin yerine geçemeyeceği kanısında.

BThaber





Yazar

BThaber


Sonraki Habere Geç

e-Mikro Ürün Direktörü Serkan İnan oldu

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Eğitimcilere yapay zeka desteği
    • 2
      Türkiye’nin verisi, Türkiye’de kalmalı
    • 3
      Yapay zeka kullanımı artmalı
    • 4
      Yapay zekâ tabanlı sohbetlerde reklamlar güç kazanıyor

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Vertiv, Great Lakes Data Racks & Cabinets'i bünyesine katıyor
    • İş dünyası yapay zeka ile dönüşüyor
    • Elektrikli araçlar için batarya yatırımına odaklanılmalı
    • Vodafone, 5G dönüşümünü hızlandırıyor
    • Müşteri deneyimi yönetiminde yapay zekanın etkisi artıyor

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler