- Reklam -
Ana Sayfa » Girişimcilik

İTÜ ARI Teknokent, altı ülkede girişimciliği destekliyor

Handan Aybars Tarafından 27 Mart 2025
0
1.3K Görüntülemeler



İTÜ ARI Teknokent, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) Programı’nın 15’inci dönemi kapsamında SEEDBridge – Sosyal Girişimciler Değişim ve Gelişim Programı ile uluslararası girişimcilik ekosistemine katkı sağlanmaya devam ediyor. 2009 yılından bu yana 13 bin 98 girişimin yer aldığı değişim programında Türkiye’yi Avrupa genelinde temsil eden İTÜ ARI Teknokent, proje kapsamında yeni girişimleri deneyimli girişimcilerle buluşturmayı ve küresel iş birliği ortamı yaratmayı amaçlıyor.
SEEDBridge projesi, girişimcilerin rekabet gücünü artıran, sürdürülebilir çözümler üreten ve gelişmiş çözümleri destekleyen bir değişim programı olarak tasarlanıyor. Girişimcilik Akademisi (Yunanistan), COCIN Cantabria (İspanya), CESIE (İtalya), Chernihiv Ticaret ve Sanayi Odası (Ukrayna), Norveç İş Melekleri Ağı NorBAN (Norveç) gibi güçlü ortaklarla yürütülen projenin Türkiye irtibat noktası ise İTÜ ARI Teknokent oldu. Proje 2025-2028 yılları arasında, 867 bin 850 euro hibe ile desteklenerek Avrupa’nın girişimcilik ve inovasyon ekosistemine önemli bir katkı sağlayacak.

SEEDBridge projesi kapsamında İtalya’da düzenlenen 34. Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) Networking Toplantısı’na katılım sağlayan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak, girişimcilik ve yenilik odaklı çalışmalarımızla hem ülkemiz hem de Avrupa genelinde önemli projeler yürütmekteyiz. SEEDBridge projemiz özelinde 18-19 Mart tarihlerinde İtalya’nın Bergamo kentinde Avrupa’daki proje ortaklarıyla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduk, uluslararası iş birliklerini geliştirme yönünde önemli adımlar attık. SEEDBridge ile genç girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkararak, küresel ölçekte başarı hikayelerini yazmaya katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Programa başvurular devam ediyor
Sürdürülebilir ve yenilikçi iş modelleri geliştirmeyi amaçlayan girişimcilere yönelik fırsatlar sunan SEEDBridge projesine, iş aşamasında olan veya en fazla üç yıldır faaliyet gösteren yeni girişimciler ile en az üç yıldır işletmesini yöneten uluslararası girişimciler katılabiliyor. Projeye dahil olan yeni girişimciler, uluslararası bir işletmede uygulamalı deneyim kazanma fırsatı elde ederken, ev sahibi girişimciler de nihai fikirler ve küresel iş bağlantıları ile işletmelerini geliştirme olanağı buluyor. Sosyal, yeşil, dijital ve kadın girişimciliğini desteklemeyi amaçlayan proje, özellikle sürdürülebilir ve yenilikçi iş modelleri yayılmayı amaçlayan girişimcilere yönelik destekler sunuyor. Programa katılım ve detaylı bilgi almak için EYE Programı resmi web sitesi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden prestijli kuruluşlarla ortaklık yaparak girişimcilere destek sağlamak amacıyla birçok proje yürüten İTÜ ARI Teknokent’in tamamlanan projeleri arasında yer alan NIC (2021–2024) ile Ege Bölgesi’nde yenilikçi ürünlerin ticarileşmesi desteklendi ve İzmir’in yüksek teknoloji ve tasarım kapasitesine katkı sağlandı. WeRin (2021–2024) projesiyle, kadın girişimcilerin bölgesel girişimcilik ekosistemlerine daha güçlü şekilde entegre olması hedeflenirken, EFSE projesi kapsamında ise fintech odaklı girişimcilere mentorluk ve hızlandırma desteği sunarak gelişmekte olan ülkelerde finansal katılımın yaygınlaşmasına katkıda bulunuldu. Devam eden projeler arasında yer alan DTECH4ENT (2022–2025) ile derin teknoloji girişimlerinin ticarileşmesi ve küresel pazarda daha fazla yer edinmesi destekleniyor. FAIR FASHION (2024–2027) projesiyle üniversite öğrencilerini dijital ve yeşil dönüşüm, inovasyon ve girişimcilik gibi alanlarda gelişmesi hedeflenirken, MIDAS (2024–2028) projesi sayesinde Türkiye’nin ilk Avrupa Dijital Merkezlerinden birini hayata geçiriyor ve üretim inovasyonuna katkı sunuyor. SEEDBridge (2025–2028) projesiyle ise sosyal, dijital ve yeşil girişimciliği destekleyerek Avrupa genelinde girişimlerin rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Şunlar da hoşunuza gidebilir
Yandex, startup ekosistemine destek için İTÜ Çekirdek ile iş birliği yaptı
4 Aralık 2024
“Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” için başvuru zamanı geldi
26 Temmuz 2024
İTÜ ARI Teknokent sınırları ortadan kaldırıyor
19 Temmuz 2024
Kuantum çağında veri güvenliği
Sonraki Habere Geç

Kuantum çağında veri güvenliği

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Yapay zeka, Red Hat Enterprise Linux 10'da öne çıkıyor
    • 2
      Data kullanımında ve dijital servislerde büyüme ön planda
    • 3
      Kızılay Teknoloji, gönüllülüğü dijitalleştirerek sınırların ötesine taşıyor
    • 4
      Türk finteklerine destek için işbirliği

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    •  Yeni amiral gemisi S919’u tanıtan Reeder Samsun’da her gün 2 bin 500 adet akıllı telefon üretiyor
    • Yeni Kripto Varlık Yasası Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıların Kuruluş ve Faaliyet Şartları
    • ICS Datacenter’dan Türkiye’nin Dijital Geleceğine Güçlü Yatırım
    • Kızılay Teknoloji, gönüllülüğü dijitalleştirerek sınırların ötesine taşıyor
    • Bilkom, iFFALCON markasının bölgesel tek yetkili distribütörü oldu

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler