- Reklam -
Ana Sayfa » Çocuk

Kaynaklar artırılırken ne kadar verimli kullanıldığı analiz edilmeli

BThaber Tarafından 2 Mart 2020
0
1.0K Görüntülemeler



‘TSSK 7’nci Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi’; ODTÜ, ODTÜ TEKNOKENT ve Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK) tarafından, ‘Sektörel İş Birliği ve Nitelikli İş Gücü’ ana temasıyla, 5 Şubat 2020’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Türk savunma, havacılık ve siber güvenlik sektörünün, mühendislik ve tasarım alanında önde gelen kümelenmesi Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK), bu yıl 7’ncisini düzenlediği ‘Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi’nde; ‘sektörel iş birliği’ ve ‘nitelikli iş gücü’ konuları odağa alındı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) desteğiyle yapılan etkinlik; Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK, ASO ve SASAD iş birliğiyle, TSSK, ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir etkinlikte yaptığı konuşmasında, bütüncül bir savunma sanayi stratejisinin önemine vurgu yaparak SSB’nin ‘2019-2023 Stratejik Planı’nın paydaşlar arasındaki etkileşimi artırarak sanayi ekosistemindeki bütünlük anlayışını güçlendirmeyi hedeflediğini aktardı. “Milli savunma sanayi hedeflerimize ulaşmak için bütün paydaşlarımıza önemli görevler düşüyor” ifadesinin kullanan Demir, “Tam bağımsız bir savunma sanayi için hep birlikte hareket etmek gerektiğinin bilincindeyiz. Tasarımdan üretime hep birlikte, ortak paydamız olan ülkemiz çıkarları adına, birbirlerinin eksiklerini tamamlayan paydaşlar olarak çalışmalıyız” dedi. Demir, konuşmasında şu noktaları vurguladı: “Sürdürülebilir savunma sanayi için savunma ihracatını artırmalı ve savunma sanayi ekosistemini güçlendirmeliyiz. Buradaki tecrübeleri de sivil sektöre yaymak temel hedeflerimizden. Ana yükleyici firmaların Ar-Ge yatırımları ne kadar yüksek olsa da kaynak ve desteğin artırılması gerekiyor. Kaynaklar artırılırken bunların ne kadar verimli kullanıldığı, sonuçlara bakılarak ve veriler analiz edilerek tesbit edilmeli. Öncelikle Ar-Ge, Ur-Ge, teknoloji geliştirme gibi tanımlarda mutabık kalmamız gerekiyor. Ne kadar çıktı elde ediliyor; patent sayıları, ihracat rakamları gibi somut verilerle karşılaştırma yapmalıyız.” “Hedeflerimiz büyük, hayallerimiz büyük ama hayalperest olmamalıyız” ifadesini kullanan Demir, “Yatırımları, hazırlıkları birebir kontrol etmezseniz, tedbirleri almazsanız, altyapı yatırımlarının nereye gideceğini görmezseniz bu sadece hayalperestlik olur” şeklinde konuştu.

TSSK üyeleri, büyük ölçekli savunma sanayi projelerinde önemli görevler üstleniyor

TSSK Proje Pazarı etkinliğinde; ihtiyaç makamları, ana yükleniciler ve küme üyeleri bir araya getirilerek iş birliği ortamı sağlanıyor ve bu sayede firmalar yeni işler geliştirerek ve proje sözleşmeleri imzalayarak ayrılabiliyor. TSSK üyesi firmalarda; 3000’e yakın Ar-Ge personeli istihdam ediliyor ve savunma sanayine dönük olarak 600’ün üzerinde aktif Ar- Ge projesi yürütülüyor. Küme üyeleri, ANKA, MİLGEM, ATAK, HÜRKUŞ, ALTAY, GÖKTÜRK gibi büyük ölçekli savunma sanayi projelerinde önemli görevler üstleniyor. Kümelenme faaliyetleri içinde ana yüklenici, alt yüklenici, araştırma merkezleri ve kümelenmelerin birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlayan, firmaların iş geliştirme potansiyellerini artıran, daha hızlı ve aktif bir iletişim gerçekleştirmelerine fırsat veren bir zemin yaratılması öncelikli amaçlar arasında yer alıyor. Bugün, TSSK üyesi 140 firmada, yaklaşık 3000 personel görev yapıyor. Üyelerinin, TSSK’nın faaliyet alanlarında yürüttüğü proje sayısı 600’ün üzerinde. 2018 sonu itibarıyla TSSK üyeleri, savunma, havacılık ve güvenlik projelerinde toplam 1,9 milyar liralık ciro elde etti. Yine 2018 yılı sonu itibarıyla kümelenme üyesi firmalar, 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor; ihracat rakamı da 135 milyon doları aşmış durumda.

BThaber





Yazar

BThaber


Kullanıcıları yok sayma şansınız yok!
Sonraki Habere Geç

Kullanıcıları yok sayma şansınız yok!

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Türkiye’nin verisi, Türkiye’de kalmalı
    • 2
      Eğitimcilere yapay zeka desteği
    • 3
      Yapay zeka kullanımı artmalı
    • 4
      Yapay zekâ tabanlı sohbetlerde reklamlar güç kazanıyor

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Vertiv, Great Lakes Data Racks & Cabinets'i bünyesine katıyor
    • İş dünyası yapay zeka ile dönüşüyor
    • Elektrikli araçlar için batarya yatırımına odaklanılmalı
    • Vodafone, 5G dönüşümünü hızlandırıyor
    • Müşteri deneyimi yönetiminde yapay zekanın etkisi artıyor

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler