- Reklam -
Ana Sayfa » Çocuk

Kurumsal değerin temelinde artık ‘yazılım’ var

BThaber Tarafından 23 Aralık 2020
0
1.0K Görüntülemeler



TÜSİAD’ın yazılım ekosisteminin artan önemini vurgulayarak ülkemizdeki durumunu ortaya koymak ve geleceğe dönük öngörüleri ele almak amacıyla düzenlediği “Türkiye Yazılım Sektörüne Bakış” webinarı 8 Aralık’ta gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, “Yazılım sektörünün mevcut durumu envanter çalışması ile ortaya konmalı, odak belirlenmeli” diyerek şöyle devam etti:

“Yüksek teknolojili ürünlerle yazılım, sosyal ve ekonomik dönüşüm sağlıyor, kaldıraç etkisi yaratıyor. Bu fırsatın iyi analiz edilerek ekonominin gelişmesi, bilgi devrimine yetişilmesi ve işsizliğin azaltılması açılarından sektöre yatırım yapılması önemli. Yazılım çözümleri sunan veya yazılımı iş modelinin merkezine koyan Türk teknoloji şirketleri yakın zamanda önemli başarı hikayeleri çıkarmayı başardı. Yine de Türkiye’de yazılım sektörünün hacim ve istihdam açısından var olan potansiyeline göre henüz istenilen seviyede olmadığını görüyoruz. Özellikle ölçeklenebilir ürün geliştirme ve markalaşma konusunda eksiklikler var. Gelişimi sağlayabilmek için sektörün mevcut durumunun ciddi envanter çalışmalarıyla ortaya konması ve odak alanlarının belirlenmesi önemli bir adım olacaktır. Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile bilgi iletişim teknolojileri alanında beyin göçünün artışına tanık oluyoruz. Yetişmiş insanlarımızın ülkemizde kalarak katma değer yaratmasının önünü açacak çözümleri hep birlikte irdelemeli, iş ve ülke koşullarında ve yaşam standartlarında iyileştirmeleri nasıl sağlayabileceğimizi ele almalıyız. Genç nesli yazılım ve uygulama geliştirme alanları için cesaretlendirmeliyiz. Genel olarak dijital okuryazarlığın yaygınlaştırılmasının yanı sıra dijital dönüşüm için bilgi teknolojileri alanında yetkinliği artıracak programlara hız vermeliyiz. İnsan kaynağının niteliğine yapacağımız yatırımlar ülkemizin cazibesini artıracaktır.”

Dünyanın en değerli ilk 10 şirketinin 7 tanesinin iş modelinin temelinde yazılım olduğunu vurgulayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim de şunları söyledi:

“Gençlerimizin yazılım sektörünün en büyük gücü olacağını biliyoruz. Bu sebeple Ar-Ge merkezleri ve teknopark şirketlerinde uzaktan çalışma uygulamasını destekliyor, ‘tüm Türkiye Teknopark olsun’ diyoruz. Yaptığımız çalışmalara göre yazılım sektörü yarattığı katma değer sıralamasında yüzde 81 ile 4. sırada yer alırken, incelenen 64 reel sektörden 61’ine direkt katkı sağlıyor. Bu sebeple gelişmiş ülkeler kaybettikleri üretim pazarını dijital teknolojilere yatırım yaparak yeniden ülke sınırları içine çekiyor; gelişmekte olan ülkeler ise hızla teknolojilerini geliştirerek aradaki rekabet baskısını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Dijital teknolojilerin ülkemizde üretilmesinin gerek sanayimizin gelişmesi gerek ekonomimizin küresel rekabetçiliği açısından kritik olduğunu belirtiyor, “Yerli ve Global” diyebileceğimiz yazılım ve teknoloji şirketlerimiz ile tüm dünyada söz sahibi olmak istiyoruz.”

Toplantıda, TÜSİAD – Deloitte işbirliği ile yürütülen “Türkiye’de Yazılım Ekosisteminin Geleceği Raporu’nun temel bulguları Şirket Ortağı ve Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Lideri Hakan Göl tarafından paylaşıldı. Ardından TÜSİAD Yazılım Çalışma Grubu Başkanı Utku Barış Pazar’ın moderasyonunda, Telenity CEO’su İlhan Bağören, OpsGenie Kurucusu ve CEO’su Berkay Mollamustafaoğlu, 500 İstanbul Kurucu ve Yönetici Ortağı Rina Onur Şirinoğlu ve Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Kıdemli Yöneticisi Fatih Taşkın’ın katıldıkları “Türkiye’de Yazılım Ekosistemi: 2025 Vizyonu Oturumu” düzenlendi.

 

BThaber





Yazar

BThaber


Yeni yıl için iyimserlik sınırlı
Sonraki Habere Geç

Yeni yıl için iyimserlik sınırlı

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Endüstriyel teknolojilerin güvenliği için güçlü işbirliği!
    • 2
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 3
      Pazarlama süreçleri yapay zeka ile hızlanıyor
    • 4
      Yapay zeka için yetkin veri merkezi!

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KOBİ'lerin kalkınmasına “Stratejik İş Ortaklığı Programı” ile destek
    • Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • Online İngilizce'de Güvenilir Bir Seçim: Flalingo
    • SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler