- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası

Operatörler için son çıkış: Bulut bilişim

Ayhan Sevgi Tarafından 23 Eylül 2012
0
1.2K Görüntülemeler




Operatörler için son çıkış: Bulut bilişim

Operatörlerin yeni pazarlar aradığı şu dönemde, bulut bilişim işlenmemiş bir maden gibi duruyor.Bilişim Zirvesi’nde konuşmasını gerçekleştirmek üzere ülkemize gelen Huawei Telekom Bulut İş Geliştirme Başkanı Anni Lai ile Huawei ve bulut bilişim yaklaşımları üzerine konuştuk. Sunumunda da “Huawei ve Bulut Bilişim” başlığını kullanan Lai’den Çin’in dev şirketinin bulut bilişime bakış açısını dinledik.
Son dönemde operatörler arasında ses trafiğinde rekabet, kârlılık oranlarını oldukça düşürdü. Bunun yanında kullanıcıların artık veri trafiğini artıracak uygulamalar kullanarak yatırımların aşırı artışına, yine ödenen paraların azalmasına yönelmesi de operatörleri zorluyor. Bu sebeple farklı alanlara yönelen operatörlerin önümüzdeki yıllarda bulut bilişim ve büyüyen pazarlardan pay almak istediği açıkça görülüyor.
“Bulut hizmeti vermek müşteri memnuniyetini de artırır”
Öncelikle sunumunda anlattıklarını özetleyen Anni Lai, bulut bilişimin operatörler için ekonomik bir zorunluluk haline geldiğini belirtti. Huawei olarak, bu şirketlerin inovasyona ve çalışmalarına katkıda bulunarak bulut bilişim hizmetlerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Anni Lai, “Bu yardımların yanında veri merkezi konusunda da operatörlere hizmet sunuyoruz. Operatörler için yeni olan bu konuda tecrübelerimizi aktarıyoruz” dedi. Rekabetin yıpratıcı etkileri olduğunu belirten Huawei Telekom Bulut İş Geliştirme Başkanı, bulut bilişim ile operatörlerin gelirlerini nasıl artıracağına dair çözümler sunduklarını aktardı. Anni Lai, bulut bilişim pazarına girmenin operatörlere sadece gelir değil, aynı zamanda müşteri bağlılığı ve memnuniyeti artıracağını vurguladı.
Önümüzdeki dönemde bulut bilişimin BT sektörünü değiştirmeye devam edeceğini vurgulayan Anni Lai, operatörlerin bu aşamada daha şanslı olduğunu belirtti. Anni Lai’ye göre, operatörler kendi altyapılarını bulut çözümlerinin içine katarak gerçekten baştan uca çözüm sağlayabilir. Operatörlerin bu açıdan çok dikkatli stratejisini belirlemesi gerektiğini vurgulayan Huawei Yöneticisi, yeniliğe açık olan operatörlerin önlerinin açık olduğunu aktardı.

“Mobil cihazlardaki avantajımızı kullanmak istiyoruz”
Huawei’nin birçok kişisel cihazı olduğunu biliyoruz. İş geliştirme uzmanını karşımızda bulunca, bu ürünlerle bulut bilişim çözümlerinin bir araya getirilmesi fikrini sorduk. M2M ve baştan uca çözüm kavramlarına verdikleri öneme değinen Anni Lai, tablet ve akıllı telefon konusunda önemli bir pazara sahip olduklarını söyledi. Anni Lai, “Bulut bilişim altyapımızla mobil cihazları birbirine bağlamak gibi planlarımız var. Elbette taşınabilir cihaz alanındaki avantajımızı kullanarak, bulut bilişim çözümleriyle bir arada sunmak istiyoruz” dedi.
Huawei bulut bilişim çözümlerine büyük veri kavramının gereği olarak iş zekâsı uygulamalarını da eklemek istediklerini belirten Huawei Telekom Bulut İş Geliştirme Başkanı, “Bunu bir kez gerçekleştirdiğimizde, operatörler sadece bulut hizmeti değil, tüm BT hizmetlerini satabilecek duruma gelecek. Bu alan çok gelecek vaat ediyor ve tek sınır gökyüzü olarak görünüyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye’deki KOBİ’ler dev bir potansiyel
Türkiye’deki bulut bilişim pazarı hakkındaki görüşlerini aldığımız Anni Lai, Türkiye’de çok fazla KOBİ bulunduğunu ve işletmelerin BT ihtiyaçlarını karşılamak için bulutu tercih edebileceğini belirtti. Anni Lai son olarak, “KOBİ’lerin kendi işlerini sürdürürken CRM, e-posta gibi çözümlerini kullanabilirler. Operatörler ya da diğer sağlayıcılar için çok büyük potansiyel görünüyor. Bu ülkedeki girişimciliğin de artmasına etki edecektir.Birçok genç hiçbir altyapı ihtiyacını düşünmeden, iyi fikirle kendi işini kurabilir” dedi.

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Sonraki Habere Geç

IBM Teyp Depolama Sistemleri 60 yaşında

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 2
      Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • 3
      KOBİ'lerin kalkınmasına “Stratejik İş Ortaklığı Programı” ile destek
    • 4
      Eser Esen, Siaflex’te yeni görevinde...

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Girişimcilik ekosisteminde sektör odaklı yatırımlar ön planda
    • Odine, Logate’in %53’ünü satın aldı
    • Redington, TXOne Networks’ün yetkili distribütörü oldu
    • Turkcell’in 3’üncü güneş enerjisi santrali, Van’da devreye alındı
    • Siber risklerin gelişim noktası deepfake teknolojisi

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler