- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası Gündem

Pandemi, dönüşüm için fırsat demek!

Handan Aybars Tarafından 14 Eylül 2020
0
1.1K Görüntülemeler



Alibaba.com üyelerine verilen mesaj her daim geçerli: Dijital dönüşümü özümseyerek, tüm kaynaklarınızı yeni stratejilere dönüştürün.

Koronavirüs süreci, küresel bazda e-ticaret sektörünü güçlendirdi. Çünkü birçok ülkede insanların evlerinden dışarısı ile tek bağlantısı, dijital bağlantı halini aldı. Bunun bir sonucu olarak ihtiyaçların giderilmesi de tamamen e-ticarete dayandı. Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat’ın belirttiği gibi, bu ‘yeni normal’ karşısında kısa bir adaptasyon sürecinin ardından, e-ticaret sektörü güçlenerek büyüdü. Küresel B2B e-ticaret platformu Alibaba.com olarak misyonlarını “KOBİ’lerin uluslararası alanda iş yapmalarını kolaylaştırmak ve geliştirmek” olarak tanımlayan Cüneyt Erpolat, Alibaba.com’un pandemi sürecini de iş sürekliliği açısından oldukça başarılı yönettiğine dikkat çekti. Alibaba.com Türkiye bünyesinde uluslararası alıcı ve satıcılarla buluşan Türk şirketlerin yanı sıra oldukça yüksek sayıda platform üzerinde buluşan ve ticaret yapan Türk alıcı ve satıcılar var. “Dijitalleşmenin önemini, daha önce yaptığımız gibi, bu süreçte de vurgulamaya devam ediyoruz” hatırlatmasını yapan Erpolat’a göre, şirketlerinin dijitalleşmesine yatırım yapan, bu süreci hızlandıran tüm KOBİ’ler, bu süreçten kazançla çıkacaklar. Türk KOBİ’lerini desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Cüneyt Erpolat, sorularımızı yanıtladı:

Küresel yapıda Türkiye sizin için nasıl konumlanıyor? Artı ve eksi özellikleri, potansiyelleri ve fırsatları neler?

Alibaba.com olarak bu pazarda yer almamızdaki en önemli etken, Türkiye’nin oldukça yüksek ticari potansiyele sahip olması, girişimci ruhu ve ticaretin büyük bölümüne sahip KOBİ’lerin de bu girişimci ruha sahip çıkması. Ayrıca, Türkiye de hem stratejik hem konumu gereği bölge için bir köprü oluşturduğundan dünya ticareti açısından önemli bir yere sahip. Bu nedenle Türkiye, Alibaba.com için çok önemli bir pazar. Türkiye’de operasyonlarımıza başladığımız 2008’den bu yana, Türk KOBİ’lerinin uluslararası ticarette yer alabilmeleri için desteğimizi sürekli olarak sürdürüyoruz ve Alibaba.com Türkiye de 3,5 milyondan fazla üyesiyle, Avrupa’nın ikinci büyük pazarı konumunda.  

Türkiye pazarında 2020’nin ilk yarısını Alibaba.com nasıl geçirdi? Yılın ikinci yarısı ve orta vade için Türkiye pazarında planlarınız neler?  

Bu süreç, sadece e-ticaret değil, tüm sektörlerin dijital alandaki varlıklarının giderek önem kazandığını gösterdi. Dijital alanda işine yatırım yapan şirketler, faaliyet gösterdiği sektörlerin değişimine öncülük ederken, aynı zamanda da kazanan olacak. Alibaba.com olarak buradan hareketle, Haziran ayında Türk KOBİ’lerine uluslararası ticarette yakalayabilecekleri ve yaratabilecekleri fırsatları kapsayan Alibaba.com Türkiye Webinar Serisi’ni tamamladık. Bu webinarlarla, KOBİ’lerin var olan iş süreçlerini doğru şekilde yönetmelerini sağlamak, yeni ihracatçılar oluşturmak ve ihracat hacimlerini artırmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Dört farklı webinar olarak tasarladığımız oturumlarımız; B2B alandaki trendler, doğru veri analizi, uluslararası pazarlara giriş, dijitalleşmenin önemi ve Alibaba.com’un bu alanlarda sunduğu destek konularını kapsıyor. Önümüzdeki süreçte de sunacağımız her türlü destek ve aktivitede KOBİ’lerin dijitalleşmesinin artan önemini anlatamaya devam edeceğiz. Bu konuda platformumuz üzerinde başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları tüm desteği de sunacağız.

Pandemi süreci, e-ticarette gerek satın almada gerek tedarik zinciri yönetiminde küreselleşmeye son verip, ulusallaşmayı, yerelleşmeyi de beraberinde mi getirecek sizce?

Bu sürecin ardından, yerel e-ticaretle büyüyen şirketlerin hem bulundukları bölgede hem de uluslararası pazarlarda çok daha etkin ve güçlü bir şekilde konum alacaklarını öngörüyorum. Alibaba.com olarak biz, bu süreçten çok önce yerel ticaretin gelişmesiyle bu konuya odaklandık, trendleri gözlemledik ve desteklemek üzere çalışmalarımızı ve girişimlerimizi tamamladık. Mevcut ve potansiyel Alibaba.com üyelerine verdiğimiz mesaj her zaman için geçerli: Dijital dönüşümü bir an önce özümseyerek, tüm kaynaklarınızı bu yol üzerinden yeni stratejilere dönüştürün. Bugünün ve yarının kazananları, dijital dönüşümü mevcut değişimi göz önünde bulundurarak gelecek vizyonuna dönüştüren şirketler olacak. Türk KOBİ’lerinin Alibaba.com üzerinden dış pazarlara açılarak yeni fırsatlar yaratmalarını desteklemeye devam edeceğiz. KOBİ’lere uluslararası ticaret için yeni kanallar açmak ve müşteri tabanlarını genişletebilmeleri için aktivitelerimizi sürdüreceğiz.

 

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Dönüşüm, daha da hızlandı
Sonraki Habere Geç

Dönüşüm, daha da hızlandı

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Dijital dönüşüm herkes için erişilebilir olmalı
    • 2
      Siber saldırılar çeşitleniyor, güç kazanıyor
    • 3
      Inforte, Proofpoint ile distribütörlük anlaşması imzaladı
    • 4
      Endüstriyel teknolojilerin güvenliği için güçlü işbirliği!

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 212 9125174
    İletişim & Satış : man@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KOBİ'ler dijitalleşmede geri kalıyor
    • Kapsamlı faaliyet alanlarının ortak noktası Ar-Ge 
    • Allianz Türkiye, Allianz Grubu’na “Çeviklik” kazandırıyor!
    • Yapay zekaya kurumsal bazda hazır olmak şart!
    • Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi, 2025 Çalıştay Raporu’nu paylaştı

  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler