- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası Gündem

Platform stratejisi, kurumsal rotayı belirliyor

Handan Aybars Tarafından 18 Aralık 2019
0
1.2K Görüntülemeler



Ulaştırma, perakende ve güvenli şehirler odağında yetkin bir iş ortağı zinciri ile ilerleyen Milestone Systems için Türkiye, potansiyeli ve büyüme sonuçları ile öne çıkıyor. 

Dünya üzerinde video ile ilintili her sistemin parçası olmayı hedefleyen, bunu da iş ortaklıklarının desteği ve çözümlerinin entegrasyon gücü ile hayata geçiren Milestone Systems’in önceliği de ürün stratejisinden platform stratejisine geçmek. “Çünkü bu zincirde herkes birlikte çalışıyor ve Milestone da marka bağımsız çalışıyor” bilgisini veren Milestone Systems EMEA Dağıtım ve Gelişen Pazarlar Direktörü Anders Johansson, bunun bir örneği olarak 8 binin üzerinde aygıt sürücüsüyle uyumlu bir yapı sunduklarını vurguladı. “Bu yönüyle aslında tüm sektörlerde varız. Ama bizim için öncelikli üç başlık; ulaştırma, perakende ve güvenli şehirler” diyen Johansson, Türkiye pazarının potansiyeline vurgu yaptı ve sorularımızı yanıtladı:

Video, çözüm araçları ve güvenliği buluşturuyorsunuz.

Evet; Milestone “IP tabanlı bir video yönetim platformu” ve sunduğumuz çözümlerde her sektör için o sektörün öncelikleri belirleyici oluyor. Milestone’u benzersiz kılan en önemli özellik, 1998 yılında kurulduğumuz dönemin IP videonun doğuşuyla eşzamanlı olması. Ondan önce, bu pazar tamamıyla analogdu. Çünkü IP kamera yoktu. 1996 yılında ilk adımları atılan IP kamera, 1998’de Milestone sayesinde bir ürün haline gelebilmesi ile değişti. Böylece BT ve IP odaklı bakış açısı ile Milestone kuruldu. Başlangıç döneminden bugüne Milestone’u farklı kılan bir konu da ‘açık platform’ kalıbını sektöre kazandırmış olmamız. Donanımı yazılımdan kopardık. İş ortaklarımız ve rakiplerimiz donanım, kamera, sunucu, video yönetim sistemi üretiyordu ve kutulu veya uçtan uca bir çözüm portföyü için uğraşıyordu. Biz ise en baştan itibaren bunu yapmak istemediğimizi gösterdik.

İş ortağı ekosisteminiz nasıl bir yapıya sahip?

Küçük bir dükkandan, on binlerce aygıtlı akıllı şehir projelerine kadar, sağlık, ulaştırma, lojistik, enerji, bankacılık, zincir mağazalar başta olmak üzere hemen her sektörde çözümler sunuyoruz. Vizyonumuz video ile ilintili her sistemin bir parçası olmak. Farklı büyüklüklere, farklı bütçelere göre hizmetlerimiz var. Bu da her zaman son kullanıcı nezdinde bize önemli bir esneklik sağlıyor, her bir farklı ihtiyaç için doğru çözümü bulabilmemizi sağlıyor. Erişim kontrolü, güvenlik, yüz tanıma ve benzeri pek çok özellik sunuyoruz. Müşteride hangi markanın donanımı olursa olsun, gerekli entegrasyonu yapmak son derece kolay. Başından beri odağımız video, onun çekilmesi, depolanması ve yönetilmesi. Analiz bizim temel işimiz değil, ama bunu yapan iş ortaklarımız var. Ne tarz analiz istediğinize bağlı olarak, o çözümü ve ne seviyede doğruluk istediğinizi bulabiliriz. Sektörün en büyük isimleri bizim partnerlerimiz, onlarla bu konuda işbirliğimiz var. Yazılım sektöründe farklı başlıklarda çözümler geliştiren şirketlere böylece eşit mesafede durabiliyoruz. Odağımızın bu netliği de farklı entegrasyonlar, analiz, erişim kontrolü, bulut çözümleri gibi başlıklarda birçok verimli iş ortaklığı kurmamızı sağlıyor.

Türkiye pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Harika bir pazar. Birincisi büyük bir ülke. 10-12 yıl önce Türkiye pazarına girdik. O zaman yurtdışı merkezli olarak hizmet veriyorduk. Stratejimiz ışığında her pazarda distribütörler ile hareket ederiz ve onlar da kendi satış kanallarına satış yapar. Bundan 4 yıl önce istikrarlı büyümesi paralelinde Türkiye ofisimizi açtık ve ekibimizi kurmaya başladık. Son 2 yıla baktığımızda, geçen yıl, zorlu bir yıl olmasına rağmen, yüzde 32 büyüme elde ettik. Bizzat pazarın kendisi ise tek haneli büyüme sergiledi. Bu yıl ise yüzde 101 büyümeye ulaştığımızı mutlulukla söyleyebilirim. Türkiye’nin potansiyeli çok büyük, Milestone özelinde ise bizi farklı kılan; güvenlikte elbette varız ama ürün stratejisinden çıkıp platform stratejisine ilerledikçe, güvenliğin de ötesine geçiyoruz.

Bunu nasıl yapıyorsunuz?

Geleneksel kamera güvenlik sistemi kavramının, fiziksel güvenliğin yanında, varlık ve veri güvenliğine evrildiğini, ihtiyacın insanların hayatını kolaylaştıran çözümler olduğunu görüyor, yol haritamızı buna göre şekillendiriyoruz. Aynı ürünleri ve kameraları kullanmaya devam ederek aynı zamanda müşteri deneyimini de geliştirebilirsiniz. Örneğin; perakende sektöründe yüz tanıma sistemi kullandığınız zaman bir VIP müşteri geldiğinde, sisteme bu konuda uyarı düşeceği için ona özel bir karşılama yapabilirsiniz. Yani güvenliğin ötesine geçer, yatırımınızı bireysel sunumla zenginleştirme imkanı bulursunuz. Yine analizle ısı haritası kullanır ve onu yorumlarsınız. Müşteri bir reyonda 5 saniye duruyorsa, gün sonunda ısı haritasına baktığım zaman bazı insanların reyondan gelip geçtiğini ve açık sarı renkte olduğunu, 5 saniye duran kişinin koyu kırmızı olarak haritada konumlandığını görebilir, tedarikçilerime gidip, ‘burası dükkanımızın en iyi ve verimli noktası’ diyebilirim. Güvenlik için de kullanabileceğiniz bir videodan analiz desteği ile gelir akışı da elde edebilirsiniz. Perakende sektörünün bu tarz yapılara ihtiyacı büyük. Bu arada ulaştırma sektöründe mesela trafik akışını analiz edebilirsiniz ve trafik ışıklarının yönetiminde etkili bir yapı kazanır, akışı optimize edebilirsiniz. Güvenliği temel alarak, farklı ihtiyaçlara yönelik yenilikleri sistemlerimizde iş ortaklarımızla sunuyoruz. Çünkü işin içinde veri var ve bu veriye artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve makinaların öğrenmesini dahil edebildiğiniz zaman güvenlikten çok daha farklı işler yapabilirsiniz. Sadece güvenlikte bile reaktiften proaktife evrilen bir sistem geliştirebilirsiniz. Bugün ekosistem iş ortaklarımız ile analizde çok farklı veriler ortaya koyabiliyoruz. Örneğin; kalabalığın hareketini analiz ederek, bir kavga mı var, müdahale etmek mi gerekiyor, bunu bilirsiniz. Bunu analiz ederek, gerekiyorsa, bir sorun başlamadan önce emniyet birimlerini haberdar edebilirsiniz. Güvenlik bu işin belki de en önemli tarafı, ama tek değil. Biz BT şirketiyiz ve hem güvenlik hem güvenlik dışında çalışmalar yapabiliyoruz. Türkiye pazarı bizim için potansiyelini zaten kanıtladı.

Sektörel öncelikler neler?

Ulaştırma sektörü, güvenli şehirler ve perakende odaklandığımız alanlar. Stratejilerimizi kurumsal bir bakış açısıyla belirliyor, anlamlı biçimde yerelde konumlandırıyoruz. Servis sağlayıcılarla ‘bir hizmet olarak video’ çözümü kurgulayabiliriz, müşteri hangi ülkede olsun isterse. Bu hem maliyet hem zaman avantajı demek. Analitik ve veri sizde, önceliklerinize bağlı olarak karar alabilme imkanınız var. Yani, bulutta veya kendi sunucunuzda olması bizim için önemli değil; mimari hibrit de olabilir. Biz pek çok diğer uçtan uca çözüm sunan firma gibi tüm sistemin sahibi değiliz. Bu esnekliğin yanında entegrasyon yetkinliğimiz de bizi farklı kılan bir diğer özellik. Distribütör ve satış ekiplerimizi düzenli olarak entegrasyonlar konusunda bilgilendiriyoruz. Onlar da müşterilerimizin beklentisine hızla dönüş yapabiliyor. Müşteri olarak web sitemizde Marketplace bölümüne girerek çözümlerimizi keşfedebilir, ihtiyaçlarınıza göre neler sunabileceğimizi kendiniz de görebilirsiniz.

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


BPM’de no-code, Türkiye’den dünyaya yayılıyor
Sonraki Habere Geç

BPM’de no-code, Türkiye’den dünyaya yayılıyor

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli
    • 2
      Türkiye, yapay zeka yatırımlarında bölgesel merkez olabilir
    • 3
      KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • 4
      Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Data kullanımında ve dijital servislerde büyüme ön planda
    • Güçlü iş ortaklıkları önem taşıyor
    • Yapay zekâ ile kişiselleşen deneyimler buluşuyor
    • Veri merkezi yatırımlarına 100 milyon euroluk finansman
    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler