Prizma Yazılım Sistem Yöneticisi Mehmet Deniz: “SİSTEMLER YAVAŞ YAVAŞ BULUTTA KONUMLANDIRILACAK”


“2004 yılında kurulan firmamız, zamanla yazılım alanında uzmanlaşarak birçok dağıtım şirketinin dijital süreçlerinde aktif rol almaya başlamıştır. Tamamı makine mühendisi olan 51 ortakla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 7 kişilik yönetim kurulumuz da yine mühendis kökenli üyelerden oluşmakta olup, bu sayede yönetim anlayışımızda mühendislik disiplini ve teknik mükemmeliyet ön planda tutulmaktadır.
Prizma, teknolojinin olduğu ya da teknolojik gelişmelerin entegre olabileceği tüm sektörlerde, ihtiyaca yönelik yazılımların geliştirilebilmesini sağlayacak alt yapıya sahiptir. Nitelikli ve güvenilir yazılımcılarımız, kullanıcıya destek ve eğitim hizmeti sunan kadrolarımız konusunda uzman ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden dinamik bir yapıdadır.
CAT yazılımları ile öne çıkan bir şirket olarak, doğalgaz ve elektrik sektörüne yönelik dijital çözümler sunmaktayız. Doğalgaz İç Tesisat Tasarım programımız GasLine3D ile doğalgaz, Elektrik Tesisatı Tasarım Programımız Pwire ile de elektrik dağıtım şirketlerinin dijital proje onay ve arşiv süreçlerini uçtan uca yöneten sistemler geliştiriyoruz. 2024 yılı itibarıyla ürün yelpazemizi genişleterek belediyelere de hizmet vermeye başladık ve bu kapsamda PODAS (Proje Onay ve Dijital Arşiv Sistemi) programımız ile tüm proje süreçlerini dijitalleştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Denizli’de bir belediye ile iş birliği başlattık.
Şirketimiz Türkiye genelinde yaklaşık 6.000 müşteriye hizmet vermektedir hemen hemen tüm dağıtım şirketleriyle iş ortaklıklarımız mevcuttur. Sunduğumuz çözümler; proje girişleri, doğalgaz ve elektrik tesisatı projelendirmeleri gibi kritik süreçleri kapsamaktadır. Bu nedenle 7/24 kesintisiz hizmet sunmak, bizim için büyük önem taşımaktadır.
Yakın zamanda sistem altyapımızı buluta taşıdık. Aslında Glasshouse ile tanışmadan önce on-prem bir yatırım yaparak İstanbul Esenyurt’taki Türk Telekom Veri Merkezi ile bir yıllık felaket kurtarma anlaşması gerçekleştirdik. Bu süreçte kullandığımız cihazlar tamamen şirketimize aittir. Mevcut yazılım ekibimiz, görüntü işleme teknolojilerine odaklanmakta olup, bu alandaki yüksek GPU ihtiyacımız artarak devam etmektedir.
Sistemlerimizin tamamı Docker Container mimarisi üzerine kuruludur. Bu yapı, iç ortamda yönetimi kolaylaştırsa da sistemin kapanması veya beklenmeyen durumlarda yönetim karmaşık hale gelebilmektedir.”