- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası Gündem

Tarımda dijital yaratıcılık ödülünü de aldı

BThaber Tarafından 21 Nisan 2021
0
1.1K Görüntülemeler



Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) tarafından düzenlenen ve tarımın sürdürülebilirliğine katkı verecek fikir ve projeleri teşvik etmeyi hedefleyen “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğini de alan yarışmada, erken aşama tarım girişimi Nanomik, 100 bin TL’lik ödülün sahibi olurken, üniversite kategorisinin birincisi Confarm ekibi de 30.000 TL’lik ödüle hak kazandı.

Yarışma 7 Nisan 2021 tarihinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Programda konuşmacı olarak Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü yer aldı.

Kadın girişimcilerin sürdürülebilir tarım teknolojilerine yoğunlaşmasını sağlamayı amaçlayan yarışma, UNDP’nin Küresel Amaçları kapsamında, “Açlığa Son” başlığı çerçevesinde kurgulandı. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD), Hollanda Yatırım Bankası (FMO), Amazon Web Service, Tekfen, Cargill, Yemek Sepeti, Kredi Kayıt Bürosu, SAS ve ADColony’nin destekleriyle hayata geçen yarışmaya ilgi yoğun oldu. “Üniversite” ve “Girişimci” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada ön elemeyi geçen girişimciler, jüri değerlendirmesinden önce düzenlenen girişimcilik kampı ile gelişim desteği de aldılar. 7 Nisan’da yarışmada başvuru sahipleri jüriye sunumlarını gerçekleştirdi. Yarışma jürisi şu isimlerden oluştu: Öğrenciler Yarışması Jürisi: Başak Kural Uslu, (eLogo), Dr. Nevzat Birişik, (TAGEM) Nurcan Bıçakçı Arcan (SAS), Sonat Akat (Cargill), Emre Özmen (FMO Bank), Tunç Berkman (TBS Investments), Girişimciler Jürisi Zehra Öney (Wtech), Elif Dağdeviren (EDGE All-In-One), Tunç Özgül (AWS), Barış Öney (Globalturk Capital), Emre Alaman (HP Turkey), Mehmet Uvez (EBRD), Koray Kaya (KKB), Altan Küçükçınar (DCP) Mustafa Tercan (Esas Holding)

Ön elemeyi geçen 10 üniversite ve 10 erken aşama girişim ekibi arasından, jüri değerlendirmesi sonucunda erken aşama girişimci ödülünün sahibi, gıda ve tarım ürünlerine yönelik yüzde 100 doğal çözümler geliştiren bir biyoteknoloji firması olan Nanomik ile Buse Berber Örçen oldu. Üniversite kategorisinde ise Confarm ekibi birinci, Mühendis Beyinler ikinci, Kybele’s Garden ekibi ise üçüncü seçildi.  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, “Kadınlarımızın Anadolu’nun bereketli topraklarına uzanan elleriyle tohuma can vermelerini, girişimci ruhlarıyla tarımda teknolojinin mutfağında yer alarak önemli projeleri hayata geçirmelerini önemsiyor ve destekliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul da konuşmasında “Yeni normalde iki sektör çok öne çıkıyor; sağlık ve gıda sektörü. Tarım ve gıda sektörü dünyanın geleceğinde çok önemli bir yer oynayacak. Türkiye’nin burada ciddi rekabet avantajları var. Ülkemiz tarımsal üretimde Avrupa’da ilk sırada. 2019 verilerine göre tarım ve gıda ürünlerindeki ihracatımız 17.7 milyar olarak gerçekleşmişti ve bu sektör bizim dış ticaret fazlası verdiğimiz önemli sektörlerden birisi” bilgisini verdi. Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney ise “Pandemiyle birlikte, dünyanın geleceği için tarımda sürdürülebilirlik konusu, önceliğini arttırdı. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 2050’de öngörülen nüfusu beslemek için, gıda üretiminin yüzde 70 oranında artması gerektiği açıkladı. Bunun yolu ise yüksek teknolojiyi tarıma entegre etmekten geçiyor. Türkiye tarım alanında büyük bir potansiyele sahip. Bu yarışmayla teknolojideki eğitim, bilgi ve birikimini tarım sektörünün inovasyonla gelişmesine aktaran kadınlarımızı destekleyerek, tarım sektörünün büyümesine katkı sağlamayı hedefledik” dedi.

 

 

BThaber





Yazar

BThaber


Umutlar aşının gölgesinde 2022’ye sarkıyor
Sonraki Habere Geç

Umutlar aşının gölgesinde 2022’ye sarkıyor

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      Kızılay Teknoloji, gönüllülüğü dijitalleştirerek sınırların ötesine taşıyor
    • 2
      Yeni Kripto Varlık Yasası Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıların Kuruluş ve Faaliyet Şartları
    • 3
       Yeni amiral gemisi S919’u tanıtan Reeder Samsun’da her gün 2 bin 500 adet akıllı telefon üretiyor
    • 4
      ICS Datacenter’dan Türkiye’nin Dijital Geleceğine Güçlü Yatırım

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • Sürdürülebilirlik için yapay zeka destekli ekosistem oluşturulacak
    • DT Cloud, fintek şirketlerine kapsamlı çözümler sunuyor
    • Bulutistan, Dokuz.io iş birliği yaptı
    • Mplus Türkiye, hizmet ağını Elazığ ile genişletiyor
    • Anker, kulaklık deneyimini yeni serisiyle yeniden tanımlıyor

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler