Ticaretin “e-” ve “m-” hali zirve gündemine taşınacak


Hem içerik hem biçim anlamında tarihsel bir dönüşümden geçen e-ticaret bu yıl da, zirve gündemine TÜBİSAD ve ETİD desteği yanı sıra TNBKEP sponsorluğunda 25 Eylül’de gerçekleşecek e-Ticaret/m-Ticaret Forumu ile taşınacak. Mobil, sosyal ağ ve büyük veri teknolojilerinin e-ticaretin başarısını artırdığı, yeni iş modellerinin üzerine kurgulandığı ticaretin “e-” ve “m-” hali bu alandaki uzman isimlerin katılımıyla zirvede tartışılacak. “Mağaza mı, e-ticaret mi, m-ticaret mi” ve “e-Ticaret/M-Ticaret Sektörünün Sürdürülebilir Gelişimi Nasıl Sağlanır” başlıklı iki panelin de gerçekleştirileceği forumun açılışını ETİD Başkanı Hakan Orhun ve TÜBİSAD Başkanı Kemal Cılız yapacak.Limango Genel Müdürü Gülfem Toygar, Sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş konuşmacılar arasında yer alacak. Forumun konuk konuşmacısı Deloitte Direktörü Hakan Göl, markaların çoklu kanal stratejilerini anlatacak.
“Pazar oyuncularının tecrübelerinden faydalanmak için önemli bir etkinlik”
ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun:
“E-ticaret/m-Ticaret Forumu son eğilimleri takip etmek, pazardaki networking tarafı ve işbirliklerini sağlamlaştırmak açısından önemli. Ayrıca iş ortakları tarafı da forumun önemli noktalarından. Potansiyel iş ortakları ve şirketlerle tanışma olanakları taşıması da e-ticaret forumunun sağladığı avantajlar arasında yer alıyor. Konuşmacıların tecrübelerini kendi işlerimizde de kullanabilmemiz açısından bu tür toplantılar sektör profesyonelleri için önem teşkil ediyor. Bizim ETİD olarak forumda değineceğimiz konuların başında Türkiye ve dünyadaki e-ticaret rakamları, e-ticaretteki yeni eğilimler var. Sektörün geleceği ve beklentiler konusundaki öngörülerimiz de değineceğimiz noktalar arasında yer alıyor.”
Büyük veri, zirvede konuşulacak
Zirve, bu yıl son yıllarda iş dünyasının en önemli başlıklarından biri olan büyük veri konusunda özel bir foruma ev sahipliği yapacak. Forrester, Hitachi ve TNBKEP’in sponsorları arasında olduğu “Büyük Veri Forumu” 25 Eylül’de önemli isimleri de biraraya getirecek. “Şirketinizin Pazarlama Beyninin Yeni Enerjisi” ve “Büyük Verinin Yerini Ne Alacak” başlıklı iki panele ev sahipliği yapacak etkinliğin ağırlayacağı önemli konuşmacılardan biri de Forrester Research, CIO’lara Hizmet Eden Başkan Yardımcısı ve Araştırma Direktörü Peter Burris olacak.
Zirve bu yıl bir araştırma gurusunu ağırlayacak. Analitik becerisini saha bulguları ile birleştirip en etkin stratejiyi kurgulayabilme yeteneğine sahip deneyimli bir profesyonel olan Forrester Research, CIO’lara Hizmet Eden Başkan Yardımcısı ve Araştırma Direktörü Peter Burris, “Büyük Veri&Büyük Oyun: Kullanıcının aynadaki iki yüzü” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara önemli mesajlar verecek.
Forrester Research Türkiye Ülke Müdürü Murat Yaşar: “Karar vericilere, iş analitiği ve bunu mümkün kılabilecek teknolojileri sağlaması ve çok hızlı büyüyen bir iş aracını paylaşma ve uygulama fırsatı verdiği için Büyük Veri Forumu önem taşımakta. Bugünün küresel ekonomisi, müşterilerini ve pazarı bilen şirketleri ödüllendirmektedir. Büyük veri, iş dünyasının yüzleşeceği fırsatları ve zorlukları gösteren ve daha net olarak anlaşılmasını sağlayan bir pencere sağlamaktadır. O kadar önemlidir ki, gelecek birkaç onyılın işlerinin nasıl organize edileceğini, ortaklığı ve yönetimi tanımlayacaktır.”
İş ve Teknoloji Oturumları, güncel teknolojileri zirve gündemine taşıyacak
Zirve, bu yıl yine bilgilendirici iş ve teknoloji oturumlarına da ev sahipliği yapacak. 25 Eylül’de Arneca sponsorluğunda gerçekleşecek olan “Mobil Cihazlarda Veri Giriş Yöntemleri” başlıklı oturum ve aynı gün Atos sponsorluğunda gerçekleşecek olan “İşte Manşet: ‘Teknoloji’, Teknolojide Manşet: ‘İş’ başlıklı oturumlar iş ve teknoloji etkinlikleri arasında yer alacak.
Arneca Ürünler ve Servisler Lideri Ahmet Akkök: “Mobil cihazların en hayal kırıklığı yaratan kısmı olan veri giriş uygulama metotları, mobil cihaz kullanım alışkanlıklarını önemli derecede etkiliyor. Instagram, twitter gibi kısıtlı girdi metotlarına uygun uygulamalar, mobil cihazlarda yüksek kullanım oranlarına ulaşmakta. Mobil cihazlarda e-posta ve web uygulamaları gibi, yüksek miktarda veri girişi gerektiren uygulamalar PC’deki verimliliklerinden çok uzaktalar. Akıllı telefon ve tabletlerin PC’lerin yerini alacağını biliyoruz. Bu süreçte kullanıcıların işini kolaylaştırarak, veri giriş metotlarına ihtiyaç olacak. Sunumumda girdi metotlarının durumunu, dünyadaki çalışmaları ve gelecekte neler olabileceğini inceleyeceğiz.
Atos Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi İş Geliştirme Direktörü Yalçın Dizdar:
“Bilişim teknolojilerinin artık “destekleyici” olmaktan çok, “yön veren” ve “yöneten” bir misyona kavuştuğundan bahsedebiliriz. Tüm bu değişimi sosyal medya ve “mobilite”de yaşanan baş döndürücü hızın tetiklediğini söyleyebiliriz. Özellikle Y kuşağı bu süreçleri özümsedi ve şimdi de iş süreçlerine taşıyor. İş dünyasında da bunun yansımalarını görebiliyoruz. Bu süreçte şirketlerin en güçlü aracı hiç kuşku yok ki bilişim teknolojileri olacak. Diğer bir ifadeyle BT platformları artık sadece şirketlerin teknolojik ihtiyaçlarına çözüm olmakla kalmayacak, aynı zamanda o şirketin stratejileri, çalışma şekilleri, çalışan mutluluğu ve doğa dostu olmasına da katkı sağlayacak. İşte bu nedenle Atos çalışanları kendilerini BT uzmanından ziyade “iş teknolojisti” olarak adlandırıyor,bu kavrama uygun çözümlerle hizmet sunuyor. Sunumumuzda bu yaklaşımımızı ele alacağız.
Zirve, bu yıl özel projelerle zengin bir içerik sunacak
ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi, bu yıl hem vatandaş hem de iş dünyası ekseninde özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Akıllı Şehir İstanbul Konferansı, SGK’nın teknoloji ile şekillenen hizmetlerini zirveye taşıyacağı; Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Yenilikçi Yaklaşımlar Oturum ve Çözüm Gösterileri etkinliği, Uluslararası Eşleştirme ve Buluşturma Toplantıları, “The TEC ERP Vendor Arena” zirve kapsamında gerçekleşecek özel projeler arasında yer alacak.
SGK, ‘Mutlu vatandaş, akıllı devlet’ ile Bilişim Zirvesi’nde
Sosyal Güvenlik Kurumu, hizmetlerini topluma etkin ve yaygın biçimde ulaştırmak için bilişim teknolojilerini en yoğun kullanan kamu kuruluşlarının başında geliyor. 7’den den 77’ye Türkiye deki tüm vatandaşları kucaklayan, onlara her türlü sosyal güvenlik hizmetini sağlayan SGK’nın, sosyal güvenlikten, sağlığa, tıbbi cihaz-ilaç teminine, emekliliğe kadar pek çok konuda hizmeti mevcut. Aynı zamanda da Türkiye’deki e-devlet uygulamalarının yüzde 61’i SGK uygulamalarından oluşuyor. SGK tüm teknolojisi, hizmetleri ve üst düzey yönetim ekibi ile birlikte 24-26 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak olan ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’nde yer alacak.
Teknoloji ile değişen şehir yaşamı, “Akıllı Şehir İstanbul” başlığıyla zirvede olacak
Teknolojinin yeniden tanımladığı ve dönüştürdüğü şehir yaşamı, İstanbul metropolü penceresinden zirvede 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek “Akıllı Şehir İstanbul” konferansı ile ele alınacak. IBM sponsorluğunda gerçekleşecek olan etkinlikte, alanında uzman konuşmacılarla şehir yönetiminin farklı konuları irdelenirken, tematik gösteri alanında ise vatandaşlara yönelik akıllı şehir yönetimindeki farklı uygulamalar tanıtılacak. Fuayedeki “Akıllı Şehir Uygulama Alanı” katılımcıların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yakın gelecekte İstanbulluların hizmetine sunacağı birçok yeni hizmetle de tanışmasını sağlayacak. İki gün boyunca zengin bir içerik sunacak olan etkinlikte, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Okan Erhan Oflaz, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız gibi önemli isimler konuşmacılar arasında yer alacak. olarak katılacak.
SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Türkiye’nin en büyük kurumları arasında yer alan SGK’nın zirvede hangi vizyon ve çözümleri ile yer alacaklarını şöyle aktardı: ‘SGK olarak vatandaşın beklentisinin çok ilerisinde bir hizmet anlayışını benimsiyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz, hem kamu hem de özel sektördeki pek çok kuruma örnek olacak hizmetlerimizi de bu yıl Bilişim Zirvesi’nde vatandaşlarımızla buluşturacağız. Zirvede sergileyeceğimiz temel teknoloji uygulama ve çözümleri arasında mobil sağlık uygulamaları, mobil devlet uygulamaları, insansız SGK uygulamaları, biyometrik kimlik doğrulama sistemlerimiz, çok sayıda sağlık ve sigortacılık e-devlet uygulamamız yer alıyor. Özellikle biyometri uygulamalarımızı Türkiye’nin her noktasına yaygınlaştıracağız. Türkiye nin gelecek 10 -15 yılki BT altyapısını oluşturarak bölgenin de BT gücü olmayı hedefleyen bir kurumuz. Bölgenin bulut bilişim merkezini yakında hizmete açacağız. Bizim için mutlu vatandaşın yolu akıllı devletten geçer. Akıllı devlet, vatandaşının kıymetini bilen, onu mutlu edebilen devlettir. Biz bu vizyonumuzla Bilişim Zirvesi’nde yer alacağız.’