- Reklam -
Ana Sayfa » Yapay Zeka

Tüm süreçler yapay zeka ile yeniden tanımlanacak

Handan Aybars Tarafından 4 Ocak 2024
0
1.7K Görüntülemeler



Finans ve finansal teknolojiler yapay zekayla birlikte yaşanan dönüşümün en sıcak olduğu sektörlerin başında geliyor. Octet Türkiye CEO’su Derya Ekemen Fidan, öngörülerinde yapay zekanın işletme sermayesinde etkin ve verimli şekilde kullanılmasının önemine değindi. Ekemen Fidan, şunları söyledi:

“Nakit akışı yapay zekayla artık sorunsuz, basit ve güvenli şekilde yönetilebiliyor. Yapay zekanın işletme sermayesinde kullanımı yavaş yavaş başlamış durumda ve bu alan gelişme potansiyeli çok açık bir alan olarak öne çıkıyor. Kısa süre içinde bu kullanımın yaygınlaşmasını bekliyoruz. Daha çok bilginin dijital olarak işlenebilmesi sayesinde, yapay zekanın, işletme sermayesini ileriye dönük minimum sapma ile öngörebilmesine olanak sağlanabilecek. İşletme sermayesinin yapay zekâ ile etkin yönetimi finans yöneticilerinin işlerini ciddi anlamda kolaylaştıracak.”

Oyunu ‘yapay zeka’ değiştirecek
Finteklerin finansal hizmetleri yeniden tanımlayan, “game changer” konumunda olduğunu ifade eden Ekemen Fidan’a göre hem tüketicilere hem de kurumsal müşterilere daha hızlı, güvenli, uygun maliyetli ve kullanıcı dostu çözümler sunan fintek girişimlerinin önemi her geçen gün daha da artacak. Finteklerin yenilikçilik serüvenlerinde en büyük destekçileri ise yapay zekâ olacak.

Şu an yapay zekânın fintek sektöründe kullanımıyla risk değerlendirmesi, dolandırıcılık tespiti, işlem güvenliğinin sağlanması, daha doğru satış stratejilerinin belirlenmesi, müşteri ihtiyaçlarının öngörülebilmesi gibi birçok alanda çok önemli avantajlar sağlanıyor. Yapay zekâ, fintek şirketlerinin yenilikçi çözümler geliştirmelerinin en önemli itici güçlerinden biri haline gelmiş durumda. Ekemen Fidan’a göre, bu durum artarak sürecek ve 2024 yapay zekanın yine çok konuşulacağı bir yıl olacak. 2024’te de bu alanda çok önemli gelişmelere tanık olacağız.

Yapay zekâ teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, şirketlerin veri tabanlı çözümlerle etkileşim kurma ve gelişen yapay zekâ modellerinden en iyi şekilde yararlanma ihtiyacı iyice arttı.

“Yapay zekâ modelinin, bağlamları en doğru şekilde anlaması ve çıktılarını gerçek zamanlı ve bağlamsal olarak zenginleştirmesinin önemi her geçen gün daha da artıyor” diyen Ekemen Fidan, “İşletmelerin 2024’te yapay zekâ temelli inovasyonları benimsemesi, veri temelli çözümler aracılığıyla daha hızlı, doğru ve bağlamsal sonuçlara ulaşmalarına olanak tanıyacak. Üretken yapay zekâ 2023 yılında adeta çığ gibi büyümüştü, bu yüksek hızda büyüme 2024’te de güçlü bir şekilde devam edecek. Daha fazla işletme, gelecekteki finansal verilerini öngörebilmek için üretken yapay zekadan faydalanma yoluna gidecek.” şeklinde konuştu.

İnsan ile birlikte gelişecek bir yapı
Yapay zekâ sayesinde içerideki datanın analiziyle önümüzdeki dönemlerin nakit akışının raporlanabildiğini söyleyen Ekemen Fidan, “Sağlıklı bir dataya sahip olduğunuz zaman makine öğrendiğini çok iyi analiz edebiliyor. Örneğin iyi bir data girişiyle bugünden gelecek aydaki nakit ihtiyacınızı size söyleyen bir sistemle şu an çalışabiliyorsunuz. Bu noktada temel unsurun sağlıklı dataya sahip olmak olduğuna dikkat çekmek isterim. Ardından bu datadan kolay yorumlanabilir bilgi üretebilecek düşünme modelini geliştirebilecek nitelikli insan kaynağına sahip olmak.”

‘Yapay zekâ gelecek ve insanların işini elden alacak’ gibi kaygıların artık geride bırakılması gerektiğini söyleyen Ekemen Fidan’a göre, yapay zekâ insan faktörüyle birlikte gelişecek ve insanlığa büyük faydalar getirecek. Yapay zekâ, nitelikli data ve insan kaynağının birleşiminin her sektörde olduğu gibi finans ve fintek sektöründe buluşması diğer sektörleri ve iş süreçlerini de pozitif şekilde etkileyecek. Diğer hizmet, servis ve teknolojilerin de yapay zekâ ile entegrasyonu hızlandıkça finansal teknoloji şirketlerinin yetkinlikleri daha artacak ve hem dijital hem de finansal dönüşüm yolculuklarında çok büyük bir yol kat edilmiş olacak.

Ekemen Fidan, fintek sektöründe yapay zekâ kullanımı için henüz yolun başında olduğumuzun altını çizerken, bunun geleceğe dair hem iş dünyası hem de insanlığın genelini heyecanlandırması, içinde olduğumuz bu dönüşüm çağına tanık olmanın keyfinin de yaşanması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

Handan Aybars





Yazar

Handan Aybars


Şunlar da hoşunuza gidebilir
Fintek sektöründe dönüşüm hız kazanacak
9 Ocak 2025
Küresel tedarik zinciri finansmanı hacmi 2,3 trilyon dolar oldu
10 Eylül 2024
Octet Türkiye 2023 yılında büyümesini sürdürdü
21 Şubat 2024
KOBİ'lerin Risk Yönetim Planı nasıl olmalı?
Sonraki Habere Geç

KOBİ'lerin Risk Yönetim Planı nasıl olmalı?

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler