- Reklam -
Ana Sayfa » BTvizyon

UiPath Ülke Müdürü Tuğrul Cora, Dijital Dönüşümde Robot Yazılımlar Çağı’nı anlatacak

Ayhan Sevgi Tarafından 19 Ağustos 2019
0
1.6K Görüntülemeler



Tuğrul Cora

Teknoloji Platformu Bursa 22 Ağustos 2019 Perşembe günü Sheraton Hotel’de gerçekleşecek. Dönüşüm bağlamında robotik ve otomasyonun fazlasıyla konuşulacağı etkinliğin konuşmacıları arasında UiPath Türkiye Ülke Müdürü Tuğrul Cora da yer alıyor. Cora ile etkinlik öncesi gerçekleştirdiğimiz röportaj ise şöyle:

UiPath hakkında bilgi verir misiniz? 

2015 yılında iki bilgisayar mühendisi Daniel Dines ve Marius Tirca tarafından Romanya’da kurulan UiPath, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) pazarında dünya lideridir. UiPath, kuruluşundan bu yana, yapay zeka ile çalışan RPA Platformu’nu kullanarak çalışanları devamlı tekrarlayan manuel işlerden kurtarmayı ve böylece verimliliği, üretkenliği, müşteri deneyimini ve çalışanların iş memnuniyetini geliştirmeyi misyon edinmiştir. Merkezi New York’ta bulunan UiPath’in Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu ve Asya’da 50’den fazla ofisi ve 3.300’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Global şirketler ve devlet kurumları da dahil olmak üzere dünya çapında 4.000’den fazla müşterisinin otomasyona geçmesine ve  ‘’Her Çalışana Bir Robot’’ vizyonu ile kurumların dijital dönüşümüne destek vermektedir.

UiPath’in Türkiye pazarına  önem verdiğini, hatta belli operasyonlar için geniş bir bölgenin Türkiye ofisi tarafından yönetildiğini biliyoruz. UiPath’in Türkiye yaklaşımı ve projeksiyonu nedir?

Türkiye, UiPath için önemli bir ülke. Türkiye ofisi  2018’in Ekim ayında faaliyete geçti ve şirketin Türkiye’de ofis açmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu kısa zamanda çok hızlı yol alarak göstermiş olduk. UiPath robotları, Türkiye’nin en büyük kurumları da dahil olmak üzere şu an bir çok şirkette kullanılmakta. Oldukça deneyimli bir ekip ile beraber Türkiye’den 35 ülke yönetilmektedir. Bu başarıyı sağlarken çalıştığımız iş ortaklarımızın da buradaki rolü büyük. Bankacılık, e-ticaret, telekomünikasyon, sigorta, perakende, üretim ve teknoloji sektörlerini kapsayacak şekilde iş ortaklarımızla güçlü bir ekosistem kurduk ve geliştirmeye devam ediyoruz. Dijital dönüşüm yolunda öne çıkan ülkelerden olmak istiyorsak öne çıkan konulardan biri teknolojiyi hayatımıza ne kadar katabildiğimizdir. Amacımız hizmet verdiğimiz kurumların ve dolayısıyla ülkemizin verimliliğini ve üretkenliğini arttırmak, bunun sonucunda çalışanların daha katma değerli işlere yönelmesini sağlamaktır.

Robotik süreç otomasyonu konusu Bursa gibi üretim hacmi yüksek şehirlerimizde yankı bulacak bir kavram. Etkinlikte katılımcıları neler bekliyor?

RPA, yani Robotik Süreç Otomasyonu, üretim şirketlerinin çok çeşitli ve manuel süreçlerini otomatikleştirerek, üretkenliği artırmalarına, müşteri ve çalışan memnuniyetlerini yükseltmelerine imkan sağlıyor. Bursa gibi üretim hacminin yüksek olduğu bir bölgede bunun çok değerli olduğuna inanıyorum. RPA, farklı endüstrilerdeki organizasyonların iş yapma şeklini değiştiriyor ve dijital transformasyon yolculuğuna en hızlı şekilde başlamalarını sağlıyor.

Üretici firmalar gelecekte daha rekabetçi olabilmek için teknolojiye yatırımlarını yaparken, ilk odak noktaları büyük ölçüde fabrikadaki üretim süreçlerini iyileştirmek olmuştu. İdari tarafta verimlilik elde etmek için de teknolojinin kullanılması önemli faydalar sağlamaktadır. Uyumluluk raporları veya borçlu ve alacak hesapları için veri girişi, sipariş karşılama, malzeme faturası, envanter raporları, nakliye yönetimi gibi çoğu tekrarlanan görevi otomatikleştirmek, çalışanların iş yüklerini hafifleterek daha değerli işlere odaklanmalarını sağlar. Bu konulara etkinlikte daha fazla değinecek ve RPA’in firmalarımıza olası katkılarını daha detaylı şekilde anlatacağım.

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü





Yazar

Ayhan Sevgi

BThaber Yayın Koordinatörü

Şunlar da hoşunuza gidebilir
Mesafeli Sözleşmelerde Kimlik Doğrulama ve Elektronik İmza
7 Temmuz 2020
Retail industry grows with new technologies
5 Haziran 2020
Perakende sektörü yeni teknolojiler ile büyüyor
5 Haziran 2020
Felsefe net: Satın alma, sahiplen!
Sonraki Habere Geç

Felsefe net: Satın alma, sahiplen!

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 3
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler