- Reklam -
Ana Sayfa » Bilişim Dünyası

Veri merkezini genişletmek şimdi tek bir kutuya bakıyor

Levent Daşkıran Tarafından 15 Nisan 2013
0
1.0K Görüntülemeler




Veri merkezini genişletmek şimdi tek bir kutuya bakıyor

Türkiye temsilciliğini Bilişimcim’in üstlendiği Nutanix, mevcut kapasitesini ve depolama alanını genişletmek isteyen veri merkezleri için kolay ve uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor.

Veri merkezleri, ihtiyaçlara bağlı olarak sürekli büyüyen ve gelişen yapılar. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesine bağlı olarak mevcut ekipmanların gündemden düşmesi, veri merkezi sahiplerini eninde sonunda önemli bir sorunun cevabını vermeye zorluyor: Veri merkezini kurulu olduğu teknolojiyi temel alarak mı genişletmeli, yoksa artan kapasite ihtiyacını veri merkezini yenileyerek mi çözmeli?
Her iki yaklaşımın avantaj ve dezavantajları olsa da, burada kararı etkileyen unsur genellikle maliyet ve karmaşa noktasında düğümleniyor. Veri merkezini yenilemeye karar verirseniz önemli bir maliyete katlanmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer mevcut yapıyı genişletmeyi düşünüyorsanız, bu durumda da eklenecek olan yeni yapıların eski sistemle olan uyumunu ve karma yapının neden olabileceği performans darboğazını gözetmeye ihtiyacınız var.

‘Genişleme’ kavramının anlamı genişliyor
Nutanix, bu konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak ilginç bir çözüm getirmiş. Standart rack kabinetlere sığabilecek boyutlarda tasarlanan bu ürün, üzerinde barındırılacak sanal sunuculara destek vermek üzere modeline göre değişen Intel Xeon işlemciler, 1 TB’a kadar sistem belleği ve 20 TB’a kadar depolama bulundurabiliyor. Aygıtın üzerinde aynı zamanda 10 gigabit destekli Ethernet çıkışları yer alıyor ve üzerinde çalıştıracağı sanal sunucuların yönetimini üstlenmek ve sistem genelindeki yük dengelemesini sağlamak üzere gerekli kontrol yazılımıyla birlikte geliyor.
Diyelim ki mevcut altyapınızda genişleme ihtiyacı duydunuz ve eski yatırımı gözden çıkarmadan pratik bir şekilde bu işi halletmek istiyorsunuz. Nutanix’i sisteme ekliyorsunuz, kontrol yazılımı otomatik olarak cihazı ana veri merkezinin bir parçası olarak konumlandırıyor ve sistem genelindeki yük dağılımını dengelerken bu yeni ürün setini de işin içine katıyor. Kutuları tek tek alırsanız kutu başına 75-100 adet bağımsız sanal sunucu veya destekleyebiliyorsunuz. Dörtlü kümelerde rakam 400’e kadar çıkıyor. Kapasite artışı doğrusal olduğu için, daha fazlası lazım olduğunda gidip yeni bir Nutanix kutusu ekleyip altyapıya eklemeniz yeterli.

Dünyadaki büyümeyi Türkiye’ye taşıyacaklar
Nutanix EMEA Kanal Satış ve Saha Pazarlama Direktörü Jan Ursi, bu yeni ürünle 90’lardan gelen geleneksel 3 aşamalı veri merkezi mantığının ötesine geçmeyi amaçladıklarını söylüyor. Böylece mevcut veri merkezlerinin en büyük sorunları olan karmaşa, ölçekleme ve optimizasyon sorunlarına çözüm getirmek istediklerini ifade ediyor. “Nutanix ile tüm bu sorunları tek bir kutuda çözmeyi hedefledik” diyor Ursi. “Böylece kurumlara eski yatırımlarını gözden çıkarmadan, kolay yoldan ölçekleme imkanı sunmayı hedefledik. Özellikle genişlemeye ihtiyaç duyan sanallaştırılmış ortamlarda ve felaket kurtarma çözümlerinde bu ürün için önemli fırsat olduğunu düşünüyoruz.”
Ürünün Türkiye temsilciliğini üstlenen İbrahim Arslan da son 10 yılda bu alanın en hızlı büyüyen şirketlerinden olan Nutanix’in Avrupa ve ABD’deki büyümesini Türkiye’ye taşıyabileceklerine inandıklarını söyledi. Özellikle sunucu ve masaüstü sanallaştırma konusunda Türkiye’nin önemli bir yol aldığını söyleyen Arslan, “Nutanix’in mevcut koşullarda birçok kurumun ihtiyacı olan bir çözüm olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Levent Daşkıran





Yazar

Levent Daşkıran


Sonraki Habere Geç

TÜBİTAK’tan Teknolojik Transfer Ofisleri’ne destek

Bir Yorum Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Bizi takip etmek için

  • Popüler İçerikler

    • 1
      TechFinTech için geri sayım başladı
    • 2
      Çeşitlenen risklere karşı çevik adımlar önem taşıyor
    • 3
      Commvault, İstanbul'da SHIFT Siber Dayanıklılık etkinliğini düzenleyecek
    • 4
      Yapay zekada hız için minimum kodlama bilgisi ile uygulama geliştirmek önemli

  • " Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
    +90 216 2259442
    İletişim & Satış : info@bthaber.com.tr
    Bulten Gönderimi : bulten@bthaber.com.tr

    BThaber Bültenleri İçin Kaydolun





  • BThaber’de aramak için:

  • Son İçerikler

    • KoçDigital Summit 2025’te yapay zekâ odaklı yenilikçi çözümler ele alındı
    • Türkçe destekli yapay zekâ adımı Buzzeasy
    • Bilgi güvenliğinde sadelik ve etkin çözüm buluşuyor
    • Tavan üstü modüler altyapı çözümleri pazarda yerini alıyor
    • E-ticaret sektörüne ücretsiz trafik ve analiz çözümleri

  • KURUMSAL
  • KÜNYE
  • Anasayfa
  •   
  •  
  •   
© Copyright 1995 - 2025 BThaber | Powered By BUBERKA YAZILIM
Geldanlagen
Aramaya başlamak için birşeyler yaz ve enter tuşuna basın

Bildirimler