BISS, Almanya’ya yapay zeka destekli yazılım ihracatına hazırlanıyor
Yapay zeka, teknoloji dünyasını şekillendirmeye devam ederken Türk firmaları da bu alanda yazılım çözümleri geliştiriyor. Dünyada yapay zeka destekli ürünlerin 2025 yılına kadar 150 milyar dolar, 2030 yılına kadar ise 1.8 trilyon dolarlık bir pazar hacmine ulaşması bekleniyor. Türk yazılım firmaları da bu pastadan pay kapmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Yerli teknoloji firması BISS (Bosphorus Industrial Software Solutions), uluslararası markaların güvenilir çözüm ortağı olarak yapay zeka içeren yazılım çözümleriyle öne çıkıyor. 2019 yılında kurulan BISS, teknoloji ve inovasyonla güçlendirilmiş mobil ve web uygulamaları, gömülü sistemler, devOps mimarisi, test otomasyonu, kalite kontrol alanlarında modern çözüm ve ürünler sunuyor. BISS CEO’su Bekir İçli, pazarda konumlandırılacak doğru ürünlerle bu pastadan pay almak ve bir ‘unicorn’ firma olarak ülkemizi hedef pazarlarda en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.
Hedeflerinin her zaman katma değerli teknoloji ihracatı olduğunu belirten İçli, “Yapay zekanın geliştirilen çözümlerde kullanılması neredeyse bir zorunluluk. Çünkü, özellikle Avrupalı ve Amerikalı müşterilerimiz, yapay zekanın ürünlerine sağlayacağı faydanın ve getireceği gücün farkındalar. Dolayısıyla BISS’in geliştirdiği çözümlerde de bu gücü hissetmek, görmek istiyorlar. 2023 yılının ikinci çeyreğinde, sektöründe Almanya’nın en önemli markalarından biri olan müşterimizden aldığımız siparişle birlikte ilk kez yapay zeka içeren bir yazılım çözümünü geliştirdik ve test ediyoruz. Bu yıl en büyük hedeflerimizden biri geliştirdiğimiz bu yazılımı Avrupa’ya ihraç etmek” dedi.
İçli, diğer yandan yakın zamanda pazara çıkaracakları satış planlama ve takip uygulamasının önemli kazanımlarından birinin, müşteri ilişkilerini, kazanılan ve kaybedilen fırsatları, yapay zeka destekli olarak yorumlayabilme ve bunun sonucu olarak satış başarısını arttırıcı yönlendirmeler alma imkanı sunması olduğunu aktardı. Bekir İçli, “Aynı şekilde yapay zekanın büyük veriyi kolaylıkla analiz edebilme yeteneğinden faydalandığımız nakliye takip uygulamamız, müşterilerin yoğun olarak satış yaptıkları bölgeleri analiz edebilmelerine imkan vermektedir. Böylece pazarlama ve reklam harcamalarını hedef bölgelere yönelik olarak planlama olanağına sahip olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Aslında uzun yıllardır farkında olmasak da hayatımızın içinde olan bu teknolojileri artık çok daha geniş kapsamda ve doğrudan iletişim kurarak kullanabilme imkanına sahibiz. İş verimliliğinden hata ayıklama ve doğrulamaya, görsel materyal hazırlamadan içerik oluşturmaya kadar birçok alanda biz de firma olarak bu teknolojileri yoğunlukla kullanmaktayız” bilgisini verdi.